anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak poprawnie wybrać stan produktu?

SimplyRims
#8 Zapaleniec#

Witam

Mam problem z wybraniem poprawnego stanu produktu. Nie chcę otrzymać bana, więc piszę tu z zapytaniem.

Mam kilka przykładów. I nie wiem jaki stan wybierać w takich przypadkach:

1. Produkt pochodzi ze zwrotu konsumenckiego. (Jest otwierany, odsyłany z powrotem, klasyczny zwrot). Na niektórych kategoriach nie ma możliwości wybrania, że produkt jest "po zwrocie", a są tylko opcje "nowy", "używany" i "powystawowy". 

- W tym przypadku produkt nie jest nowy i używany, więc czy stan "powystawowy" będzie odpowiednią poprawną opcją? 

2. Produkt pochodzi z likwidacji zapasów magazynowych, czyli de facto jest "nowy". Opcje do wyboru: "nowy" i "używany".  

- Produkt nie jest używany, więc powinien mieć stan "nowy"? 

3. Produkt pochodzi z likwidacji zapasów magazynowych, czyli de facto jest "nowy". Opcje do wyboru: "nowy", "używany" i "powystawowy".  

- Jeżeli otwieram opakowanie, żeby zidentyfikować stan produktu, przy tym nie uszkadzam oryginalnego opakowania, zachowuję wszystko na swoim miejscu, nie odrywam oryginalnych naklejek itd . Przy tym widać, że produkt jest ewidentnie nowy - czy mogę w tym przypadku umieścić stan "Nowy"? Jeżeli nie, to jaki stan w tym przypadku mam wybrać? 

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kostas11
#21 Demiurg#

@SimplyRims problem jest taki że jak oznaczasz w parametrach jako nowy to w opisie nie może być ze po zwrocie, powystawowy itp. 

Więc albo wystawiasz jako nowy i tego się trzymasz, albo ze zwrotów i nie oznaczaj jako nowy, sprawdzają to boty i automatycznie usuwają oferty i dają ujemne punkty za naruszenia regulaminu 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SimplyRims
#8 Zapaleniec#

A jeżeli oznaczam jako "powystawowy", a w opisie piszę że "po zwrocie", co boty na to? 😀

oznacz moderatorów

Pengano
#13 Ambasador#

Jeszcze jest taki stan, że przedmiot jest nowy, ale za jakiegoś powodu nie wygląda na nowy. Np. fabrycznie nie udała się estetyka, albo pudełko się zgniotło, albo przeleżał się i zakurzył, ale nie na wystawie. Chyba nie pasuje to do żadnego stanu. Może być nowy ale w II gatunku i jak go wtedy oznaczyć?

oznacz moderatorów