anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier Allegro - brak podjazdów w dniu jutrzejszym

foto-hurtownia
#13 Ambasador

Cześć,

Dostałem informację od naszego kuriera One, że jutro nie będą podjeżdżać po odbiory, zlecenie odbioru również nie będzie możliwe.

Czy wobec tego klienci na allegro będą mieli informację, że wybierając kuriera Allegro One nie otrzymają paczki na czas, czy jak to wygląda?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@foto-hurtownia Już wcześniej informowaliśmy, że 31 grudnia kurierzy Allegro One będą dostarczać paczki do automatów (do godz. 14:00). W tym dniu nie będzie odbiorów oraz opcji dostawy tego samego dnia. Te informacje są uwzględniane w przewidywanym czasie dostawy. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

h0bbit
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

To proszę mi to wytłumaczyć, a najlepiej klientowi:

Dane dostawy

czas na wysłanie

do śr., 31 gru 2025, 23:59
przewidywany czas dostawy
pt., 2 sty 2026

Allegro One Box, One Kurier (Allegro One Box - AL181EL1)

Schowek_12-30-2025_01.jpg

oznacz moderatorów

nat_not

@h0bbit Czas na wysłanie jest widoczny tylko dla Ciebie i jest sugestią. Jak rozumiem jest to już złożone zamówienie, więc możesz je nadać jeszcze dzisiaj. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

h0bbit
#9 Pomysłodawca

@nat_not  nie mogę dziś wysłać bo kurier był godzinę temu.

oznacz moderatorów

nat_not

@h0bbit Możesz spróbować nadać przesyłkę w punkcie lub automacie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wentylacja24_pl
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, u nas dalej (jestesmy juz po godzinach granicznych) wyswietla dostawy w usludze ONE na piątek. Skad  w ogole brak odbiorów jesli jutro mamy normalny dzien pracy, to po pierwsze ale po drugie jesli tak wprowadza allegro to okej ale skąd WYSWIETLANIE DOSTAW na piatek? Proszę nie odpisywac, ze mozna sobie isc nadac do punktu. Panstwo mysla, ze duze firmy zaladuja jutro jakis swoj transport i dziesiatki, setki paczek zacznie rozwozic po punktach??

oznacz moderatorów

h0bbit
#9 Pomysłodawca

@nat_not  rozumiem, że to jest żart. Nie po to zamawiam kuriera po odbiór paczek, żeby teraz latać po automatach.

oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#12 Orędownik

a to jest dobre..
nadajemy wszystkie allegro one w punkcie.

NIGDY nie zdarzyło się jeszcze, aby kurier podjechał drugi raz tego samego po przesyłki do punktu.

przyjeżdza radośnie zawsze ok. 13/14, a godzina graniczna u nas to podobno 16:20

kilowat_net
#11 Animator

@nat_not 
Mam 3 zamówienia z adnotacją "czas na wysłanie do przewidywany czas dostawy pt., 2 sty 2026". Zlecenia podjazdu udało się ustawić na dzisiaj, ale kurierzy do tej pory się nie pojawili. Rozumiem, że zamówienia są wykluczone ze statystyk, a Kupujący widział dostawę 5 stycznia?

aff51380-e594-11f0-a43a-bd1127195a85
49945db0-e5a5-11f0-bca9-6d68512c97d1
bd6c0990-e5b9-11f0-99db-9b2b241be5e7

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@kilowat_net 

Zamówienia możemy wykluczyć, które są opóźnione. Jeśli zamówienia nie są jeszcze opóźnione to nie mam za bardzo czego zgłosić do wykluczenia.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

kilowat_net
#11 Animator

@gdvorek 

A odpowiedź na drugie z moich pytań? "Kupujący widział dostawę 5 stycznia?" Dzisiaj w tych zamówieniach data dostawy 2 sty świeci się na czerwono.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@kilowat_net 

Jest to przewidywany czas dostawy, wyjaśnialiśmy już temat na forum.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

kilowat_net
#11 Animator

@gdvorek 
Wiem, że przewidywany, ale jeśli np mam ustawioną wysyłkę DHL do godziny 10, to w tej chwili Kupujący już widzi dostawę w środę. Więc nie rozumiem dlaczego Kupujący przy metodzie Orlen i One Kurier widzieli w sylwestra dostawę na dzisiaj, skoro w sylwestra te paczki nie były w ogóle odbierane.

oznacz moderatorów