Proszę mi wyjaśnić na jakiej podstawie prawnej umożliwiacie kupującemu złożenie reklamacji po odstąpieniu od umowy zawartej na odległość i po rozliczeniu jego zwrotu?
Zdaje się, że kilka miesięcy temu był podobny temat i mieliście to naprawić. Jak widać olewka tematu i nic nie zostało zrobione w tym temacie. Co teraz jak nie odpiszę w reklamacji (bo nie muszę gdyż zgodnie z prawem jest ona bezzasadna) i przyklepiecie zwrot z POK na nasz koszt?
Numer zamówienia: 513e8030-e56a-11f0-b31a-359b64c0e8dd
Jest to wasz błąd systemu więc proszę zamknąć tą reklamację bo jest bezprawna.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
odrzuć taką reklamację
allegro zna problem ale go nie chce rozwiązać
Dzięki - odpowiedziałeś szybciej niż moderatorzy. Jest to kolejna rzecz która nie działa na Allegro jak należy (i szczerze powiedziawszy sprzedawanie czegokolwiek tutaj staje się co raz bardziej męczące - ciągłe tylko nakazy, zakazy, itp). Zastanawia mnie co będzie jak w ogóle nie rozpatrzę tej reklamacji (bo z prawnego punktu widzenia nie mam takiego obowiązku) albo nie wiedziałbym, że na Allegro kupujący może złożyć reklamację do towaru który już nie jest jego własnością (pewnie automatyczny POK na koszt sprzedawcy).