Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam szanowne grono
Jako że allegro ma przysłowiowo nas w "dupie" zgłaszam temat tutaj. Od kilku dni walczymy z kradzieżą kodów Ean, a co za tym idzie podpieprzanie (inaczej się tego nie da nazwać) naszych kodów produktówych, naszych widocznych produktów (teraz w zasadzie nie ma ich na allegro widocznych chyba że wpiszesz tytuł naszych ogłoszeń) w tym opinie naszych produktów są u człowieka login [edytowano], skradzione są naszw kody, nasze opisy, nasze miniaturki zdjęć jak również wielu innych firm. Produkujemy przedmioty od zera, modele stworzyliśmy sami a jakiś człowiek bezkarnie to kradnie. Zgłaszam to tutaj bo może jakiś moderator łaskawie zajmie się sprawą, gdyż na pozostałych kanałach kontaktu mają na nas wy*&ne. Produkty zgłoszone, wiadomości wysłane i nic produkty dalej wiszą.
Numer oferty: 17922504911
Numer oferty: 17922660609
Numer oferty: 17929896855
Numer oferty: 17922504456
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ coś zaradzicie?
@castfitness "skradzione są naszw kody, nasze opisy, nasze miniaturki zdjęć jak również wielu innych firm" - może najpierw warto zapoznać się z regulaminem allegro - przekazałeś te dane allegro i inni użytkownicy mogą z tych danych swobodnie korzystać.
Jedyny problem to sprzedaż innych produktów sugerując, że to te produkty które Ty dodałeś - ale to akurat allegro ma gdzieś bo kupujący też mają to gdzieś.
Można się rozejść.
Czyli jeśli wytwarzam produkt, ktoś sprzedaje zupełnie coś innego, wrzuca moje miniaturki zdjęć, ma moje opinie produktów i ma wpisane że sprzedaje to pod moją marką jest to całkowicie ok?
@castfitness wiesz ... allegro zakłada, że skoro ma ofertę konkretnego produktu to sprzedaje ten konkretny produkt, nie ma realnie możliwości weryfikacji.
Ja czy Ty wiemy jak jest ale dowodu nie mamy, bo nie powiesz mi, że zamówiłeś u niego taki przedmiot i nie dostałeś tego co kupiłeś 😉
Nie jest ok, ale tak działa Allegro i ich żałosna produktyzacja.
Walczyliśmy z tym chyba z rok temu, a ponieważ delikwent nagminnie dodawał tysiące takich aukcji to po kilku miesiącach notorycznego zgłaszania przez wiele firm zablokowali mu konto.
Ale zgodnie z ich regulaminem sprawa wygląda tak, że każdy może sobie używać Twoich produktów, które zarejestrowałeś, tylko nie może podawać się jako ich producent i tyle. Dajesz wyższą cenę, żeby nikt tego nie kupił, bo przecież nie masz tego produktu ale setki albo tysiące ofert sobie możesz stworzyć i pozycjonować się na liście sprzedawców.
Tak szczerze to Allegro jeszcze chroni takich oszustów, jak kupiliśmy nasz produkt, który ktoś tak właśnie "ukradł" a sprzedający nie zrealizował zamówienia (bo przecież nie ma), daliśmy mu negatywny komentarz z opisem iż wystawia rzeczy, których nie ma w posiadaniu, to oni go usunęli a my dostaliśmy ostrzeżenie. Kpina 🙂
Produktyzacja = szambo. Tyle w temacie.
Allegro na to pozwala) jeśli konkurent sprzedaje ten sam produkt. Więc Allegro w żaden sposób ci nie pomoże.
Nikt nie sprzedaje tego samego produktu, stworzyliśmy model, jest na nim nasze logo, my ten produkt tworzymy więc chyba jednak powinno pomóc
Ale on nie sprzedaje tego samego produktu 🙂
Ja to rozumiem. Jak ktoś kupi to anuluje zakup i zwróci kasę. Ale Ma dzięki temu 1000 aukcji co winduje go w śmiesznym algorytmie allegro.
Zwróć uwagę, że to nowy sprzedawca, zwykły oszust.
@castfitness jeśli jesteś producentem i masz prawa do reprezentowania danej marki, zgłoś się proszę w tej sprawie do Programu Współpracy w Ochronie Praw. Tutaj znajdziesz instrukcję jak się zgłosić.
Ważne że kasa się zgadza na górze 😄