anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kuriozalne upomnienia od Allegro

EElektryka_com
#11 Animator#

Proszę o informację, co mamy z tym zrobić?

Pierwsze upomnienie (i zakończenie aukcji):

Aukcja nr 12672449441: "Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 1, część I, punkt 38) na Allegro nie możesz oferować wszelkiego rodzaju kodów, haseł, tokenów, kluczy lub kont, które umożliwiają dostęp i korzystanie z usług polegających na oglądaniu oraz słuchaniu na życzenie treści multimedialnych za pośrednictwem internetu w postaci tzw. video on demand (np. Netflix, HBO Go, Cda Premium, VOD.pl, Player.pl, Spotify, Tidal itp.)."

To jest gniazdko internetowe! Tu jest to samo wystawienie na innym koncie:

https://allegro.pl/oferta/simon-54-gniazdo-telefoniczne-pojedyncze-antracyt-dt1-01-48-12672440071

2. Sprawa jeszcze bardziej kuriozalna. Dotyczy tego wystawienia:

https://allegro.pl/oferta/famatel-puszka-odgalezna-x10-n-t-90x43x39-ip55-szara-3050-14869746258

Problem dotyczy, ze dołączyliście obrazek do katalogu Allegro, który nie ma z nami NIC WSPÓLNEGO!!!
No, nie pierwszy raz. Ale obrazek, który przecież ZATWIERDZILIŚCIE komuś, nie nam, powtarzam - to nie nasz obrazek, teraz jest powodem upomnienia i gróźb blokady konta nawet! Obrazek zachęca do kontaktu poza ALlegro, ale nie z nami! On wciąż jest w katalogu. Dlaczego dostajemy pkt ujemne za to, co w ogole nas nie dotyczy?

EElektryka_com_0-1742223871304.png

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@EElektryka_com Kiedy otrzymałeś upomnienie i jaka jest jego treść? 

W sytuacji obrazka zgłoś błąd w produkcie. Wysyłam artykuł na ten temat. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

EElektryka_com
#11 Animator#

Wczoraj, o 4 rano.
W pierwszym przypadku podałem treść maila. Tu podaje treść w drugim przypadku:

"

W opisie Twojej oferty zawarte były treści ogłoszeniowe.

Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 2, artykuł 1, punkt 1.10) w opisie oferty nie możesz umieszczać informacji o możliwości sprzedaży przedmiotu poza Allegro lub zachęcających do ustalenia ceny przedmiotu poza licytacją.

Przykłady niektórych nieprawidłowych zwrotów:

• przed zakupem skontaktuj się w celu sprawdzenia dostępności,

• cena do negocjacji,

• towar wystawiony w innych mediach /ogłoszeniach, w sklepie, w sklepie internetowym, itp.,

• cena od ręki (bez licytacji, poza Allegro) wynosi...,

• cenę za sztukę, ale sprzedam tylko i wyłącznie w komplecie,

• wylicytowaną kwotę pomnóż razy trzy,

• jeśli oferta nie osiągnie ceny minimalnej, to rozważę najwyższą propozycję,

• sprzedam, nawet jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta,

• nie chcesz czekać na zakończenie oferty – skontaktuj się,

• szukasz czegoś innego? Skontaktuj się z nami,

• mogę wystawić na życzenie w osobnej ofercie,

• zapytaj o gratis, itp.

Uporządkuj treści swoich ofert - usuń informacje, które zachęcają do sprzedaży poza serwisem."

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@EElektryka_com Weryfikuję sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

EElektryka_com
#11 Animator#

ok, dziękuję. Szczególnie interesuje nas pierwszy przypadek, bo nie wiemy, co mamy zmienić by Wasz system nie traktował tej aukcji (12672449441) jako sprzedaż "tokenów". Nie zajmujemy się czymś takim i przypuszczamy, ze Wasz algorytm coś tu mocno "nadinterpretował"

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 Sprecyzuj : dopracuj swoimi rękami nasz katalog za błędy w którym karzemy ciebie....

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@k_owczarek1 ma do tego stosunek ambiwalentny

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@EElektryka_com wracam z odpowiedzią. Jest to błąd po naszej stronie, za który przepraszam. Poprosiłam już o cofnięcie tych działań. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#10 Popularyzator#

witam usnięto mi kilkanacie ofert 

W trakcie trwania Twojej oferty parametr “stan” przedmiotu uległ zmianie.

Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.

co jest nie prawdą 

nawet usunięto mi oferty ktore nie były wsytawione Lol 

prosze o informacje tydzien temu było to samo 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@EElektryka_com potwierdzam - allegro sprząta kosztem innym sprzedawców syf jaki zrobiło w katalogu

nam też usunięto ofertę, która pierwotnie miała inną treść, zmienioną później przez allegro bo serwis dodał i zatwierdził sam jakieś inne zdjęcia

@N_Nitka28 dlaczego nam allegro usuwa oferty gdzie część treści jest w innym języku?

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#10 Popularyzator#

mi odpisano ze nie wolono zmienić stanu parametru w trakcie zmiany oferty 

a sami mi kazali to zrobic 🙂

xd jak to nazywa moja córka 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@AlleMakijazPL Proszę, podaj przykładowe numery ofert, o które chodzi. Sprawdzę to.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#10 Popularyzator#

odp, od allegro

Dzień dobry,

dziękuje za odpowiedź.

Na przykładzie zakończonej oferty 16943427173. W dniu wystawienia oferty 28.11.2024 21:06 parametr stan nie był uzupełniony. W dniu 11.03.2025 17:03 parametr stan widniał już jako "nowy". 

Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Niedozwolona jest zmiana parametru "stan" przedmiotu w czasie trwania oferty

to jest Kuriozum 

wysli mi inf ze mam uzpełnic stan 

a kiedy to zrobiłam usunęli mi oferty bo stan się zminił 

paranoja 

oznacz moderatorów

eAskir
#9 Pomysłodawca#

Witam

Dzisiaj kolejny raz usunięto nam już zamknięte ofert w których kiedyś zmieniliśmy stan oferty. Napisano że mam je wystawić jako nowe oferty i przyznano ostrzeżenie i punkty.

Tylko że już to zrobiliśmy i dlatego te oferty były zamknięte - usiłujecie nam na siłę pozamykać konta przyznając ostrzeżenia za zamknięte oferty czy o co chodzi? Co to za nagła nagonka na sprawdzanie zamkniętych ofert czy aby nie łamały regulaminu? Może byście się zajęli otwartymi?

Oferty nr. 15365589175 i 17326155735.

Tydzień temu po mojej interwencji za inne zamknięte oferty usunięto ostrzeżenia i punkty ale teraz idziecie w zaparte.

I teraz mamy taką samą sprawę a różne podejście.

Mojego zmarnowanego czasu nikt nie liczy ale wy w archiwum nie będziecie już mieli tych wstrętnych łamiących straszliwie regulamin ofert.

Może kilkuset/kilka tysięcy sprzedawców też będziecie mieli mniej i milionów za prowizję na koncie również

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@eAskir  W ofercie 15365589175 zmieniono stan 25.02.2025 o godzinie 15:41. 

Konsultuję kwetię drugiej oferty. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik#

no i co po takich przeprosinach ? w d... można mieć wasze przeprosiny jak człowiek tylko marnuje czas nad wiecznym zgłaszaniem problemów i poprawiania ofert choć są zgodne zgodne z regulaminem a jak poprawisz to i tak bot allegrowy usunie ofertę bo ją poprawiłem i cyk niezgodnie z regulaminem. 
Co za "dom publiczny"

oznacz moderatorów