anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Masowa zmiana wartości Stan Opakowania - bład importu

emp3dd
#8 Zapaleniec

Mam 640+ zakończonych ofert któ®e próbuję wznowić ale dostaję błąd Stano opakowania nie może miać wartość wybierz dla Przedmiotu Nowy
Wyeksportowałem plik, zmieniłem wartość na Stan Opakowania oryginalne a i tak nie mogę zaimpotrować pliku

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@emp3dd Proszę, prześlij plik wraz z raportem przez formularz kontaktowy

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

emp3dd
#8 Zapaleniec

Przesłane

oznacz moderatorów

emp3dd
#8 Zapaleniec

COś się ruszyło w temacie?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@emp3dd nasz pracownik opiekuje już Twoją sprawę i otrzymasz odpowiedź w zgłoszeniu o numerze 56055535. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

emp3dd
#8 Zapaleniec

Czy ktoś pomoże mi w tej sprawie czy nadal mam ręcznie edytować i wznawiać kilkaset ofert?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @emp3dd, zgłosiłem prośbę o pilną odpowiedź w Twojej sprawie. Wkrótce powinieneś otrzymać odpowiedź w zgłoszeniu 56055535. Przepraszamy za długi czas oczekiwania.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

emp3dd
#8 Zapaleniec

Nie chciałbym wyjść na namolnego, ale jak na razie problem trwa kilka dni, zajmowało sie nim kilka osób (Małgorzata Piedzia, Katarzyna Czub, Adrian Batorski), dostarczałem screenshoty i inne wszelkie potrzebne informacje a rozwiązania jak nie było tak nie ma.
Mam wrażenie, że nikt jakoś nie potrafi zagłębić sie w temat tylko podaje odpowiedzi które równie dobrze mogę sam znaleźć w Pomocy lub na które możę odpowiedzieć wasz bot AI

Ponowię więc pytanie:

DLACZEGO nie mogę zaimportować ofert z WASZEGO pliku excel podając następujęce wartości:
Produkt: NOWY. Stan opakowania: ORYGINALNY.
Błąd:

Parametr zależny Stan opakowania (229205) nie może przyjąć wartości [brak opakowania], gdy parametr Stan (11323) ma wartości [Nowy].

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@emp3dd W takim wypadku prześlij proszę wspomniany plik excel na adres e-mail spolecznosc@allegro.com w tytule podając tytuł tego wątku.
Zweryfikuję sprawę z odpowiednim zespołem.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

emp3dd
#8 Zapaleniec

@matt_rose 
Wysłane

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Dziękuje @emp3dd, otrzymałem plik.
Konsultuję sprawę.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

emp3dd
#8 Zapaleniec

@Sa_nova @matt_rose @w_kiwi 

Dzień dobry,
Czy udało się coś ustalić?
Sprawa wydaję się być prozaiczna a trwa już prawie tydzień

oznacz moderatorów

autopakowacz-pl
#2 Obserwator

Podpinam się, mamy dokładnie taki sam problem...

Chcemy co prawda zaktualizować SKU, ale duża część ofert nie może zostać zaktualizowana, ponieważ jest identyczny błąd
"Stan opakowania nie może miać wartość wybierz dla Przedmiotu Nowy"
Oraz:
Stan opakowania nie może miać wartość [otwarty] dla Przedmiotu Nowy"

Próbowałem to oczywiście zmienić na "oryginalny" ale mimo to, błąd ciągle się pojawia.

oznacz moderatorów

emp3dd
#8 Zapaleniec

Niestety jak widać na pomoc allegro nie ma co liczyć. Wg mnie te wartości nie są pobierane przy aktualizacji z pliku (są zaznaczone na szaro i to jest pomijane) więc wszelkie zmiany w pliku są nic nie warte.
Ja miałem 640 takich ofert - edytowałem w końcu sam ręcznie bo ile można czekać. więcej czasu straciłem na wyjaśnienia każdemu z osobna, wysyłanie screenshotów itp niż edycja tego.
Żenada

oznacz moderatorów