anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatywny komentarz

Auto-Core
#1 Nowicjusz

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Cześć wszystkim,

potrzebuję porady, bo jestem świeżym sprzedawcą na Allegro i już mam absurdalną sytuację.

Klient zamówił jeden wtryskiwacz, wszystko zgodnie z opisem, towar nowy, zapakowany elegancko w pudełko. Po dostawie wystawił negatywny komentarz, który widać u mnie jako pierwsza opinia na koncie – czyli od razu psuje mi start.

Zadzwoniłem do niego, żeby zapytać o co chodzi. Gość śmieje się szyderczym tonem i mówi, że „wszystko było okej, ale zostawi opinię, żeby następni klienci wiedzieli” i się rozłączył. Zero konkretów, żadnego problemu z produktem.

Czy da się coś z tym zrobić? Da się taką opinię usunąć lub zgłosić do Allegro? Bo to wygląda jak celowe psucie reputacji, a nie uczciwa opinia.

Z góry dzięki za pomoc – trochę mnie to rozwaliło, bo dopiero zaczynam i nie chcę, żeby takie „żarty” zniszczyły mi konto.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Auto-Core  wygląda to na ewidentne działanie konkurencji, ale na podstawie telefonu nie usuną Ci tego komentarza😔, może gdybyś miał nagranie rozmowy, to jeszcze by się zastanowili

oznacz moderatorów

Auto-Core
#1 Nowicjusz

Właśnie wiem ale czy można coś zrobić z tym? Tutaj bardziej pytanie do moderatorów, bo z klientem się nie dogadam, a opinia jest dosłownie bezpodstawna 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Auto-Core  moderatorzy nic z tym nie zrobią, tym bardziej, że nie maja dowodów, a jeśli chodzi o warunki gwarancji, to nawet gdybyś takie miał, to i tak są one zgodne z prawem, bo to Ty jako gwarant ustalasz warunki.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@Auto-Core bardzo mi przykro, ale @KOGIEL_T ma rację. Komentarz możemy usunąć tylko i wyłącznie w sytuacjach wymienionych tutaj. W Twojej sytuacji ten komentarz żadnego z tych warunków nie spełnia, więc nie ma możliwości jego usunięcia. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Auto-Core
#1 Nowicjusz

Więc skoro warunki gwarancji są dobre bo przecież nie mogę wymyślić sobie jakich mi się podoba to dlaczego kupujący odwołał się do tego skoro warunki gwarancji można przeczytać przed zakupem.. dodatkowo klient nawet nie zwróci wtryskiwacza czyli mu pasuje.. nie rozumiem już jest to bardzo krzywdzące zwłaszcza że jest to pierwsza opinia 😞

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Auto-Core doskonale rozumiem, że nie jesteś zadowolony z tego powodu, ale z pocieszających informacji pierwszy negatywny komentarz w przeciągu ostatnich 30 dni nie jest brany pod uwagę w Twoich statystykach jakości sprzedaży. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Auto-Core  jeśli jest konkurencją, to pewnie zaraz zrobi  zwrot i jeszcze otworzy dyskusje z dobrymi argumentami (niestety tak to działa na Allegro), możesz mieć tylko nadzieję, że  Allegro powiąże te konto z Twoja konkurencją

oznacz moderatorów