anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zmienić wymiary paczki?

M0T0MASTER
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry posiadam taki problem iż gdy sprzedam coś z mojego sklepu automatycznie się w menagerze paczek inpost nadaję wymiar C, przez to muszę płacić 20.99 zł, InPost twierdzi że jest to problem po stronie allegro, lecz nie wiem gdzie jestem w stanie zmienić bym mógł wybierać rozmiar A,B,C. Dodam że po przygotowaniu produktów w menagerze jest opcja by zmienić lecz przy próbie wyświetla się błąd pokroju że nie jest możliwe to dla danego produktu.  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Dziękuje z góry za odpowiedź.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@M0T0MASTER Podaj proszę numer przykłądowego zamówienia, którego dotyczył ten problem. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

M0T0MASTER
#8 Zapaleniec#
a6224e90-2f0a-11f0-ba46-e749100f333f

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@M0T0MASTER dziękuję, weryfikuję problem i wrócę z informacją gdy ustalę więcej szczegółów. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@M0T0MASTER wracam z informacją. Ustaliłam, że przy tworzeniu przesyłki Allegro Kurier24 InPost automatycznie przypisywany jest jej gabaryt C (41x38x64cm) - dlatego nie ma możliwości wprowadzenia zmian w gabarycie. Informację o tym przeczytasz w instrukcji nadawania przesyłek Allegro za pomocą Managera Paczek

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

M0T0MASTER
#8 Zapaleniec#

WITAM PONOWNIE . Kolejny temat wyjaśniła mi pani super kwestie kurier24 inpost tylko powstaje problem , że sporo wysyłek jest powyzej wymiarów "c" i co teraz ? paczki wtedy ida na magazynie do weryfikacji i płące KOLOSALNE ceny , aż sie w głowie kreci dosłownie .... jak generowac listy na  wieksze gabaryty ? mi sie skonczyły pomysły 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@M0T0MASTER czy przesyłki, za które naliczane są dopłaty, przekraczają te wymiary: 
Suma boków: max. 160 cm.
Najdłuższy bok: max. 80 cm.
Masa: max. 30 kg?

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

M0T0MASTER
#8 Zapaleniec#

witam tak ramy motocyklowe sa znacznie wieksze 

oznacz moderatorów

M0T0MASTER
#8 Zapaleniec#

waga jest przekraczana rowniez w przypadku wysyłki silnikow karteró silnika itd

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@M0T0MASTER to są maksymalne wymiary dla przesyłek Allegro Kurier24 InPost. Nie ma możliwości ustawienia innego gabarytu, który pozwoliłby ci na uniknięcie dopłat, ponieważ po prostu przekraczasz maksymalne wymiary paczek. Pozostaje więc dopłacanie do przesyłek ponadgabarytowych InPost lub zrezygnowanie z tego kuriera na rzecz takiego, u którego możesz nadawać większe gabaryty. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

M0T0MASTER
#8 Zapaleniec#

witam  ma pani jakis pomysl w takim razie jak generowac np wysyłki dpd ? automatycznie listy zeby sie robiły

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@M0T0MASTER doprecyzuj proszę co masz na myśli 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów