Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Posiadam konto zwykłe na allegro chciałbym zamienić je na firmowe. Pracuję na etacie na allegro chce prowadzić dodatkową sprzedaż. Z tego co się orientuję mogę to nie muszę opłacać żadnych ZUS ponieważ tylko wystarczy opłacić składkę zdrowotną. Mam jeszcze jedno pytanie czy allegro pobiera jakieś opłaty za prowadzenie konta firmowe
@lukasz3219 Aby przekształcić konto zwykłe na konto firmowe musisz mieć założoną działalność gospodarczą. i przesłać wszystkie wymagane dokumenty do serwisu.Opłat żadnych za konto firmowe Allegro nie pobiera za wyjątkiem prowizji od sprzedanych przedmiotów i ewentualnych opłat za wystawienie.Pamietaj, że raz przekształcone konto zwykłe na firmowe nie będziesz mógł przekształcić z powrotem, zatem zastanów się czy nie lepiej założyć drugie konto.
Dziękuję za odp. Sprawa abonamentów są 3 rodzaje z tego co wyczytałem. Podstawowy itp każdy jest oczywiście płatny. Moje pytanie czy muszę z nich korzystać?
@lukasz3219 Nie, z abonamentów nie musisz korzystać, tym bardziej przy niewielkiej sprzedaży.Nie ma co pakować się w koszty.
A co jeśli biznes nie wypali a tu będę musiał opłacac składki zdrowotne. Co wtedy czy będę mógł zawiesić konto lub usunąć konto
Aby nie płacić składki zdrowotnej będziesz musiał zawiesić/zakończyć działalność.Konta usuwać nie musisz ale jak będziesz chciał będziesz mógł to zrobić.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie dotyczące kasy fiskalnej. Jeśli będę wysyłał towar za pomocą kuriera a pieniądze będą wplacane na konto. Czy muszę w tej sytuacji posiadać kasę fiskalną?