Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ proszę nie przekierowywac mojego posta do innego bo nie potrafię odnaleźć się wśród setek wiadomości. Zgodnie z GPSR produkty wyprodukowane po 13.12 nie miały obowiązku dodawania informacji o bezpieczeństwie, teraz wymagacie nagle aby je dodać do wszystkich produktów wyprodukowanych przed tą datą. Dlaczego i jak niby mam teraz dodac informacje do tysięcy produktów, które takich danych nie posiadały. Druga kwestia- wymagacie też przy dodawaniu produktów załączenie takich infomacji gdy wystawiam produkty spożywcze dla zwierząt. Przecież dyrektywa nie dotyczyła karm i pasz. Czy to znaczy ze zmieniła się nagle tresc rozporządzenia i informacje o bezpieczeństwie wymagane jest także dla karm oraz produktów wyprodukowanych przed 13.12? Nie rozumiem sytuacji.
@gdvorek ponadto na drugie pytanie tez nie uzyskałam odpowiedzi, co mam zrobic żeby otrzymać sugerowane podpowiedzi w informacjach o bezpieczenstwie, nigdzie mi się nie wyswietlają,po usunięciu tekstu ktory tam mialam tez się nie wyświetlają, przedtem też ich nie było od początku,też wysłałam screen na dowód
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ mało tego ,nie otrzymałam też odpowiedzi głównej na post, wyjaśnienia czy to znaczy że teraz musze uzupełnić dane o bezpieczeństwie we wszystkich ptysiącach produktów pomimo ze zostały wprwoadzone do obrotu przed 13.12? Prosze o przedstawienie zapisu, bo jeszcze parę tygodni temu obowiązek dotyczył tylko produktów wprowadzonych do obrotu po tej dacie. Nagle zmieniono przepisy rozporządzenia?
@petinek_pl w kategoriach, które są wyłączone z GPSR (np. kat. nr 90086) nie wymagamy podania żadnych informacji związanych z GPSR (nie rozróżniajmy tych danych - Informacje o bezpieczeństwie i Dane producenta traktujemy jako dane GPSR), ale jeżeli podasz jakiekolwiek dane (w przypadku oferty nr 10889554165 jest to producent oraz informacja o bezpieczeństwie w postaci wycofanej opcji "Produkt nie wymaga informacji o bezpieczeństwie") to wtedy uruchamiamy walidację i wymagamy kompletu danych, żeby były spójne.
Dlatego powinnaś usunąć wszystkie dane związane z GPSR, aby wznowić oferty w kategoriach, w których podanie informacji GPSR nie jest wymagane.
Jeśli chodzi o wystawianie ofert przez API, to integrator oznaczył te dane jako wymagane (nie my) jeśli niepodanie ich blokuje wystawienie oferty, pytanie dlaczego tak jest, należy skierować do niego.
Na Allegro, w kategoriach wyłączonych z GPSR nie wymagamy podania tych danych.
Czy nie posiadasz sugerowanych informacji o bezpieczeństwie przy produktach, które są z kategorii wyłączonych z GPSR? Dla takich kategorii nie generujemy sugestii, nie są potrzebne.
Wygasiliśmy opcję Produkt nie wymaga informacji o bezpieczeństwie oraz Produkt został wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13 grudnia 2024 i nie traktujemy ich dłużej jako poprawnych takie rozwiązanie zostało podyktowane interpretacją przepisu art. 51 GPSR przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
Zgodnie z informacją otrzymaną przez Allegro od UOKiK art. 51 GPSR (ustanawiający wyjątek dla produktów wprowadzonych do obrotu przez 13 grudnia 2024 r.):
“dotyczy jedynie dokonywania oceny bezpieczeństwa produktów wprowadzonych do obrotu przez 13 grudnia 2024 r. , a nie ofert sprzedaży produktów przez Internet. Wszystkie oferty produktów muszą spełniać wymagania określone w art. 19 GPSR począwszy od 13 grudnia 2024 r".
Mając na uwadze powyższe w celu dostosowania się do wytycznych otrzymanych od urzędu, Allegro wprowadziło niezbędne zmiany, aby dodawane przez sprzedawców oferty na platformie pozostawały zgodne z przepisami GPSR oraz ich aktualną wykładnią.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ po raz setny - dalej muszę w produktach z kategorii karmy i przysmaki dla zwierząt obowiązkowo wstawiać informacj eo bezpieczenstwie choc sami pisaliscie poyzej ze nie trzeba i zgodnie z GPSR nie trzeba!!! To dlaczego musze na sile wymyslac byle co i wpisywac bo wtgo wymagacie, karmy nie maja takich informacji a nie da sie ich wystawic bez tego wymogu u was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!