Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich sprzedawców
Temat doliczania do przesyłek kosmicznych kwot pojawia się ponownie.
Najpierw mieliśmy DPD a teraz podpięliśmy UPS i problem pojawia się ponownie.
Nam doliczono odpowiednio po 4,99 zł do przesyłki która nie ważyła nawet 1 kg. Powód wpisania przesyłka o wadze od 20 do 30 kg.
A do przesyłek o większej wartości notorycznie pojawiają się dopłaty 19,99, 35,99 i większe nawet 139 oraz 159 zł za paczkę która nie ważyła 5 kg.
Dla mnie to skrajne oszustwo.
Rozważamy poważne czy sprawy nie zgłosić do UKOIK. Sprawa może dotyczyć nawet milinów licząc wszystkich sprzedawców na portalu.
Sytuacja jest notoryczna i pojawia się praktycznie cały czas.
Allegro Protect powinno działać również w stronę sprzedawców.
a jak Pan Domu znajdujesz zamówienia po tych numerach, które podałeś ?
bo ja mam np. przypisany do opłaty taki numer:
f59fd770-ffb9-11ee-9dcc-6f395b4faf59
ale nie wiem z jakim zamówieniem go powiazać
Jak wpiszesz w allegro Finanse - Rozliczenia z Allegro ten numer to wyskoczą Ci opłaty powiązane z danym zamówieniem jakie poniosłeś.
dzięki, nie znalazłem wcześniej okienka "id zamówienia" tylko po omacku wkejałem
@FH_PAN_DOMU Przykro mi, ale reklamacjami zajmuje się wyłącznie dedykowany do tego zespół, dlatego nie mam możliwości podjęcia działać w tej kwestii.
Tak tak ten zespół również umywa ręce. Przed chwilą prosiła Pani numery zamówień innego sprzedawcy w jakim celu ? Żeby powiedzieć to samo co mi.
Polecam się odwołać jak ja 🙂 z nimi trzeba jak z debi..
@w_kiwizorientowałem że w podsumowaniu kwietnia mam również wpłaty kosztów wysyłki od klientów o czym nie pomyślałem, czyli generalnie jest OK, tym nie mniej nie znajduję w szczegółowych rozliczeniach kwoty - 9,29 zł:
" Podsumowanie kwietnia - One Operator - opłaty podstawowe -32,26 zł "
podczas gdy w kwietniu zostałem obciążony 3 razy za zielony paczkomat:
3d49f3f0-f1b7-11ee-b322-6b97ae772e82 -9,99 zł 50eed0e0-f740-11ee-b4c0-a139ccb89d18 -2,29 zł f59fd770-ffb9-11ee-9dcc-6f395b4faf59 -9,99 zł razem 22,97 zł a nie 32,26 ?
My we firmie łapiemy się za głowę, co tu się wyczynia. Na kilkadziesiąt paczek miesięcznie DPD - i może ze 4 na miesiąc w UPS ... w opłatach dodatkowych wygrywa ?
UPS