@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Z wieloma dyskusjami i reklamacjami człowiek się musiał w życiu zmierzyć i z wieloma zapewne będzie musiał się zmierzyć jeszcze w przyszłości ale są takie sytuacje w których człowiek staje na głowie, a to i tak nie wystarcza.
Mam problem z kupującym który rok temu (2 grudzień 2024) zakupił silikonowy czepek.
Wczoraj kupujący zgłosił że czepek rozerwał się podczas nakładania co po takim czasie jest normalne, ponieważ producenci czepków sugerują ich wymianę w czasie 3-9miesięcy w zależności od użytkowania.
Wiedząc o tym że minął ponad rok czasu i że czepek po prostu się zużył zaproponowałem (mimo to) zwrot 60% kwoty jaką kupujący zapłacił za owy czepek.
Niestety kupujący odrzucił tą propozycję.
Zaproponowałem sprzedaż nowego czepka w cenie obniżonej o 70%, co kupujący także odrzucił.
Jedyne czego się domaga to natychmiastowy zwrot 100% kwoty, co po roku czasu w przypadku czepka jest absurdem.
Staję na głowie aby załagodzić sprawę ale brakuje mi już nerwów, czasu, cierpliwości
Czy pracownik allegro może zapoznać się z tą sprawą ?
@_DAMPOL_ przecież pracownik allegro nie stanie po stronie sprzedawcy... odrzuć reklamację np z powodu niewłaściwego użytkowania lub zużycia poprzez nieprawidłowe przechowywanie między użytkowaniem bo jak widzisz nie dojdziesz do porozumienia a rzeczy które zużywają się poniżej 2lat nie warto sprzedawać
Cześć, @_DAMPOL_. Decyzja reklamacyjna należy do Ciebie i nie mogę w nią ingerować.
Nie potrzebujesz zgody kupującego na realizację swojego rozwiązania sprawy - to nie kupujący decyduje o sposobie rozwiązania reklamacji.
🌷dziękuję