Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Chciałem się dowiedzieć jak to jest możliwe, że sprzedawca odpowiada, za to czy kupujący spłaci towar w odroczonej płatności.
Otrzymałem dziś właśnie pismo od komornika Zajęcie Wierzytelności, gdzie dłużnikiem jest kupujący na rzecz wierzyciela PRAMAGO S.A., wcześniej nie dostałem kompletnie żadnej informacji od żadnej instytucji w żadnej formie.
@fix_promocje, poprosiliśmy PragmaGo o niezwłoczne wyjaśnienie tej sytuacji. Gdy tylko uzyskam więcej informacji, dam Ci znać.
@fix_promocje, otrzymaliśmy odpowiedź od PragmaGo.
W dokumencie, którego zrzuty przesłałeś na nasz alias, jest informacja o dłużniku, którym jest Kupujący. Otrzymałeś to pismo, ponieważ to standardowa procedura, gdy komornik robi zajęcie na dłużniku. Takie pismo otrzymują wówczas podmioty, które miały jakąś relację handlową z dłużnikiem.
Nikt nie zajmie Twoich wierzytelności. Pismo informuje jedynie, że jeśli miałbyś coś do zapłacenia Kupującemu, powinieneś zrobić to poprzez komornika. Jeśli ta sytuacja Ciebie nie dotyczy, możesz odpowiedzieć, że nie masz żadnych takich należności.
@mr_oma O, jak dobrze, że to wyjaśniłaś. 😀
Dziękuję za tą informację.
Odpisałem do Komornika ale telefonicznie z Komornikiem twierdzono, że ja jestem coś winien.
Napiszę jak ta sprawa się zakończy. Mi się nawet udało skontaktować z kupującym. Który mi bajki pisze, że kupił dla kolegi, kolega miał zapłacić 😉
W każdym razie to są niepotrzebne nerwy i żadne korzyści dla sprzedających, ja się powoli wycofuję ze sprzedaży z allegro, bo widzę że co najmniej od 5 lat sprzedający mają tylko gorzej.
Komornik przez telefon twierdzi że Ty jesteś coś winien? A moderator allegro napisał "Nikt nie zajmie Twoich wierzytelności". Sprzeczne informację.
@Weronkajka @RED @eightbitclone2 @woolcomb @chmielna12 @AlePiesio @Templar78 właśnie dlatego opinię warto sobie wyrobić dopiero po zapoznaniu się z pełnymi informacjami na temat sprawy.
@msniezek oczywiście masz rację
to są typowe dokumenty wysyłane przez komorników
z reguły otrzymują je pracodawcy