Witam,
Chcę wystawić używaną figurkę w dziale: Zabawki -> Figurki. Podczas dodawania wyrzuca błąd, że nie da się stworzyć produktu bez kodu EAN, a bez stworzenia produktu nie wystawię przedmiotu. Wcześniej wszystko normalnie działało.
Czy można coś z tym zrobić? Czy dalej można wystawiać używane przedmioty bez EAN?
@ZabawkowyCzas_PL prześlij proszę zrzut ekranu z komunikatem, na którym widoczny będzie uzupełniony parametr "stan". Skonsultuję ten problem z zespołem, który zajmuje się katalogiem, dla używanych produktów EAN nie powinien być wymagany,
Przesyłam zrzut ekranu. Problem dalej występuje. Dziękuje za zajęcie się sprawą.
Mam ten sam problem i pytanie czy obowiązkowe jest podanie EAN przy wystawianiu figurki ze stanem używane?
@EGON_EG1 Cześć. 🙂 Tak, od 15 listopada w kategorii numer 322030 (Dziecko - Zabawki - Figurki) parametr EAN jest obowiązkowy (informowaliśmy o tym w tym artykule).
Czy dotyczy to też ofert ze stanem używany?
Cześć @EGON_EG1! W imieniu Oli, wracam do Ciebie z odpowiedzią. Problem jest skomplikowany i znany, a zespół zajmujący się katalogiem pracuje nad jego rozwiązaniem.
Obecnie tak, aby wystawić ofertę w tej kategorii konieczne jest podanie numeru EAN, nawet jeśli parametr stan to "używany". Jeśli nie posiadasz tego kodu, to jako opcję awaryjną możemy polecić wystawienie oferty na Allegro Lokalnie.