anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie mogę nadać paczki pocztex w żabkach mimo że przecież jest taka możliwość:(

MAMY ROZWIĄZANIE!
tylkouniegobis
#7 Wielbiciel#

nie mogę nadać paczki pocztex w żabkach mimo że przecież jest taka możliwość:( a przecież wszyscy wiemy że nadawanie paczek na poczcie to nic przyjemnego bo długo czeka się w kolejce. Ktoś coś wie na ten temat? @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
pecela
#18 Luminarz#

@tylkouniegobis

Bo to są etykiety do nadania w placówce. Generując etykiety w systemie E-nadawca, wybiera się, czy nadanie będzie w placówce, punkcie partnerskim, czy w automacie i nie jest to zamienne. Etykiety z WzA mają ustawione "nadanie w placówce". 

oznacz moderatorów
tylkouniegobis
#7 Wielbiciel#

dziękuję za info. Ja generuje swoje etykiety po prostu przez allegro , w sumie dopiero zaczynam z firmą:) czy ten system E-nadawca to jest coś innego?

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

@tylkouniegobis Tak, od kiedy? Nadanie na poczcie zajmuje mi jakieś 30 sekund, 60 jeśli muszę mijać  ludzi w kolejce... Bo jak masz paczkę z naklejoną etykietą, to jesteś klientem bezkolejkowym, wystarczy wiedzieć w którym okienku zostawić paczki 🙂 Dzień dobry, wrzucasz paczki w okienko....dziękuję, do widzenia.

#7 Wielbiciel#

Przed upadkiem idzie pycha; a przed ruiną wyniosłość ducha - powinieneś to sobie czytać chyba częściej.

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

@tylkouniegobis  napisał(a):

Przed upadkiem idzie pycha; a przed ruiną wyniosłość ducha - powinieneś to sobie czytać chyba częściej.

To stój sobie jak głupi w kolejce, ktoś ci broni?

#7 Wielbiciel#

Chodzi o to że jesteś strasznym gburem - nie można jakoś kulturalnie odpowiedzieć jak ktoś nie wie i grzecznie pyta?

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

Chodzi o to że jesteś strasznym gburem - nie można jakoś kulturalnie odpowiedzieć jak ktoś nie wie i grzecznie pyta?

Sam jesteś gbur, a się rzucasz. Napisałem ci przepis na ominięcie kolejki, pogadaj sobie z Paniami w okienku. Dostałeś gotowy przepis, a masz pretensje. Sorry, ale tak wygląda nadawanie paczek na poczcie. Powinno ci to zająć 30 sekund. I napisałem ci dokładnie jak to wygląda.

Do tego leń jesteś, bo nawet nie chciało ci się w wyszukiwarkę wpisać "e-nadawca". Ale fochy masz.

#16 Inspirator#

@tylkouniegobis Dokładnie tak jest, jak pisze @drekenzes 

Biorę torbę z paczkami, zostawiam w bocznym okienku, a następnego dnia wymieniam pełną na pustą. Panie skanują w wolnej chwili.

Bez żadnej filozofii.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów
tylkouniegobis
#7 Wielbiciel#

Dzięki , nie wiedziałem o tym. Jednak jakby nie patrzeć wychodzisz z poczty bez potwierdzenia , że zostawiłeś paczki.

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

Dzięki , nie wiedziałem o tym. Jednak jakby nie patrzeć wychodzisz z poczty bez potwierdzenia , że zostawiłeś paczki.

Tak.

#7 Wielbiciel#

Zapomnieliście tylko o jednym małym drobiazgu. Nie każda poczta ma takie "okienko", gdzie torbę zostawicie itp. itd. Nie każdy mieszka w milionowym mieście. Tam to działa inaczej, inaczej w mniejszych miejscowościach. Trzeba rozumieć, że nie wszystko działa tak, jak u Ciebie czy u Ciebie...

oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

@zibicool2 Wtedy podpisujesz umowę z Pocztą i dostajesz opiekuna, nie musisz korzystać z tej umowy, ale opiekun załatwi ci sposób na nadanie bez kolejki. Jak Panie z okienka będą to utrudniać, to dostaną op....ol, i znajda sposób na przyjęcie paczek bez kolejki.

#7 Wielbiciel#

@zibicool2  napisał(a):

Zapomnieliście tylko o jednym małym drobiazgu. Nie każda poczta ma takie "okienko", gdzie torbę zostawicie itp. itd. Nie każdy mieszka w milionowym mieście. Tam to działa inaczej, inaczej w mniejszych miejscowościach. Trzeba rozumieć, że nie wszystko działa tak, jak u Ciebie czy u Ciebie...

Dokładnie na mojej poczcie jest jedno okienko i stoi sześć osób. Co wtedy? jednak mi chodziło też o to , że allegro daje możliwość nadawania tego w żabkach. A jak przychodzi co do czego to nie rozpoznaje paczki. Już mi teraz ktoś wyjaśnił  że trzeba wybrać dokładnie gdzie nadajesz. Ale załóżmy że wybierasz pocztę  a poczta zamknięta to już nie nadasz w żabce czy automacie poaczkowym bo wybrałeś pocztę:)  jak za coś się bierze państwowa firma to to się zawsze kończy tak samo czyli źle:)

oznacz moderatorów
2Annag-Antyki
#9 Pomysłodawca#

Heh paczek  na poczcie nie nadaje (przynajmniej opłaconych) ale nadawałam sporo zwrotów, które de facto działają tak samo czyli są opłacone. Jak jest kolejka to tylko mówię "dzień dobry gdzie zostawić - opłacone?". Zapewniam, że pracownice też wolą żebyś zostawił, poszedł i się nie pałętał jak nie musisz xD

oznacz moderatorów