anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niby Smart allegro a przyszła faktura za paczki z Inpostu

MAMY ROZWIĄZANIE!
DROGERIE24_pl
#8 Zapaleniec#

Do kogo mam się zwrócić o wyjasnienia @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  mam podpięte swoją umowę z inpostem pod API allegro, paczki wysyłam poprzez stronę https://manager.paczkomaty.pl/ gdzie importuję wysyłki z allegro.

w menadzerze paczkomaty mam wyraźnie przy utworzeniu zlecenia wysyłki widoczną ikonkę przy każdym allegro "0zł", dostałem od inpostu fakturę za wysyłki za listopad a przecież rozliczam się z allegro i większość mam wysyłkę smart. 

Co tutaj się narobiło?????????

Do kogo uderzyć żeby się dowiedzieć co to za faktura?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
Client:44052296
#21 Demiurg#

@DROGERIE24_pl opłatę masz za wszystkie wysłane paczki?

Co pokazuje w zakładce płatności

oznacz moderatorów
DROGERIE24_pl
#8 Zapaleniec#

Nie wiem czy mam opłatę za wszystkie paczki, gdzie to sprawdzić i jak do tego dojść skoro jest tego duzo.

A za co naliczył sobie inpost skoro wszystkie opłaty powinny być rozliczane z allegro i na ich warunkach handlowych.

w pozycji 1 na fakturze mam

usługi paczkomatowe krajowe wg załącznika: Allegro Paczkomaty24/7 InPost  i tutaj naliczona największa opłata.

Dodam tylko że przez menadzera inpostu wysyłam tylko paczkomaty, reszta idzie (kurierzy) przez stronę sales center allegro. Więc nie wiem o co chodzi?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tu wygląda jakby coś zostało źle wysłane, niezgodnie z metodami dostawy przez Allegro.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@DROGERIE24_pl rozwiń specyfikację do FV , To co otrzymujesz do zapłaty od Inpost to przesyłki bez smart

oznacz moderatorów
DROGERIE24_pl
#8 Zapaleniec#

specyfikacja do FV od inpost jest tak ciężka do otworzenia w tym plik csv że sam głupieje a mam tylko LibreOffice. 

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @DROGERIE24_pl. Proszę, podaj kilka przykładowych numerów zamówień, do których zostały naliczone opłaty za nadanie oraz wysokość tych opłat. 

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
DROGERIE24_pl
#8 Zapaleniec#

A skąd mam wiedzieć do których zostały naliczone opłaty? Na koncie allegro za każdą transakcje jest pobierana opłata za dostawę? Można jakoś przefiltrować te bez smarta? bo sam smart idzie wyłowić a w druga stronę to nie.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@DROGERIE24_pl, takie informacje powinieneś otrzymać w rozliczeniu od InPost. 

Marysia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
DROGERIE24_pl
#8 Zapaleniec#

Czy na FV inpostu to mogą być opłaty za dostawę paczkomat inpost jeżeli klient nie ma opcji smart, lub jeżeli nie spełnił warunku kwotowego Smart, a zapłacił dodatkowo za dostawę?

Czy w takim wypadku pobieracie z mojego konta allegro taką kwotę dostawy czy mam sam się rozliczać właśnie z inpostem za takie wysyłki?

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@DROGERIE24_pl, przesyłki Allegro Smart! rozliczasz bezpośrednio z nami, natomiast przesyłki poza Allegro Smart! rozliczasz z przewoźnikiem, według stawek, które wynegocjowaliśmy, czyli 11,49 zł (Allegro Paczkomaty InPost). 

Marysia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
DROGERIE24_pl
#8 Zapaleniec#

Czyli nie ma możliwości abym działał z inpostem poza Smart bez podpisanej bezpośrednio z nimi umowy?

A jak to się odbywa z DPD smart i poza smart?

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@DROGERIE24_pl, możesz nadawać przesyłki InPost na umowie własnej, za pomocą ich narzędzia, jednak stawki będą inne niż te, które my oferujemy. W cenniku dostaw taka metoda dostawy znajduje się w sekcji Metody dostawy rozliczane na umowie własnej > odbiór w punkcie > Paczkomaty InPost. 

Allegro Kurier DPD rozliczysz sposobem Allegro Standard, czyli bezpośrednio z nami według wynegocjowanych stawek. Za przesyłki nadane tą metodą i usługi dodatkowe zapłacisz w ramach faktury od Allegro - zarówno w przypadku przesyłek Smart, jak i bez Smart. 

Marysia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów