Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Dostałem ostatnio 2 komentarze od klientów zagranicznych obydwa negatywne.
1wszy:
"Bardzo złe doświadczenie. nie polecam"
PRZYPISY:
Nieuprzejma obsługa
Dostarczono produkt inny niż w zamówieniu
Klient nie zamienił ze mną nawet pół słowa. Brak kontaktu w próbie wyjaśnień / brak odpowiedzi na próbę kontaktu i rozwiązania problemu mimo że klient otrzymał wszystko zgodnie z zamówieniem.
2gi: brak komentarza
PRZYPISY:
Dostarczono produkt inny niż w zamówieniu
Podejrzewam, że produkt jest nieoryginalny
Wszystkie produkty które sprzedaję są oryginalne oraz obsługa na najwyższym poziomie co świadczy ilość sprzedanych produktów w ilości ponad 100 ze zdecydowaną pozytywną opinią.
Klienci nie próbują nawet odpisać by wyjaśnić sprawę zakłamanych komentarzy.
Jakieś sugestie?
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_Cześć, @letsgotry_pl. Jeśli kupujący wystawili negatywną ocenę, to możesz na nią odpowiedzieć lub poprosić klientów o zmianę/usunięcie oceny.
Widzę, że już wysłałeś taką prośbę - jedną z nich przesłałeś dwa dni temu, dlatego poproszę doradcę o wiadomość do klienta w sprawie tego negatywa. Drugą prośbę wysłałeś przed chwilą, dlatego proszę jeszcze o cierpliwość wobec klienta. Jeśli nie odpowie na Twoją prośbę do jutra, to daj mi znać.
@letsgotry_pl na te karty Pokemon masz więcej negatywów, może należy się zastanowić co jest z nimi nie tak? W poprzednich komentarzach negatywnych kupujący ci wyjaśnili pewne problemy. Twoje odpowiedzi na te komentarze sprawiają, że u Ciebie na pewno bym nigdy nic nie kupił 🙂
"Klient zakupił produkt wiedząc i czytając zgodnie z opisem że nie można go zwrócić i co jest zawarte w produkcie po jego zakupieniu"
Kpisz sobie z praw konsumenta. Karty Pokemenów traktujesz jak sztabki złota i odmawiasz zwrotu powołując się na przepisy dotyczące kruszców, które podlegają wahaniom na rynku finansowym? Masz szczęście, że Allegro ma takie wały gdzieś, inaczej dawno byłbyś wykluczony ze sprzedawców.
@Crow_Empire Definitywnie nie masz pojęcia o czym mówisz.
Ten komentarz o którym mówisz tyczy się boosterów które tak nagminnie są zwracane chociażby do [edycja] i masz efekt gdzie sprzedawcy przyjmują takie zwrotu mimo że packi są zgrzewane ponownie i takie zwroty lecą na sklep bez żadnej wartości.
Sprawa tyczy sie repacków i tu nie ma żadnych powodów do tego by wystawić negatywny komentarz.
Wypowiadasz się jak znawca nie mają za grosz wiedzy o tym środowisku i jak trzeba być zdecydowanym w tym co robisz i jak klienci potrafią oszukiwać.
Jak juz zabierasz głos to mieć choć szczątkową wiedzę a nie walisz jak armaty nie mając prochu..
I uwaga Allegro zawsze w moich dyskusjach stawia moją rację wyżej bo mam na to dowody w każdym z przypadków gdzie klienci próbowali oszukiwać.
Negatywy są tylko te gdzie oszust przegrał a na nowe nie mam nawet podwalin co o nich myśleć.
@letsgotry_pl skup się na ustawowym prawie do zwrotu towaru zakupionego na odległość. Wyłączyłeś te karty, miśki, czy bluzy z prawa zwrotu powołując się na ustawowo wyłączone że zwrotów kruszce.
Łamiesz prawa konsumentów i tym samym ustawę.
@letsgotry_pl Takie wyłączenie możliwości zwrotu nie ma żadnej mocy prawnej - tak jakby go w ogóle nie było.
Nie spełniasz tym samym obowiązku informacyjnego wobec konsumenta o możliwości odstąpienia od umowy a konsekwencją jest to, że kupujący ma prawo złożyć oświadczenie o odstąpieniu od umowy do 12 miesięcy od momentu w którym odebrał zakupiony towar.
@Crow_Empire widze ze jestes zawistnym czlowiekiem dlatego wypowiedziales sie tam gdzie ciebie nikt nie chcial. W świecie rzeczywistym tez pewnie tak jest dlatego chowasz sie tutaj w necie ze swoim niewyparzonym jezykiem.
@komis-bell zgadza sie wylaczenie nie ma mocy prawnej i przyjmuję zwroty od klientów tylko je ograniczyłem do poziomu dyskusji co znacznie ułatwia wyjaśnienie wszystkiego zanim ktoś zgłosi zwrot bo mimo że jest wyłączony zwrot to klient może go zgłosić i ja go przyjmuję o ile produkt jest w stanie nienaruszonym i tutaj @Crow_Empire dalej pokazujesz brak wiedzy o tym jak działa allegro. Przestań już zgrywać ważnego bo ci to nie wychodzi.
@letsgotry_pl "klient może go zgłosić i ja go przyjmuję o ile produkt jest w stanie nienaruszonym" no ale to też nie jest zgodne z przepisami - nie możesz warunkować przyjęcia zwrotu stanem towaru.
Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy to czynność która całkowicie rozwiązuje zawartą umowę i którą może wykonać tylko kupujący - nie musi on tego w żaden sposób konsultować ze sprzedającym.
Zgadza się. Żle to może ująłem. Klient wysyła i ja sprawdzam - jesli jest w stanie innym niż wysłany - używany/otwarty mam prawo odmówić zwrotu i zwrócić produkt do klienta.
Moje produkty mają folię ochronną z zabezpieczeniem oryginalnym.
Źle wybrałem sposoby zwrotów dawno temu i tak zostało. Dokonałem już zmian jak coś.
@letsgotry_pl "mam prawo odmówić zwrotu i zwrócić produkt do klienta" no właśnie nie masz 😉
@letsgotry_pl zamiast się dalej oburzać, obrażać mnie i wymyślać jakieś zawiści, lepiej idź i doprowadź wszystkie swoje oferty do należytego stanu, zanim znikną usunięte przez Allegro.
Z przynajmniej jednego komentarza wynika, że odmawiasz zwrotu i zasłaniasz się tym, że wyłączyłeś zwroty. Dalej nie mam potrzeby sprawdzać.
"Klient zakupił produkt wiedząc i czytając zgodnie z opisem że nie można go zwrócić i co jest zawarte w produkcie po jego zakupieniu."
Zachowaj należytą powagę wypowiedzi, nie jesteś na prywatnym czacie.
@Crow_Empire Zwracaj się do mnie z szacunkiem i tym też będę się dzielił z tobą.
@komis-bell właśnie że mam. Nie ma takiej opcji by klient kupił produkt oryginalnie zafoliowany i zwrócił go bez folii. Allegro jak wyżej pokazałem właśnie blokuje takie zwroty więc nie wiem do czego się teraz odnosisz.
@letsgotry_pl Odnoszę się do tego, że Twoje działania i twierdzenia nie mają żadnego poparcia w przepisach ustawy o prawach konsumenta.
Mają 🙂
Stanowisko Prezesa UOKiK oraz Komisji Europejskiej.
Konsument odstępujący od umowy może korzystać z towaru tylko tak, jak robiłby to w sklepie stacjonarnym.
I tutaj możemy zakończyć dyskusję.
@letsgotry_pl Zapominasz o art. 34.4 ustawy o prawach konsumenta.
Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy powoduje, że umowa zostaje uznana za niezawartą.
Prawo własności wraca do sprzedającego ale to kupujący odpowiada za utratę wartości.