anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konsultant nie chce zamknąć dyskusji...

MAMY ROZWIĄZANIE!
TechartGSM
#16 Inspirator

Domaga się wpisu, dlaczego pomniejszyłem zwrot środków za odstąpienie od umowy.

Toteż informuję - jak i informowałem konsultantkę - zwrot nie został pomniejszony. Kupujący otrzymał pełen, wynikający z przepisów prawa zwrot - pełny zwrot za towar i najniższy koszt przesyłki. Nie mam obowiązku zamieszczania w takiej sytuacji żadnych wyjaśnień.

Już to kiedyś przerabialiśmy... Także proszę zakończyć dyskusję:

33fa8a2d-d838-41db-8439-75dfd99ffced

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
Client:74250890
#13 Ambasador

No raczej kupujący powinien wiedzieć, z jakiego powodu pomniejszasz zwrot, więc go prawnie masz poinformować, a nie, że się domyśli sam. Ma być informacja czy to z powodu zmiany stanu towaru (rysy, uszkodzenia), czy z powodu kosztów braku odebrania towaru (jeżeli jest to delivery, to nie ma opcji na pomniejszenie, bo zwrot jest darmowy). 

oznacz moderatorów
TechartGSM
#16 Inspirator

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Nie pomniejszyłem zwrotu. Zwróciłem pełną należną prawnie kwotę.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:74250890 nie na temat, żadna z tych okoliczności nie zaistniała 😄

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:74250890 Chodzi o koszt dostawy - sprzedający ma obowiązek zwrotu kosztu towaru + kosztu najtańszej zwykłej metody dostawy dostępnej w ofercie w chwili zakupu - to wynika z przepisów UOPK i o tym OP z tego co napisał poinformował.

oznacz moderatorów
#13 Ambasador

@komis-bell  To jest jasne jak słońce. Nic nie informował niestety. Dyskusja nie do ruszenia jest, póki nie będzie informacji o powodzie pomniejszenia.

Jeżeli nawet zostało to pomniejszone z powodu, że przy ofercie widniała tańsza metoda dostawy, to informacja ma się znaleźć w dyskusji. Czyli zamówienie przykładowo za 45 zł a on zwraca 38 PLN, bo jest różnica w cenach, to ma być o tym informacja. 

W sumie zobaczysz jak wejdzie admin.

oznacz moderatorów
TechartGSM
#16 Inspirator

@Client:74250890 Mylisz pojęcia. To nie jest pomniejszenie zwrotu.

Dodam jeszcze: Nie jest obowiązkiem sprzedającego uczyć kupującego obowiązującego prawa.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @TechartGSM, sprawa została zgłoszona i dyskusja została zamknięta.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
TechartGSM
#16 Inspirator

@matt_rose Dziękuję.

oznacz moderatorów
#13 Ambasador

Nie mam pytań... Doradca powinien się przeszkolić jeszcze raz i zapoznać z procedurami. 

oznacz moderatorów
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Hej. Zgłosiłem reklamację na nieprawidłowe działania względem zamknięcia tej dyskusji i brak zapoznania się z dyskusją w ramach tego zgłoszenia. Nie widzę, żebym dostał odpowiedź... A jeżeli tak, to musiała mi umknąć.

Czy widzicie, że mam odpowiedź? Możecie to sprawdzić? 

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:74250890 O jakiej dyskusji dokładnie piszesz? Podaj mi więcej szczegółów a sprawdzę to. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
#13 Ambasador

O tej błędnie zamkniętej dyskusji przez doradcę. 

Na samym dole masz id. Zgłosiłem odpowiedź moderatora jako szerzącą nieprawidłowe informacje, ale nie dostałem feedbacku.

Sprzedawca ma za każdym razem wyjaśniać kwestie pomniejszenia kwoty zwrotu do kupującego...

Zamykanie dyskusji tylko na zasadzie - jest zwrot, a jaki (pełny, niepełny) to nieważne nie jest prawidłowe.

W przypadku pomniejszonego zwrotu kosztów za każdym razem ma być wytłumaczenie dlaczego. 

Stąd też taki feedback z mojej strony i prośba o upomnienie doradcy, który to zamknął.

Jak dla mnie jest to niedopuszczalne.. 

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:74250890 Nie rozumiem gdzie zgłosiłeś dyskusję i jak? Jaką wypowiedź moderatora? 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
#13 Ambasador

Zgłosiłem jedynie odpowiedź moderatora, ale rozumiem, że pewnie nie jest to rozpatrywane pod tym względem. 

Zgłoszenia mailowego nie wyślę, bo dotyczy to dyskusji na innym koncie, a średnio jak mogę zgłosić działanie tego konsultanta. 

oznacz moderatorów