anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

komentarz już nie jest subiektywną opinią kupującego

eszpe03
#2 Obserwator#

Na pewno każdy z nas zna stały tekst pracowników Allegro, że

" Zgodnie z regulaminem Allegro kupujący ma prawo do subiektywnej oceny transakcji."

To taka ciekawostka- niektórzy sprzedawcy są chronieni przez portal i wtedy subiektywna ocena zmienia się w "celowe działanie na szkodę sprzedawcy" i pyk- komentarz usunięty od ręki. 

A wy w której grupie sprzedawców jesteście? 😉

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

az1rael
#21 Demiurg#

Phi niedługo anulowanie zamówienia oznaczać będzie że zamiast ustawowych 14dni, zamiast regulaminowych 2dni kasa ma być zwrocona natychmiast od ręki takie nowe standardy allegro wchodzą.. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Tu akurat winni są również sprzedawcy. Było tu kilka postów, w których to sprzedawca nie mógł zrealizować zamówienia. Po anulowaniu przetrzymywali kasę 2 tygodnie zasłaniając się ustawą. No to sorry ale ustawa nie miała na celu ułatwiać komuś obracania cudzą kasą...

Baaa pamiętam nie tak dawno był temat gdzie kobiecie tak zrobił i pytała co może na to poradzić. Powiedziałam prosto z mostu jak ja anuluję jako klient to grzecznie czekam. Jak anuluje sprzedawca to po tych 2 dniach rżnę głupa i dyskusja za brak zwrotu w ciągu regulaminowych 2 dni. Wyobraź sobie, że zaraz jakiś sprzedawca z buzią wyskoczył, bo on ma 14 dni... Regulamin Allegro też ma, to raz. A dwa to po prostu nie poważne wobec klienta. Chcemy być tu traktowani ze zwyczajnym szacunkiem to sami też tak traktujmy. Jak sobie ktoś jaja robi ze zwrotu to traktuję go tak samo, szczególnie że zwykle już widzę w opiniach że nie jestem jedyna... 

Powiem szczerze, że w działach z ciuchami czy butami to na 70% prędzej zwrotu kasy doczekałam się z chińskich portali niż od sprzedawców Allegro. Wszelkie qutlety to 7/10 transakcji muszę się w dyskusji dopominać. 

Jak zasypali portal takimi skargami to pozmieniali. 

W 4-litery dostaną teraz te firmy, które nie wycofują z wysyłki paczek po anulowaniu... Tu widzę główny problem. 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#15 Entuzjasta#

@eszpe03 Jak mawiał klasyk "Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych" 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@eszpe03  też się czasem zastanawiałem jak to jest, że niektórzy mają po kilkanaście usuniętych, a jak ktoś tutaj piszę, że ma dowody na kłamliwy komentarz, to się nie da

oznacz moderatorów

eszpe03
#2 Obserwator#

Jako sprzedawca jestem na allegro od 10 lat, jako kupujący niemal od początku. Niejednokrotnie mierzyłam się z ewidentnie kłamliwymi komentarzami w moją stronę, na które Allegro nie reagowało. Ostatnio miałam nieprzyjemność wystawić komentarz negatywny jednemu ze sprzedawców i jakie było moje zdziwienie, że komentarz został usunięty a JA dostałam ostrzeżenie. Ciekawa jestem jak to działa, że niektórzy sprzedawcy (nie był to OSA) grają na takich warunkach.

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Jak brzmiał komentarz.

oznacz moderatorów

eszpe03
#2 Obserwator#

Nie było w nim nic nieodpowiedniego. Nie został usunięty za treść.

Ten wątek jest wyłącznie w celu poinformowania innych sprzedawców, do jakich absurdów tutaj dochodzi.

oznacz moderatorów