Nie można wystawić używanej figurki bez EAN

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Chcę wystawić używaną figurkę w dziale: Zabawki -> Figurki. Podczas dodawania wyrzuca błąd, że nie da się stworzyć produktu bez kodu EAN, a bez stworzenia produktu nie wystawię przedmiotu. Wcześniej wszystko normalnie działało.
Czy można coś z tym zrobić? Czy dalej można wystawiać używane przedmioty bez EAN?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ZabawkowyCzas_PL prześlij proszę zrzut ekranu z komunikatem, na którym widoczny będzie uzupełniony parametr "stan". Skonsultuję ten problem z zespołem, który zajmuje się katalogiem, dla używanych produktów EAN nie powinien być wymagany,
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przesyłam zrzut ekranu. Problem dalej występuje. Dziękuje za zajęcie się sprawą.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam ten sam problem i pytanie czy obowiązkowe jest podanie EAN przy wystawianiu figurki ze stanem używane?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@EGON_EG1 Cześć. 🙂 Tak, od 15 listopada w kategorii numer 322030 (Dziecko - Zabawki - Figurki) parametr EAN jest obowiązkowy (informowaliśmy o tym w tym artykule).

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czy dotyczy to też ofert ze stanem używany?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Cześć @EGON_EG1! W imieniu Oli, wracam do Ciebie z odpowiedzią. Problem jest skomplikowany i znany, a zespół zajmujący się katalogiem pracuje nad jego rozwiązaniem.
Obecnie tak, aby wystawić ofertę w tej kategorii konieczne jest podanie numeru EAN, nawet jeśli parametr stan to "używany". Jeśli nie posiadasz tego kodu, to jako opcję awaryjną możemy polecić wystawienie oferty na Allegro Lokalnie.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Witam, po 3 miesiącach dalej nie jest nic zmienione i nie można wystawić używanego produktu bez EAN w kategorii FIGURKI.
Jak prowadząc firmę sprzedającą używane figurki, mam te figurki wystawiać na Allegro lokalnie jak tam jest limit 200 ogłoszeń?
Jakieś rozwiązania w tej sprawie? @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
o to właśnie chodzi allegro, wyrzucić drobnych sprzedawców z tego portalu, a skupić się na grubych rybach. Od dawna tak to funkcjonuje. Wymóg EAN jest celowy, żeby zniechęcić i uniemożliwić wystawianie ofert.
Dobra rada zaczyna się od milczenia

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ZabawkowyCzas_PL konsultuję z zespołem, czy mamy jakieś nowe rozwiązanie dla tego problemu, więc wrócę do Ciebie z informacjami, gdy tylko dostanę odpowiedź.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
sprawa używanych figurek, akcesoriów (elementów większych zestawów) - możliwość wystawiania bez kodu EAN
@la_nika w grudniu 2022 pisałaś
"Problem jest skomplikowany i znany, a zespół zajmujący się katalogiem pracuje nad jego rozwiązaniem. "
Minął już cały rok i jeszcze trochę, nic się nie zmieniło, problem jak był, tak jest ...
Czy Allegro ma już jakieś rozwiązanie w tej sprawie??

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@elemino przepraszam, że nie dostałeś ode mnie w marcu odpowiedzi, ale teraz przypomniałam się w zespole po raz kolejny z tym tematem, więc jeśli uda mi się coś nowego ustalić, wrócę tutaj do Ciebie.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@elemino czy możesz podać mi przykładowy numer oferty, gdzie występuje ten problem?
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@_HolaOla_ nie podam Ci przykładowej oferty, bo NIE DA się wystawić oferty z używaną figurką bez podania EAN
w kategorii "Dziecko / Zabawki / Figurki" EAN jest wymagany, także dla rzeczy używanych, które nigdy nie miały swoich kodów EAN bo są częścią / elementem większego zestawu
i to jest właśnie ten problem!
Ciekawe, że np. używane klocki Lego, pojedyncze figurki Lego i elementy można wystawiać bez kodu EAN - tam się udało Wam to zrobić, a tu się nie da...
W czym używane figurki Lego są lepsze od np. figurek Hasbro?
Dlaczego w kategorii "Dziecko / Zabawki / Figurki" nie można wprowadzić (tak jak mają klocki Lego) podkategorii 'pojedyncze figurki', 'pojedyncze elementy /akcesoria' i 'zestaw mieszany', dla których, przy parametrze używany, EAN nie będzie wymagany??

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@elemino w porządku, skonsultuję tę kwestię z zespołem i dam znać.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
kiedy będzie coś wiadomo w tej sprawie?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@elemino niestety wciąż czekamy na decyzję od opiekunów tej kategorii, ale jak tylko ją otrzymam, wrócę do Ciebie na pewno.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
kto sprzedaje na allegro, ten się w (...)* nie śmieje..
*- można uzupełnić dowolnie

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
za chwilę miną DWA LATA, jak pracujecie nad sprawą używanych figurek, akcesoriów, elementów większych zestawów - i jakie macie rozwiązanie?
Jakoś w przypadku LEGO nie mieliście problemu, aby klocki mieszane pozostawić bez wymogu EAN, a w przypadku figurek, jest straszny i skomplikowany problem, którego nie potraficie (a może nie chcecie?) rozwiązać. Czyżby LEGO miały lepszy lobbing?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
odpuść.. wiadmomo że nic z tym nie zrobią, bo mają wyrąbane.. też kiedyś coś zgłaszałem przez dwa lata i w końcu się poddałem.
leć na O.L.X, albo gdzie indziej gdzie nie ma sztucznie tworzonych problemów
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2
- NASTĘPNA »