Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Do kogo mam się zwrócić o wyjasnienia @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ mam podpięte swoją umowę z inpostem pod API allegro, paczki wysyłam poprzez stronę https://manager.paczkomaty.pl/ gdzie importuję wysyłki z allegro.
w menadzerze paczkomaty mam wyraźnie przy utworzeniu zlecenia wysyłki widoczną ikonkę przy każdym allegro "0zł", dostałem od inpostu fakturę za wysyłki za listopad a przecież rozliczam się z allegro i większość mam wysyłkę smart.
Co tutaj się narobiło?????????
Do kogo uderzyć żeby się dowiedzieć co to za faktura?
@DROGERIE24_pl opłatę masz za wszystkie wysłane paczki?
Co pokazuje w zakładce płatności
Nie wiem czy mam opłatę za wszystkie paczki, gdzie to sprawdzić i jak do tego dojść skoro jest tego duzo.
A za co naliczył sobie inpost skoro wszystkie opłaty powinny być rozliczane z allegro i na ich warunkach handlowych.
w pozycji 1 na fakturze mam
usługi paczkomatowe krajowe wg załącznika: Allegro Paczkomaty24/7 InPost i tutaj naliczona największa opłata.
Dodam tylko że przez menadzera inpostu wysyłam tylko paczkomaty, reszta idzie (kurierzy) przez stronę sales center allegro. Więc nie wiem o co chodzi?
Tu wygląda jakby coś zostało źle wysłane, niezgodnie z metodami dostawy przez Allegro.
@DROGERIE24_pl rozwiń specyfikację do FV , To co otrzymujesz do zapłaty od Inpost to przesyłki bez smart
specyfikacja do FV od inpost jest tak ciężka do otworzenia w tym plik csv że sam głupieje a mam tylko LibreOffice.
Cześć, @DROGERIE24_pl. Proszę, podaj kilka przykładowych numerów zamówień, do których zostały naliczone opłaty za nadanie oraz wysokość tych opłat.
A skąd mam wiedzieć do których zostały naliczone opłaty? Na koncie allegro za każdą transakcje jest pobierana opłata za dostawę? Można jakoś przefiltrować te bez smarta? bo sam smart idzie wyłowić a w druga stronę to nie.
@DROGERIE24_pl, takie informacje powinieneś otrzymać w rozliczeniu od InPost.
Czy na FV inpostu to mogą być opłaty za dostawę paczkomat inpost jeżeli klient nie ma opcji smart, lub jeżeli nie spełnił warunku kwotowego Smart, a zapłacił dodatkowo za dostawę?
Czy w takim wypadku pobieracie z mojego konta allegro taką kwotę dostawy czy mam sam się rozliczać właśnie z inpostem za takie wysyłki?
@DROGERIE24_pl, przesyłki Allegro Smart! rozliczasz bezpośrednio z nami, natomiast przesyłki poza Allegro Smart! rozliczasz z przewoźnikiem, według stawek, które wynegocjowaliśmy, czyli 11,49 zł (Allegro Paczkomaty InPost).
Czyli nie ma możliwości abym działał z inpostem poza Smart bez podpisanej bezpośrednio z nimi umowy?
A jak to się odbywa z DPD smart i poza smart?
@DROGERIE24_pl, możesz nadawać przesyłki InPost na umowie własnej, za pomocą ich narzędzia, jednak stawki będą inne niż te, które my oferujemy. W cenniku dostaw taka metoda dostawy znajduje się w sekcji Metody dostawy rozliczane na umowie własnej > odbiór w punkcie > Paczkomaty InPost.
Allegro Kurier DPD rozliczysz sposobem Allegro Standard, czyli bezpośrednio z nami według wynegocjowanych stawek. Za przesyłki nadane tą metodą i usługi dodatkowe zapłacisz w ramach faktury od Allegro - zarówno w przypadku przesyłek Smart, jak i bez Smart.