Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o informację, co mamy z tym zrobić?
Pierwsze upomnienie (i zakończenie aukcji):
Aukcja nr 12672449441: "Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 1, część I, punkt 38) na Allegro nie możesz oferować wszelkiego rodzaju kodów, haseł, tokenów, kluczy lub kont, które umożliwiają dostęp i korzystanie z usług polegających na oglądaniu oraz słuchaniu na życzenie treści multimedialnych za pośrednictwem internetu w postaci tzw. video on demand (np. Netflix, HBO Go, Cda Premium, VOD.pl, Player.pl, Spotify, Tidal itp.)."
To jest gniazdko internetowe! Tu jest to samo wystawienie na innym koncie:
https://allegro.pl/oferta/simon-54-gniazdo-telefoniczne-pojedyncze-antracyt-dt1-01-48-12672440071
2. Sprawa jeszcze bardziej kuriozalna. Dotyczy tego wystawienia:
https://allegro.pl/oferta/famatel-puszka-odgalezna-x10-n-t-90x43x39-ip55-szara-3050-14869746258
Problem dotyczy, ze dołączyliście obrazek do katalogu Allegro, który nie ma z nami NIC WSPÓLNEGO!!!
No, nie pierwszy raz. Ale obrazek, który przecież ZATWIERDZILIŚCIE komuś, nie nam, powtarzam - to nie nasz obrazek, teraz jest powodem upomnienia i gróźb blokady konta nawet! Obrazek zachęca do kontaktu poza ALlegro, ale nie z nami! On wciąż jest w katalogu. Dlaczego dostajemy pkt ujemne za to, co w ogole nas nie dotyczy?
@EElektryka_com Kiedy otrzymałeś upomnienie i jaka jest jego treść?
W sytuacji obrazka zgłoś błąd w produkcie. Wysyłam artykuł na ten temat.
Wczoraj, o 4 rano.
W pierwszym przypadku podałem treść maila. Tu podaje treść w drugim przypadku:
"
W opisie Twojej oferty zawarte były treści ogłoszeniowe.
Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 2, artykuł 1, punkt 1.10) w opisie oferty nie możesz umieszczać informacji o możliwości sprzedaży przedmiotu poza Allegro lub zachęcających do ustalenia ceny przedmiotu poza licytacją.
Przykłady niektórych nieprawidłowych zwrotów:
przed zakupem skontaktuj się w celu sprawdzenia dostępności,
cena do negocjacji,
towar wystawiony w innych mediach /ogłoszeniach, w sklepie, w sklepie internetowym, itp.,
cena od ręki (bez licytacji, poza Allegro) wynosi...,
cenę za sztukę, ale sprzedam tylko i wyłącznie w komplecie,
wylicytowaną kwotę pomnóż razy trzy,
jeśli oferta nie osiągnie ceny minimalnej, to rozważę najwyższą propozycję,
sprzedam, nawet jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta,
nie chcesz czekać na zakończenie oferty – skontaktuj się,
szukasz czegoś innego? Skontaktuj się z nami,
mogę wystawić na życzenie w osobnej ofercie,
zapytaj o gratis, itp.
Uporządkuj treści swoich ofert - usuń informacje, które zachęcają do sprzedaży poza serwisem."
@EElektryka_com Weryfikuję sprawę.
ok, dziękuję. Szczególnie interesuje nas pierwszy przypadek, bo nie wiemy, co mamy zmienić by Wasz system nie traktował tej aukcji (12672449441) jako sprzedaż "tokenów". Nie zajmujemy się czymś takim i przypuszczamy, ze Wasz algorytm coś tu mocno "nadinterpretował"
@N_Nitka28 Sprecyzuj : dopracuj swoimi rękami nasz katalog za błędy w którym karzemy ciebie....
@k_owczarek1 ma do tego stosunek ambiwalentny
@EElektryka_com wracam z odpowiedzią. Jest to błąd po naszej stronie, za który przepraszam. Poprosiłam już o cofnięcie tych działań.
witam usnięto mi kilkanacie ofert
W trakcie trwania Twojej oferty parametr “stan” przedmiotu uległ zmianie.
Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.
co jest nie prawdą
nawet usunięto mi oferty ktore nie były wsytawione Lol
prosze o informacje tydzien temu było to samo
@EElektryka_com potwierdzam - allegro sprząta kosztem innym sprzedawców syf jaki zrobiło w katalogu
nam też usunięto ofertę, która pierwotnie miała inną treść, zmienioną później przez allegro bo serwis dodał i zatwierdził sam jakieś inne zdjęcia
@N_Nitka28 dlaczego nam allegro usuwa oferty gdzie część treści jest w innym języku?
mi odpisano ze nie wolono zmienić stanu parametru w trakcie zmiany oferty
a sami mi kazali to zrobic 🙂
xd jak to nazywa moja córka
@AlleMakijazPL Proszę, podaj przykładowe numery ofert, o które chodzi. Sprawdzę to.
odp, od allegro
Dzień dobry,
dziękuje za odpowiedź.
Na przykładzie zakończonej oferty 16943427173. W dniu wystawienia oferty 28.11.2024 21:06 parametr stan nie był uzupełniony. W dniu 11.03.2025 17:03 parametr stan widniał już jako "nowy".
Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Niedozwolona jest zmiana parametru "stan" przedmiotu w czasie trwania oferty
to jest Kuriozum
wysli mi inf ze mam uzpełnic stan
a kiedy to zrobiłam usunęli mi oferty bo stan się zminił
paranoja
Witam
Dzisiaj kolejny raz usunięto nam już zamknięte ofert w których kiedyś zmieniliśmy stan oferty. Napisano że mam je wystawić jako nowe oferty i przyznano ostrzeżenie i punkty.
Tylko że już to zrobiliśmy i dlatego te oferty były zamknięte - usiłujecie nam na siłę pozamykać konta przyznając ostrzeżenia za zamknięte oferty czy o co chodzi? Co to za nagła nagonka na sprawdzanie zamkniętych ofert czy aby nie łamały regulaminu? Może byście się zajęli otwartymi?
Oferty nr. 15365589175 i 17326155735.
Tydzień temu po mojej interwencji za inne zamknięte oferty usunięto ostrzeżenia i punkty ale teraz idziecie w zaparte.
I teraz mamy taką samą sprawę a różne podejście.
Mojego zmarnowanego czasu nikt nie liczy ale wy w archiwum nie będziecie już mieli tych wstrętnych łamiących straszliwie regulamin ofert.
Może kilkuset/kilka tysięcy sprzedawców też będziecie mieli mniej i milionów za prowizję na koncie również
@eAskir W ofercie 15365589175 zmieniono stan 25.02.2025 o godzinie 15:41.
Konsultuję kwetię drugiej oferty.
no i co po takich przeprosinach ? w d... można mieć wasze przeprosiny jak człowiek tylko marnuje czas nad wiecznym zgłaszaniem problemów i poprawiania ofert choć są zgodne zgodne z regulaminem a jak poprawisz to i tak bot allegrowy usunie ofertę bo ją poprawiłem i cyk niezgodnie z regulaminem.
Co za "dom publiczny"