Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o informację, co mamy z tym zrobić?
Pierwsze upomnienie (i zakończenie aukcji):
Aukcja nr 12672449441: "Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 1, część I, punkt 38) na Allegro nie możesz oferować wszelkiego rodzaju kodów, haseł, tokenów, kluczy lub kont, które umożliwiają dostęp i korzystanie z usług polegających na oglądaniu oraz słuchaniu na życzenie treści multimedialnych za pośrednictwem internetu w postaci tzw. video on demand (np. Netflix, HBO Go, Cda Premium, VOD.pl, Player.pl, Spotify, Tidal itp.)."
To jest gniazdko internetowe! Tu jest to samo wystawienie na innym koncie:
https://allegro.pl/oferta/simon-54-gniazdo-telefoniczne-pojedyncze-antracyt-dt1-01-48-12672440071
2. Sprawa jeszcze bardziej kuriozalna. Dotyczy tego wystawienia:
https://allegro.pl/oferta/famatel-puszka-odgalezna-x10-n-t-90x43x39-ip55-szara-3050-14869746258
Problem dotyczy, ze dołączyliście obrazek do katalogu Allegro, który nie ma z nami NIC WSPÓLNEGO!!!
No, nie pierwszy raz. Ale obrazek, który przecież ZATWIERDZILIŚCIE komuś, nie nam, powtarzam - to nie nasz obrazek, teraz jest powodem upomnienia i gróźb blokady konta nawet! Obrazek zachęca do kontaktu poza ALlegro, ale nie z nami! On wciąż jest w katalogu. Dlaczego dostajemy pkt ujemne za to, co w ogole nas nie dotyczy?
Ale nic nie da zamkniecie 1200 aukcji i ponowne ich wystawienie. Dostaniesz upomnienia za te zamknięte 🙂
I to jest w tym wszystkim najzabawniejsze (i najstraszniejsze zarazem)
@eAskir rozumiem frustrację natomiast proszę o nie uciekanie się do sformułowań, które są nieodpowiednie (zakończenie Twoje wypowiedzi).
Rozumiem że nie lubicie być straszni akcjonariuszami. Ja nie lubię być straszony zamknięciem konta, za rzeczy na które już nie mam wpływu.
Zacznijmy jednak od początku. Proszę o jasną informację od kiedy obowiązuje ten punkt regulaminu który zabrania nam zmieniać opisy ofert.
@eAskir Otrzymałam informację, że to "zakończenie już zakończonych" już ofert było wynikiem błędu, za co przepraszamy. Jednocześnie informuję, że zarówno za te błędne, jak i prawidłowe zamknięcie ofert nie zostały naliczone punkty ujemne.
Dziękuje za przeprosiny w_kiwi, kilku Pani kolegów/koleżanek którym zgłosiłem ten problem szło w zaparte mimo że przy pierwszym zgłoszeniu też anulowano ostrzeżenia i punkty.
Z mojego punktu widzenia jest Pani w tym tygodniu, chyba jedynym moderatorem (ticketa przerzucało sobie 4-5 osób a sensowniejszych odpowiedzi udzieliłaby chyba Allina), który przyjrzał się tej sprawie porządnie za co dziękuje (Amerykanie uważają że powinno się często dziękować i być wdzięcznym ;)).
Teraz będzie "ALE" 😄
Smutne jest to że by rozwiązać ticketa trzeba pokrzyczeć na forum i zmarnować kilka godzin które mógłbym poświęcić na ratowanie sprzedaży.
Jako że cały czas unikacie odpowiedzi na pytanie "Od kiedy obowiązuje artykuł 5, punkt 5.5 regulaminu allegro w obecnej formie?" podejrzewam, że to jest przyczyną zmiękczenia podejścia do tej sprawy.
A wracając do Pani w_kiwi- czy jest Pani wstanie udzielić odpowiedzi na to pytanie czy jest odgórny zakaz, żeby nie wyszło na to, że to nowy punkt o którym zapomnieliście powiadomić kogokolwiek i stosujecie go wstecz? UOKiK by się ucieszył chociaż brak reakcji na dotychczasowe działania serwisu zastanawia.
Przypomnę że ten magiczny artykuł zabrania nam praktycznie zmian w NASZEJ ofercie czyli na allegro należy być nieomylnym (cały ten wątek jest o zamykaniu ofert za zmianę stanu przedmiotu) - sejm może robić poprawki do poprawki ustawy ale my mamy wszystko robić od razu super i nie wolno nam niczego poprawiać to jest po prostu żal-pl
Dla rozrywki zacytuje odpowiedź na to pytanie jakie otrzymałem w tickecie od Pani Golec: "Regulamin Serwisu obowiązuje od początku. Wystawiając ofertę musi być ona zgodna z zasadami i Regulaminem."
Aha zapomniałbym przecież najważniejsze jest to co napiszę się na końcu:
JESTEM WDZIECZNY ŻE JESZCZE MOGĘ SPRZEDAWAC NA ALLEGRO - x3 (tak na wszelki wypadek) 😄
ps: @ploma już prawie kończę, chwilka cierpliwości jesteś Pan następny w kolejce (chyba że nam tę moderatorkę karnie wyślą do obsługi węgierskiego forum/ticketów 😉
@eAskir Bardzo mi przykro, że musiałeś tak długo czekać na odpowiedź. Jedyne, co mogę powiedzieć ze swojej strony to, że czasami sprawa wymaga nie jednej, a kilku konsultacji do wyjaśnienia sprawy i być może to wpłynęło na tak długi czas odpowiedzi od doradców.
Wracając do punktu 5.5, taki zapis występuje w regulaminie od dawna. Pozwolę go sobie przytoczyć:
"Zakazane jest dokonywanie zmian przez Sprzedającego treści Oferty, które stanowią zmianę oferowanego Towaru bądź jego właściwości" - stan jest istotną właściwością produktu.
Teraz ten obszar został dogłębnie zbadany i zautomatyzowany, dlatego mogliśmy dokonać weryfikacji tak wielu ofert. To, że wcześniej tego typu zmiany zachodziły w ofertach bez konsekwencji, nie oznacza, że takie działania były zgodne z naszym regulaminem.
Czyli jednak nie dowiem się od kiedy 😞
Ten punkt regulaminu jest bardzo ogólny i jak pisałem pozwala ubić każdą ofertę w której dokonano jakiejkolwiek zmiany. Wg tego regulaminu nie mam prawa zmienić ceny towaru bo jest ona jego właściwością, czas wysyłki to też jest jakaś właściwość.
Tego typu ogólne klauzule są niedozwolone przez UOKiK o ile pamiętam. Powinno być jasno napisane co wolno a czego nie.
Skoro nie wolno zmieniać stanu to po co ta opcja jest dostępna w edycji? Macie tak żenujących programistów, że nie potrafią odróżnić czy oferta jest dopiero wystawiona czy też już edytowana i w zależności od tego wyświetlać te opcje bądź nie?
Nie wspomnę i już o przesadzonej reakcji allegro w której potraktowano nas jak złoczyńców, udzielano ostrzeżeń i kar. A wystarczyło podać listę ofert łamiących regulamin i czas na wystawienie ponowne ofert. Allegro nie jest skarbówką by nas karać, tylko pomagać nam sprzedawać towar a na razie w większości przeszkadza. Jak to jest że podeście allegro do NASZYCH klientów (bo jak samo allegro przypomina NIE JEST stroną transakcji) jest 100 razy lepsze niż podejście Allegro do SWOICH klientów (czyli do nas)?
Dziękuje i do następnego razu Pani @w_kiwi . Panie @ploma przechodzi Pan na początek kolejki 😉
@eAskir już wcześniej otrzymałem odpowiedź 🙂
@ploma czyli jednak chamskie wciskanie się w kolejkę popłaca 😉
1) jak to się ma do upomnień skoro wysyłacie upomnienie nawet gdy aukcja jest zamknięta? Przecież na forum jest mnóstwo takich wątków (patrz @eAskir_powyżej) . To co mam wystawić ponownie?
2) w jaki sposób mam wiedzieć w których moich aukcjach zmieniałem stan na przestrzeni ostatnich lat? Możecie mi przesłać listę? Jest jakiś filtr żeby wyszukać?
...proponuję wystawić ponownie ofertę.- przecież to w żaden sposób nie jest odpowiedzią na moje pytanie.
@eAskir Przepraszam za to nieporozumienie. Już wyjaśniam tę kwestię z zespołem odpowiedzialnym za ten obszar. Wrócę tutaj z odpowiedzią.
@w_kiwi Czy przy okazji mógłbym i ja otrzymać odpowiedzi na moje pytania?
Chwila kolejka jest ;), Pan mi chętnego do udzielania odpowiedzi moderatora nie absorbuje innymi pytaniami 😄
Przepraszam, cham ze mnie 🙂 Myślałem, ze się uda....
@w_kiwi Bardzo bym chciał, tylko nie wiem, które aukcje miałbym zamknąć i wystawić ponownie. Oczywiście jest pewnym rozwiązaniem zamknięcie 3500 ogłoszeń i ich ponowne wystawienie, ale pewnie zajęłoby to kilka nocy. Proszę wybaczyć, ale na tą chwile mam i tak co robić.
zacznij od tych co ci Usunęli
ja tak zrobiłam
zauważyłam ze ich usuwanie jest zawsze we wtorek wiec czekam na wtorek 🙂
ale to jest bez sensu
mi kazaliście zmienić stan a jak to zrobiłam to usunięto oferty
to nie chodzi o to co jest niezgodne z regulaminem tylko o to ze komunikaty wprowadzałly w błąd
czy pani teraz rozumie ?
no i co po takich przeprosinach ? w d... można mieć wasze przeprosiny jak człowiek tylko marnuje czas nad wiecznym zgłaszaniem problemów i poprawiania ofert choć są zgodne zgodne z regulaminem a jak poprawisz to i tak bot allegrowy usunie ofertę bo ją poprawiłem i cyk niezgodnie z regulaminem.
Co za "dom publiczny"