Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z wystawieniem produktu a dokładnie olej do przedniego zawieszenia motocykla, który jest traktowany przez Allegro jako "towar niebezpieczny". Ten produkt różnych producentów jest wystawiony przez wielu sprzedających na bardzo dużo aukcjach. Ja niestety nie mogę tego wystawić bo Allegro blokuje uzasadniając że jest to "towar niebezpieczny". Przykładowy nr aukcji to 13169756652. czy może mi ktoś pomóc, czy trzeba coś extra zaznaczyć przy wystawianiu?
@arturhei pewnie używasz słów które bot bierze za towar niebezpieczny ?
@arturhei W kategorii Motoryzacja > Chemia > Płyny eksploatacyjne > Oleje do zawieszenia możesz wystawiać wyłącznie produkty ze stanem "nowy". Sprzedaż używanego towaru jest blokowana.
wszystkie towary przez mnie wystawiane maja stan "nowy"
@arturhei W takim razie prześlij nam proszę zrzuty ekranu całego formularza wystawiania, a także widocznego komunikatu, sprawdzimy tę sytuację 🙂
oni wszyscy sprzedają to samo a nie są blokowani za chwilkę wkleje mój formularz admina
@arturhei Dziękuję, poproszę jeszcze wspomniany komunikat. 🙂
@arturhei Ten konkretny produkt, który chcesz wystawić, jest uznany unijnie za niebezpieczny, spójrz: https://ec.europa.eu/safety-gate-alerts/screen/webReport/alertDetail/10002844 (EAN 4008177322501)
Wszystkie oferty powiązane z tym produktem zostały usunięte: https://allegro.pl/produkt/castrol-olej-do-amortyzatorow-fork-oil-10w-87f6087a-4d5b-4e01-b66c-e43fe8...
Wielka prośba, żebyś nie wystawiał już ponownie tej oferty. Otrzymałeś upomnienie, ale wciąż nie zaprzestałeś oferować tego produktu w serwisie. Następstwem takich działań jest wprowadzenie blokady na Twoim koncie, która zostanie automatyczne zniesiona po 7 dniach. Nie ma możliwości wcześniejszego zniesienia wprowadzonego ograniczenia.
właśnie o to chodzi że ja mam normalnie wystawiony produkt a wy blokujecie nam konto a inni sprzedawcy nadal sprzedają wklejam parę linków do innych ofert które nie są blokowane choć to jest ten sam produkt co u nas
czyli wszyscy sprzedawcy którzy wstawili w ten produkt inny 4008177322501 barcode
działają dalej ale ja gdzie robię jak należy to jestem karany, bez sens jak zawsze, dzięki za pomoc, super
@arturhei W ocenie produktów niebezpiecznych bazujemy na informacjach udostępnianych przez Komisję Europejską. Zaznaczyć należy, iż producent ma prawo do naprawy wady produktu oraz do wprowadzenia go do ponownej sprzedaży pod odmiennym kodem EAN lub numerem partii.