Bardzo bym prosił o wyjaśnienie mi zasady naliczania kosztów wysyłki. Sprzedajemy ten sam produkt na dwóch sklepach. Sprzedaż ilościowa jest na takim samym poziomie na jednym i drugim sklepie, różnią się jednak koszty wysyłki. Na jednym jest to koszt 4,5% a na drugim 8,9%. Skąd ta różnica? @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Hadwao_net Musisz napisać coś więcej. Zachęcam Cię również do zapoznania się z tym artykułem pomocy.
jakich informacji Pani potrzebuje?
@Hadwao_net Nie wiem co mam Ci wyjaśnić, bez szczegółowych danych. Może były wybierane inne/różne metody dostawy? Lub ilość sztuk w paczce była inna. Nie wiem co mam Ci wyjaśnić 😉
czy jeżeli klient nie posiada smarta i płaci za przesyłkę to ta kwota wlicza się w statystykę?
@Hadwao_net tu masz wliczone opłaty za dostawy allegro delivery dla kupujących bez smart , oraz dopłaty do smart, więc jak będziesz miał zawsze różne procenty zależy ile będzie zamówień bez smart oraz jakie będą duże koszyki i dopłaty smart 😞
Nie masz w to wliczonych dostaw InPost bo to rozliczasz po za allegro ale masz wliczone dopłaty smart InPost bo to płacisz allegro 😉
dzięki za odpowiedź. Prawie 9% kosztów dostawy no to już gruba przesada. Produkt który zaczyna się fajnie sprzedawać będę musiał usunąć bo razem z kosztami ads stanowi już prawie 50% kosztów.
@Hadwao_net nie patrz na to bo to bzdurne wyliczenie 😞
Sprzedajesz 10 zamówień po 40 zł klienci płacą Ci dostawę One Box 10,95 zł i masz od razu 20 % koszt dostawy w wyliczeniach allegro, a to samo w smart dopłaty 2 zł i masz 4 % koszt dostaw 😄 to wcale nie powinno być uwzględniane bo zakłamuje tak samo doliczają do jako przychód 😞
Poruszałem ten temat https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/podsumowanie-koszt%C3%B3w-b%...
dzięki