anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Inpost - Kupujący podał nieprawidłowy numer telefonu

kilowat_net
#11 Animator#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Dzień dobry

Niemal każdego dnia zdarza się, że Kupujący, który wybrał wysyłkę do paczkomatu, podał nieprawidłowy numer telefonu (poprzedzi go np cyfrą 0, +48, lub podał numer zagraniczny, nieakceptowany przez inpost) i przez to w manager.paczkomaty nie można wygenerować etykiety. W pierwszym przypadku mogę numer uzupełnić ręcznie z danych z zamówienia, ale w drugim przypadku, jeśli Kupujący nie odbiera i nie odpisuje na sms, nie mam jak wysłać zamówienia, a muszę to zrobić, bo tak mam ustawiony czas wysyłki - "kup do 12 - dostawa jutro"

Jeśli Sprzedający jest informowany o tym, że numer telefonu jest nieprawidłowy, to dlaczego Kupujący składając zamówienie nie może być o tym informowany? Dlaczego system nie wymaga od niego podania prawidłowego numeru?

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

pinsplash
#21 Demiurg#

@kilowat_net Problem znany od dawna, jak widać - nierozwiązywalny...

Numery Ukraińskie, Litewskie, Czeskie, Słowackie a ostatnio Brytyjskie... niestety system przepuszcza

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Bo allegro nie umie tego naprawić

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@kilowat_net @Client:44052296 Co ciekawe, bezposrednio przez strone Inpostu nie wbijesz innego numeru niż polski. Więc to po stronie allegro...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

kilowat_net
#11 Animator#

@pinsplash 

Dlatego napisałem tu, a nie do inpostu. W inpoście da się wpisać tylko 9 cyfr i pierwsza nie może być "0". To wystarczy, żeby wyeliminować problem.

@Client:44052296 

To kwestia chęci, a nie braku umiejętności.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

Ja twierdze, że nie umieją. Bo przez ∞ lat to z nudów by to zrobili 😀

oznacz moderatorów

starling_shop
#14 Krzewiciel#

Wolą sie zajmować głupotami typu modernizacja działu z pomysłami na AG w którym i tak wszystko jest kwitowane "nie mamy w planach tego robić".

oznacz moderatorów

kilowat_net
#11 Animator#

Czy moderatorzy mogą się do tego ustosunkować?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@kilowat_net @starling_shop @Client:44052296 @pinsplash Przepraszam, że musieliście czekać na naszą odpowiedź, ale generalnie tak, macie dużo racji i takie sytuacje mogą być problematyczne, dlatego w ostatnim czasie mocno działałam, abyśmy wdrożyli zmiany w tej kwestii. Wbrew temu co sądzicie, nie jest to jednak proste do wykonania od strony technicznej i na pewno potrzebujemy czasu, aby wypracować najlepsze rozwiązanie, dlatego nie mogę wskazać Wam konkretnych dat. Mogę natomiast zapewnić Was, że mamy ten temat na tablicy do rozpracowania. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

starling_shop
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_ z Pocztą Polską podobny problem- ktoś zamawia na adres firmowy i notorycznie wyskakuje błąd, że adres jest za długi

oznacz moderatorów

kilowat_net
#11 Animator#

@starling_shop W dpd też co chwilę "nazwa jest za długa" albo "ulica nieprawidłowa", bo Kupujący nie zrobił spacji między nazwą ulicy a numerem domu (np Warszawska6). Nie rozumiem dlaczego ta informacja wyskakuje Sprzedającemu, a nie Kupującemu.

oznacz moderatorów

starling_shop
#14 Krzewiciel#

Bardzo ciekawa uwaga- dlaczego da się zrobić, żeby te informacje wyskakiwały sprzedawcy ale kupującemu już nie?

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@_HolaOla_ ale czy ta problematyczna sytuacja nie ciapnie się od momentu rozpoczęcia współpracy z inpost?

oznacz moderatorów

kilowat_net
#11 Animator#

@Client:44052296 Tak, odkąd pamiętam jest ten problem, a wysyłam inpostem już chyba 6 czy 7 lat.

oznacz moderatorów

preshop
#10 Popularyzator#

czy przez ten czas zostały podjęte jakiekolwiek działania w kierunku wyeliminowania tego błędu? 

oznacz moderatorów

kilowat_net
#11 Animator#

@preshop Nie. Nawet wczoraj musiałem poprawiać numer, bo klient zaczął od 0.

oznacz moderatorów

preshop
#10 Popularyzator#

ja też, więc że wiem nie został naprawiony, ale chcę wiedzieć, czy chociaż cokolwiek robią z tym...

oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel#

Właśnie mam zamówienie gdzie kupująca podała zagraniczny nr telefonu, system inpostu mnie nie przepuści, jak mam teraz wysłać paczkę? Kupująca nie odpisuje a dzwonić na zagraniczny nr telefonu nie mam zamiaru. 

Jak mam wysłać paczkę?

@ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

kilowat_net
#11 Animator#

@AlePiesio 

Jak najszybciej 😁

A tak serio, jeśli ktoś zamówił paczkę, to pewnie siedzi w Polsce, więc co za problem zadzwonić?

oznacz moderatorów

preshop
#10 Popularyzator#

niekoniecznie. U mnie zamawia wiele osób zza granicy, którzy przekraczają ją żeby paczkę odebrać albo ktoś im je przekazuje - ale zamawia i do kontaktu podawana jest osoba, która nawet nie zna języka polskiego.

oznacz moderatorów