Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ proszę nie przekierowywac mojego posta do innego bo nie potrafię odnaleźć się wśród setek wiadomości. Zgodnie z GPSR produkty wyprodukowane po 13.12 nie miały obowiązku dodawania informacji o bezpieczeństwie, teraz wymagacie nagle aby je dodać do wszystkich produktów wyprodukowanych przed tą datą. Dlaczego i jak niby mam teraz dodac informacje do tysięcy produktów, które takich danych nie posiadały. Druga kwestia- wymagacie też przy dodawaniu produktów załączenie takich infomacji gdy wystawiam produkty spożywcze dla zwierząt. Przecież dyrektywa nie dotyczyła karm i pasz. Czy to znaczy ze zmieniła się nagle tresc rozporządzenia i informacje o bezpieczeństwie wymagane jest także dla karm oraz produktów wyprodukowanych przed 13.12? Nie rozumiem sytuacji.
@petinek_pl jeśli chodzi o oferty, które są w kategoriach, w których GPSR obowiązuje to możesz uzupełnić dane producentów w tej zakładce, a następnie grupowo przypisać je do odpowiednich ofert w zakładce Mój asortyment (zaznacz wybrane oferty > Na dolnym pasku edycji grupowej wybierz Produkt, a następnie Dane producenta > Wybierz odpowiednie Dane producenta i kliknij [zapisz]).
Jeśli chodzi o kategorie, w których GPSR nie obowiązuje, to jeśli podałaś jakieś dane w części GPSR, np. zaznaczyłaś opcję produkt wprowadzony przed 13.12.2024, to system wyłapuje, że brakuje tam innych informacji o GPSR w tym wymaganych informacji o bezpieczeństwie, więc w tych ofertach powinnaś usunąć wszelkie dane związane z GPSR.
@la_nika w którym miejscu pytałam o dane producentów? Do licha, czy potraficie przeczytac ze zrozumieniem pytania? Ani na jedno nie odpowiedziałas czy rozmawiam z botem? Od tygodni probuje uzyskac proste odpowiedzi a wy mi nie na temat w ogóle o czym innym piszecie no nie wierze..
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Do jasnej .. ile można prosić się o głupie odpowiedzi informacje. Pytam juz w różnych postach o jedno i to samo i dalej doprosic sie nie mozna odpowiedzi. Co jest z wami????? Czemu tak musicie utrudniac sprzedawcom zycie! Caly czas przy dodawaniu karm dla zwierząt wyskakuje mi ze wymagacie podania informacji o bezpieczenstwie. JAKICH DO DIABŁA INFORMACJI???CO MAM TAM NIBY WPISYWAĆ??? KARMY SĄ WYŁĄCZONE Z OBOWIĄZKU PODAWANIA TAKICH INFORMACJI!!! Pytałam co się z wami porobiło,nikt nie raczy udzielic informacji, czy nagle zmienily się przepisy i Unia wymaga podawania informacji o bezpieczenstwie rowniez dla karm??? Co mam tam niby wpisac, to karma!!!! Nie da się wystawic juz nic w żadnej kategorii bez podania tych informacji! Dodatkowo nie da się wystawic produktów które były wprowadzone przed 13,12 a przeciez tam tez nie jest wymagane podanie tych dziadowskich parametrow!! To czemu nagle kazecie je podawac? Nagle wyskoczyło mi w tysiącach produktów ze mam je podac, i co mam tez niby zrobic? Mam nagle zacząć fotografowac tysiące produktów, obrabiac zdjecia,przepisywac opisy z pudelek LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przeciez to nie było obowiązkowe i dalej macie w swoim regulaminie ten zapis ze dotyczy to tylko produktów wprowadzonych do obrotu po 13 grudnia to co sie znowu odwala?!?!
@petinek_pl informacje o bezpieczeństwie grupowo dodasz w ten sam sposób, co dane producenta, a jeśli w kategorii wymagane jest podanie danych GPSR to dotyczy to zarówno danych producenta jak i informacji o bezpieczeństwie.
Jeszcze raz: jeśli chodzi o oferty, które są w kategoriach, w których GPSR obowiązuje, informacje o bezpieczeństwie możesz dodać grupowo w zakładce Mój asortyment (zaznacz wybrane oferty > Na dolnym pasku edycji grupowej wybierz Produkt, a następnie Informacje o bezpieczeństwie > Wybierz odpowiednie (możesz skorzystać z sugerowanego tekstu) i kliknij [zapisz]).
Jeśli chodzi o produkty z kategorii wyłączonych z GPSR, w których pojawia się informacja o konieczności dodania informacji o bezpieczeństwie, to sprawdź, czy nie masz w tych ofertach podanych informacji dotyczących GPSR np. produkt wprowadzony przed 13.12.2024 albo produkt nie wymaga informacji o bezpieczeństwie.
@la_nika po pierwsze wyświetla się:
Nie mamy sugestii (użyj własnych danych) lub oferty zostały już uzupełnione.
Taki tekst wyświetlał się od początku więc wpisałam np. produkt wprowadzony przed 13.12.2024, to jak to usunąć z produktów i dodac sugerowany tekst? Zanim dodałam tę informację, też się nie wyświetlały sugestie.
Po drugie- nie nie mam takiego tekstu gdy próbuję dodac produkt z kategorii karmy. Juz na etapie wystawiania produktu przez moduł piszczy mi ze ta informacje jest obowiązkowa. A przy produktach ktore probuje wznowic z poziomu allegro to samo.
i ktoś wreszcie rzetelnie odpowie,bo pracownicy oczywiscie cisza albo odpowiedzi nie na zadane pytanie. Co jest z tym GPSR?? W grudniu uzupełniłam wszystkie wymaganie informacje dotyczące bezpieczenstwa i danych producenta dla ofert wprowadzonych na rynek po 13.12. Od kilku tygodni allegro rzuca się że mam te dane podać teraz wszędzie, nawet w produktach z przed lat, do tego także w karmach dla zwierząt gdzie ta kategoria jest wykluczona z GPSR. O co chodzi, nie widzę nigdzie wpisów na ten temat, czy nikt z was nie napotkał tego problemu? Przecież mam tysiące produktów i co teraz nagle mam je zacząć fotografować,obrabiac,opisywac,mimo ze zaden producent takich danych nie zamieszcza bo to towary sprzed lat i mam sama powymyślać opisy do tysięcy produktów?Co się dzieje? To nie było obowiązkowe, a sytuacji z karmami tym bardziej nie rozumiem.
@petinek_pl nie jestem na Twoim koncie, więc nie mogę wiedzieć, co tam się wyświetla, jeśli mi tego nie pokażesz albo o tym nie napiszesz.
Jeśli posiadasz informacje o bezpieczeństwie dla produktu to je tam dodaj, być może zaznaczyłaś dużo różnych ofert i w niektórych te informacje są już dodane, aby to sprawdzić zaznacz np. dwie oferty i sprawdź, czy możesz skorzystać z sugestii, jeśli nie, sprawdź czy informacje o bezpieczeństwie są tam dodane.
Oferta nr 10889554165 jest w kategorii wyłączonej z GPSR, więc kliknij "edytuj ofertę" i usuń "Produkt nie zawiera informacji o bezpieczeństwie".
@la_nika Oferta nr 10889554165 Jak usuwam to każecie dodać bo wymagane,przeciez bym nie proisla o pomoc gdyby to bylo takie proste
@petinek_pl, ale w tej kategorii nie musisz podawać tych informacji.
Spróbuj usunąć "Produkt nie zawiera informacji o bezpieczeństwie".
@la_nika w ofercie nie mam nic dodane, jak daję zapisz to potem wyswietla się że jej nie wznowiono i błąd ze screena ktory juz przeslalam
@petinek_pl czy możesz przesłać zrzut ekranu z formularza edycji oferty z części, w której są informacje GPSR?
Widać tutaj, że w ofercie w Informacji o bezpieczeństwie było zaznaczone "Produkt wprowadzony do obrotu przed 13.12.2024", były także podane Dane osoby odpowiedzialnej.
@la_nika no kiedys było to wszędzie zaznaczone ale te opcje sami usuneliscie juz dawno. Teraz nie mam nic a producent przeciez musi byc. Prosze bardzo zrzut nic tam nie ma
@petinek_pl są tam podane Dane producenta (HOBBY), a ta kategoria jest wyłączona z GPSR, usuń proszę te dane.
@la_nika czyli w kategorii karmy mam nie podawać danych producenta? Przecież to nie ma związku z informacjami o bezpieczeństwie. Ponadto- przy wystawianiu oferty przez API i tak trąbicie że wymagane jest podanie producenta jak i danych o bezpieczeństwie! Poniżej zrzut gdy chciałam dodać inny produkt z kategorii karmy i przysmaki. Wszędzie wymagacie zarówno jednego jak i drugiego więc po co to pisanie,że nie.. skoro nie to naprawcie to bo nie da się wystawić nic w tych kategoriach bez tych danych..
@la_nika nie rozumiem sytuacji, uzupełniłam w setkach produktów dane producenta choć nie było to konieczne a teraz piszecie,że mam je usunąć? Przeciez to chyba dobrze że je dodałam. A jak nie usunę to wymagacie tez inf.o bezpieczenstwie.. przeciez to nie powinno mieć żadnego związku. Naprawcie te błędy. Bez sensu zebym teraz usuwała dane producentów z setek produktów..zrobiłam nadmiar pracy zeby to usuwać?
@petinek_pl Monika wyżej wszystko wyjaśniła, że są tam podane "Dane producenta", a ta kategoria jest wyłączona z GPSR. Konieczne jest usunięcie tych danych.
@gdvorek no serio, oznaczacie post jako rozwiązany? Przesyłam wam screen gdzie wymagacie danych producenta oraz bezpieczenstwa w kategorii karmy i przysmaki i zamiast naprawic problem piszesz tylko że "są tam podane "Dane producenta",konieczne jest usunięcie tych danych." A NIBY JAK TO NAPRAWIA PROBLEM W KTÓRYM MIEJSCU PRZEDSTAWILISCIE ROZWIĄZANIE PROBLEMU Z TYM ŻE ŻE ZA KAŻDYM RAZEM GDY PRÓBUJE DODAC PRODUKT Z KATEGORII KARMY DALEJ WYMAGACIE NA CZERWONO Z GWIAZDKĄ DANYCH PRODUCENTA ZAPOZNAJ SIĘ ZE SCREENEM
@petinek_pl w mojej ocenie przedstawiliśmy Tobie rozwiązanie. Monika wyjaśniła wszystko wyczerpująco, nie widzę tu dodatkowych kwestii do wyjaśnienia.
Piszesz bardzo nieprecyzyjnie. Chętnie Tobie pomogę, natomiast proszę Ciebie o konkretne zadanie pytania, ze spokojem.
@gdvorek ... co jest niezrozumiałego w tym zdaniu które powyżej napisałam i uważacie ża na nie odpowiedzieliście. Prosze o wskazanie gdzie rozwiązaliscie ten problem i jak. Cytuję siebie: "Ponadto- przy wystawianiu oferty przez API i tak trąbicie że wymagane jest podanie producenta jak i danych o bezpieczeństwie! Poniżej zrzut gdy chciałam dodać inny produkt z kategorii karmy i przysmaki. Wszędzie wymagacie zarówno jednego jak i drugiego " załaczyłam powyżej ZRZUT. W ktorym miejscu rozwiązaliscie te kwestię że wymagacie obu danych przy wystawianiu produktu w kategorii karmy dla zwierząt? Nie widze nigdzie wyjaśnienia ani rozwiązania. Bez podania tych danych , KTÓRE ZAZNACZONE SĄ JAKO WYMAGANE Z GWIAZDKĄ NA CZERWONO nie da się wystawic produktu w kategorii KARMY. Monika pisze,że mam usunąć dane producenta ale to nie jest żadne rozwiązanie,powtarzam przeciez ze wymagacie tych danych nie da się ich nie podawać!!