Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry
Dostałem negatywną opinię na temat zakupu głowicy żyłkowej. Przy czym w opisie wszystko się zgadza i klient taką głowicę otrzymał. Dostaliśmy negatywa za coś czego nie ma w tej głowicy.
Cytuję rozmowę z klientem:
14:28
14:36
14:42
14:42
14:44
14:45
@sklep_ekosiarki od tego nie można się odwołać, bo to są indywidualne odczucia kupującego, jedyne co możesz zrobić, to błagać go o usunięcie komentarza
tylko to nie jest nasza wina, klient sobie wmówił coś czego nie było w tym produkcie
@sklep_ekosiarki jak to pierwszy negatyw w miesiącu to olej to i napisz tylko rzeczowa odpowiedz wytykając błędną ocenę kupującego
@sklep_ekosiarki Allegro nie interesuje, czy kupujący napisał prawdę, on mógł równie dobrze napisać, że w zestawie do głowicy nie było kosiarki, a i tak Ci nie usuną, bo to jest jego subiektywna opinia
Chyba kosy 🙂
@serwis-texas kosę, to ma teraz @sklep_ekosiarki z kupującym😁, a w komentarzu może napisać cokolwiek na przykład "Błąd tam śruba łącząca z zawinięciem wewnętrznym"😉
@sklep_ekosiarki przykro mi, ale w takiej sytuacji nie możemy usunąć wystawionej oceny.
Możesz poprosić kupującego o usunięcie oceny i ponownie wyjaśnić tę sprawę z nim oraz odnieść się do jego oceny. Dodam, że automatycznie wykluczamy pierwszą negatywną opinię z ostatnich 30 dni z Twojej jakości sprzedaży.
@la_nika jako kupujący konsument - gdy znajdę tego sprzedawcę jak mam rozumieć ten komentarz?
@RED z treści komentarza wyraźnie wynika, że kupujący coś wkręca 😁
@RED ta ocena została wystawiona po słowacku, ponieważ to język, którym posługuje się kupujący, jego oryginalna treść to: "Chybala tam skrutka spojovacia s vnutornym zavitom", czyli "Brakowało śruby łączącej z gwintem wewnętrznym".
Zgłosiłam to jako problem z tłumaczeniem, jednak wciąż nie jest to powód do usunięcia tego komentarza.
Powodem jest błędne tłumaczenie tego komentarza przez allegro
tu macie negatyw z własnego podwórka
@RED poprawiliśmy jakość tłumaczenia komentarza, którego dotyczy ten wątek.
Komentarz "z naszego podwórka" nie wymagał tłumaczenia, ponieważ (wbrew pozorom) został napisany w języku polskim. To literówka, pewnie chodziło o "Nożyki szybko się tępią, dla mnie podróba".
Spoko, dzisiaj jakiś pan ze Słowacji wystawił nam negatywa za "towar inny niż zamawiany", 15 dni po odbiorze paczki, bez żadnego kontaktu, roszczenia reklamacyjnego, zwrotu - sam negatyw bez żadnego kontekstu. Śmieszne, bo negatyw dotyczy papieru za kilkaset złotych, więc odrzucam argument, jakoby nie chciało mu się zgłaszać rzekomej pomyłki.
Tacy niedo... Ekhm, niemili klienci to chleb powszedni tutaj, wystawią negatywa, nakłamią na Ciebie, oplują, a Allegro powie, że wszystko jest w porządku.
Tacy
@foto-hurtownia problem w tym, że zgodnie z narracją Allegro, to są subiektywne odczucia klienta i w zasadzie można się z tym zgodzić, bo na przykład klient myślał, że papier będzie śnieżnobiały, a w jego odczuciu był lekko kremowy i zaznaczył, że inny niż zamawiany, największym problemem jest to, że Allegro narzuca zbyt duże kary za takie subiektywne odczucia klientów😞
@KOGIEL_T Niby tak, ale wiesz - przedmiotem sprzedaży był papier do drukarki DNP DS620. Nie da się kupić innego, jest tylko papier tej firmy, nie ma mowy o tym, żeby klient oczekiwał czegoś innego - kupuje papier danej firmy do danej drukarki i tu nie ma mowy o różnych oczekiwaniach, bo zawsze dostaje się to samo, ewentualnie w innych wymiarach.
A jeżeli problem tkwi w wymiarze, to szczerze wątpię, żeby nie chciało mu się poruszać tej sprawy reklamacyjnie, bo papier tani nie jest.
Po prostu albo po jakiejś głupiej złości wystawił negatywa, albo niechcący, albo, co często się zdarza, nie potrafił zamontować papieru (który jest na rolce) i stwierdził, że to nie to, a jak już mu się udało, to nie chciało mu się negatywa usuwać.
Allegro przyklaskuje i wspiera takie coś, a gdyby jakiś sprzedawca bardzo chciał, to mógłby pójść z tym do prawnika, bo jakby nie patrzeć fałszywe oceny są umieszczane na ich stronie, są im zgłaszane, nic z tym nie robią i aktywnie to wspierają. No i znając kilka takich przypadków dopiero wtedy Allegro potulnie usuwa komentarze.
Norma , Ci konsultanci w dyskusjach o niczym nie maja pojecia. Ja teraz walcze w dyskusji z jakims delikatnie mowiac malo inteligentnym czlowiekiem, ktory sie pulta o blokade zakupow. Publicznie w dyskusji przyznal, ze dobiera produkty do smarta i robi tak zawsze, straszy nas Us i uokik i jeszcze jawnie pisze, ze bedzie dzialal na nasza szkode poprzez robienie zakupow i ich zwrot 🤣 no w glowie mi sie nie miesci, co tu za komedie sie zaczynaja wytwarzac. Allegro ma standardowo wszystko w powazaniu. A czlowiek musi sie uzerac. Mi sie juz po prostu nie chce, zlewam te jakosc sprzedazy i tych ciezkich klientow. Obrot na allegro nie jest, az tak istotny zeby tracic zdrowie i prywatny czas na walke z wiatrakami.
A jako czlowiek mam jeszcze odrobine godnosci i nie bede dawac sie ponizac, oszukiwac, szantazowac i rozdawac wyludzajacym klientom pieniadze.
@lopes1990 najgorsze jest, że jak złożysz oficjalną reklamację do allegro na w/w działania
to serwis nic z tym nie zrobi lub odrzuci taką reklamację