anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konto firmowe

MAMY ROZWIĄZANIE!
lukasz3219
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Posiadam konto zwykłe na allegro chciałbym zamienić je na firmowe. Pracuję na etacie na allegro chce prowadzić dodatkową sprzedaż. Z tego co się orientuję mogę to nie muszę opłacać żadnych ZUS ponieważ tylko wystarczy opłacić składkę zdrowotną. Mam jeszcze jedno pytanie czy allegro pobiera jakieś opłaty za prowadzenie konta firmowe

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@lukasz3219 Aby przekształcić konto zwykłe na konto firmowe musisz mieć założoną działalność gospodarczą. i przesłać wszystkie wymagane dokumenty do serwisu.Opłat żadnych za konto firmowe Allegro nie pobiera za wyjątkiem prowizji od sprzedanych przedmiotów i ewentualnych opłat za wystawienie.Pamietaj, że raz przekształcone konto zwykłe na firmowe nie będziesz mógł przekształcić z powrotem, zatem zastanów się czy nie lepiej założyć drugie konto.

oznacz moderatorów
lukasz3219
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odp. Sprawa abonamentów są 3 rodzaje z tego co wyczytałem. Podstawowy itp każdy jest oczywiście płatny. Moje pytanie czy muszę z nich korzystać? 

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@lukasz3219 Nie, z abonamentów nie musisz korzystać, tym bardziej przy niewielkiej sprzedaży.Nie ma co pakować się w koszty.

oznacz moderatorów
lukasz3219
#7 Wielbiciel#

A co jeśli biznes nie wypali a tu będę musiał opłacac składki zdrowotne. Co wtedy czy będę mógł zawiesić konto lub usunąć konto

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

Aby nie płacić składki zdrowotnej będziesz musiał zawiesić/zakończyć działalność.Konta usuwać nie musisz ale jak będziesz chciał będziesz mógł to zrobić.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/dane-i-ustawienia-konta/kiedy-i-jak-moge-usunac-swoje-dane-o...

oznacz moderatorów
lukasz3219
#7 Wielbiciel#

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie dotyczące kasy fiskalnej. Jeśli będę wysyłał towar za pomocą kuriera a pieniądze będą wplacane na konto. Czy muszę w tej sytuacji posiadać kasę fiskalną? 

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#14 Krzewiciel#
oznacz moderatorów