Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Klient 8 grudnia 2023 roku zakupił u mnie nowego UPS z gwarancją dwu letnią . Dzisiaj wystosował reklamacje ze rząda zwrotu pięniędzy ponieważ „ bateria trzyma krótko „ moim zdaniem o zwrocie gotówki nie ma mowy czy przyjąć reklamację i wysłać do producenta na sprzęt kiedy gwarancja kończy się 8 grudnia 2025 roku . Potrzebuje fachowej odpowiedzi
Taką reklamację na moje możesz odrzucić bez odbierania towaru - skrócony czas pracy baterii to rzecz naturalna, szczególnie po dwóch latach ale to pewnie wiesz.
Co do gwarancji u producenta to nie masz obowiązku w tym pośredniczyć.
Dodam że zakup był na fakturę , firma jest z branży elektronicznej . Co w przypadku gdy założy dyskusję obronie się przy Allegro ?
Oczywiście, że wybronisz.
Jeśli to był zakup b2b to kupujący sam musi odesłać towar na swój koszt w celu rozpatrzenia reklamacji.
Pamiętaj żeby odpowiadać w dyskusji na każdą wiadomość.
Poza tym - miałeś wyłączoną rękojmię dla przedsiębiorców? Jeśli tak to będziesz miał jeszcze łatwiej.
Szczerze to nie mam pojęcia były to moje początki i pierwsze sprzedaże tutaj czy da radę jakoś to sprawdzić ?
Przypuszczam że się da ale nie mam pomysłu jak to zrobić.
wklej tu numer zamówienia może ,góra’ pomoże w sprawdzeniu
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Bartek2664 podaj numer oferty lub zamówienia, sprawdzimy to.
Po prawie dwóch latach to on sobie może... Jak ja kupowałem swoje UPSy to w gwarancji było napisane, że na urządzenie jest owszem 24 miesiące gwarancji, ale już na akumulatory tylko 6 miesięcy. To produkt podlegający naturalnemu starzeniu i w dwa lata to akumulatory w zasilaczu awaryjnym można całkowicie zamordować głęboko je rozładowując wiele razy - czego już teraz nikt nikomu nie udowodni.
Nie wiem jak w przypadku UPS-ów ale w przypadku akumulatorów samochodowych jest 2 lata gwarancji dla osób prywatnych.Jeżeli akumulator kupuje ktoś na firmę np. taryfiarz, przysługuje mu tylko rok gwarnacji.Do tego warto zapoznać się z warunkami gwarancji.W przypadku akumulatorów samochodowych, dopuszczenie do rozładowania poniżej 9V = odrzucenie reklamacji z winy użytkownika.
W Twoim przypadku, trzy dni przed końcem gwarancji składać reklamacje, to raczej zwykłe cwaniactwo ze strony nabywcy.