anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

O co chodzi z: Kod taryfy celnej: 49119100

ComfortArt
#9 Pomysłodawca
oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@EkoHome Kod taryfy celnej to parametr opcjonalny i możesz usunąć jego zawartość przed wystawieniem oferty. W większości kategorii wymagamy powiązania oferty z Katalogiem. 

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 Otrzymałam potwierdzenie, że błędna lub brak wartości nie ma żadnego znaczenia ani konsekwencji dla ofert i sprzedających, którzy nie biorą udziału w eksporcie do Ukrainy. 

Marysia
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

No to czemu katalog WYMUSZA tę wartość???

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 Kody taryfy celnej zostały uzupełnione w Katalogu Produktów w ramach przygotowania platformy do testów Eksportu do Ukrainy. Będzie wykorzystywany tylko w ofertach, które biorą udział w teście. 

Marysia
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

Czy ja pisze w obcym języku???

Nie planuję nic eksportować i pewnie nie ja jedna.

@MiMary  Nie mogę edytować żadnej oferty jeśli nie przyklepię tego kodu, którzy jak sami piszecie może być błędny. 

Utrudnia mi to pracę!!!

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 jeśli Twoje konto nie bierze udziału w teście Eksportu do Ukrainy - to możesz potwierdzić połączenie z produktem i zignorować kwestię kodu taryfy (nie będzie to miało znaczenia, ani konsekwecji). Tak jak wspomniała @MiMary, kod taryfy będzie wykorzystywany tylko w ofertach, które biorą udział w teście. Dodatkowo ten parametr nie jest obowiązkowy, co oznacza, że możesz usunąć jego wartość przed wystawieniem oferty. 

Sandra
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

@Sa_nova czyli wykonywać klasyczną robotę głupiego, dziękuję postoję

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   

tylko, że te kody wskakują z automatu. Czyli my sprzedawcy mamy zgłaszać błąd, ponieważ bot allegro wstawił sobie jakiś kod z głowy ?? o co w tym chodzi ?

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mikeza AI jedynie podpowiada kod. Sprzedawca powinien go zweryfikować. Jeśli nie sprzedajesz towarów na teren Ukrainy to nie musisz uzupełniać tego parametru. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi no niestety to nie działa tak, wprowadzam nowy produkt do katalogu , w którym nie podaję żadnego kodu celnego. Później przy próbie edycji wyskakuje mi już ten sam produkt z kodem celnym i info, że jeżeli chcę wyedytować mój produkt to muszę go połączyć z tym wcześniej dodanym z kodem celnym. Jeśli się na to nie zgadzam to wprowadzam jakby nowy produkt, przecież to jest bez sensu. W katalogu widnieją wtedy dwa produkty o tych samych parametrach, tylko jeden z kodem celnym, drugi bez. Może wreszcie wyjaśnicie o co w tym chodzi ??

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mikeza Kod Cię nie interesuje, jeśli nie sprzedajajesz na Ukrainę. Nie ma tutaj, co więcej wyjaśniać. To że ten kod jest wprowadzony w produkcie, z którym chcesz połączyć ofertę, nie ma znaczenia. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi nie do końca rozumiem, skoro ja wprowadzam produkt bez kodu, a potem chce go wyedytować to system narzuca mi, żebym zaakceptował kod, który ktoś wprowadził do systemu, bez jego zaakceptowania nie mogę zmienić oferty i połączyć się z katalogiem. Czyli muszę akceptować jakiś kod, który nie został przeze mnie wprowadzony, a regulamin mówi, że to ja odpowiadam za prawidłowość tego kodu. Wybaczcie, ale jednak się pogubiłem.

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mikeza Proszę, zapoznaj się z całym wątkiem. Było już kilkukrotnie wyjaśniane, że kod Cię nie interesuje, jeśli nie wysyłasz do Ukrainy. Numer zostaje wprowadzony do katalogu produktu, aby ułatwić innym sprzedawcom, chcącym ekportować towar do Ukrainy, ale jeśli Ty nie chcesz, to Ciebie to w ogóle nie dotyczy i możesz usunąć kod przed wystawieniem oferty. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie pomogę, ale ten temat został już wyczerpany. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Może inaczej,

czy którekolwiek z Was wystawiało oferty na Allegro?

Jeśli nie to wydelegujcie  kogoś i niech to zrobi, a potem spróbuje ją wyedytować.

Dowiecie się w ten sposób o co te durne sprzedawce się czepiają.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

A kiedy zaczniecie to robić na zasadzie zdrowego rozsądku? Tym bardziej że podany kod nie jest prawdą objawioną  i sami sugerujecie aby to sprawdzić. Jeżeli mam go sprawdzać to równie dobrze w razie potrzeby " wygrzebię " go sobie samodzielnie. Poświęcę dokładnie tyle samo czasu.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tak z ciekawości spytam dlaczego Wasza sztuczna inteligencja generuje takie coś w katalogach produktów  cyfrowych?  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Dodam, ze numeru oferty nie podam, bo zostaje to na razie w formie szkicu.

Screenshot_7.png

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AnnaG-Antyki Ten mechanizm pomaga uzupełnić parametr, który jest konieczny do sprzedaży towarów na terenie Ukrainy. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

na tą chwilę, to allegro powinno się martwić o sprzedaż do Czech, Słowacji i Węgier, bo od sierpnia 90% sprzedawców nie będzie się rejestrowało w tamtejszych systemach odpadów i nie uzyska numeru EPR, czyli przestanie wysyłać paczki na tamte rynki. Można będzie zwijać zagraniczny marketplace.