anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieoczekiwane zakończenie ofert sprzedaży

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, mam problem z dwoma ofertami o nr. 18068029712, 18059833262
Mimo zapasu stanów, oferty zostały zakończone.
Nikt ich ręcznie nie zakończył, nie wiem dlaczego tak się stało.
Czy mogę prosić o pomoc w weryfikacji?

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@MiroMarketStore już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec

Super, dziękuję, czekam na odpowiedź, dzisiaj kolejny raz podobna sytuacja miała miejsce, dla aukcji o nr.: 18059637855

oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @MiroMarketStore. Przekazałam również ofertę 18059637855 do weryfikacji.
Damy Ci znać, gdy tylko dostaniemy odpowiedź!  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary

@MiroMarketStore, Twoje oferty zostały zakończone, ponieważ w okresie 04.12.2025 - 07.12.2025 Twoje konto było ograniczone
Sprawy związane z blokadą konta możesz wyjaśnić jedynie w prywatnej korespondencji mailowej, dlatego jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące ograniczenia, napisz przez formularz.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec

Dzień dobry ponownie, blokada mojego konta miała nie wpłynąć na status moich ofert, miałem możliwość wciąż zmiany ich stanu oraz ceny, jasno dostałem odpowiedź, że oferty pozostają aktualne.

Dlaczego więc te akurat zostały zakończone?

Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

oznacz moderatorów

MiMary

@MiroMarketStore, gdzie dokładnie otrzymałeś zapewnienie o tym, że Twoje oferty nie będą zakończone w trakcie trwania blokady? Czy możesz podać numer zgłoszenia mailowego oraz datę i godzinę otrzymanej wiadomości? Zweryfikuję to.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec

Proszę Pani, nie umiem dostać się do historii konwersacji na chacie allegro.

Taką informację widziałem również w panelu SalesCenter, jasno było napisane, że została wstrzymana możliwość wznawiania i wystawiania nowych ofert, oraz, że allegro nie zatrzymuje możliwości kontynuacji sprzedaży na aktualnych ofertach.
Niestety tutaj żadnego dowodu nie mam - ograniczenie zostało zdjęte, informacja zniknęła.

Jeżeli było by inaczej, to przecież wszystkie moje oferty powinny zostać zakończone, a nie tylko wyżej wymienione (bez jasnego powodu).

oznacz moderatorów

MiMary

@MiroMarketStore, zweryfikowaliśmy to dokładnie i nie potwierdziliśmy błędu - tego typu blokada wiąże się z zakończeniem 1/30 ofert ''do wyczerpania przedmiotów'' każdego dnia.
Przepraszam jeśli w wiadomości na czacie dostałeś inne informacje.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec
" tego typu blokada wiąże się z zakończeniem 1/30 ofert ''do wyczerpania przedmiotów'' każdego dnia. "

Proszę o wytłumaczenie, co oznacza 1/30 ofert "do wyczerpania przedmiotów" każdego dnia? W tym przypadku przedmioty się nie wyczerpały - wciąż nie jest dla mnie jasne, dlaczego oferty zostały zamknięte.

oznacz moderatorów

MiMary

@MiroMarketStore, chodzi o konkretny typ oferty ''do wyczerpania przedmiotów'', czyli takie, gdzie w formularzu wystawiania oferty zaznaczyłeś poniższą opcję:

MiMary_0-1765372705332.png

Oferty zostały zakończone ze względu na blokadę - to jedna z kilku konsekwencji ograniczeń konta. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec

Poproszę więc o wskazanie zapisu w regulaminie a pro po tego o czym Pani pisze, dzięki temu będę świadom na przyszłość co mnie może spotkać w takich sytuacjach.

oznacz moderatorów

MiMary

@MiroMarketStore, piszemy o tym tutaj, a skutki blokady konta są również opisane tutaj w Regulaminie

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec

Problem w tym, że jako sprzedawca za wystawienie oferty nie ponoszę żadnych kosztów, więc o jakiej opłacie tutaj jest mowa?

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@MiroMarketStore chodzi o opłaty podstawowe. Twoje oferty zostały zakończone prawidłowo, zgodnie z regulaminem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec

Czym w takim razie są opłaty podstawowe?

Za dostawę?

Prowizję od sprzedaży?

Żadnych innych opłat nie mam, niejasnym jest wciąż to za co konkretnie zostały zamknięte moje oferty.

Proszę (w miarę możliwości) o dokładne wyjaśnienie.

pozdrawiam 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@MiroMarketStore Bardzo proste.

Oferty na Allegro są wystawiane na określony czas i automatycznie wznawiane. Jeżeli się nie mylę to cykl wynosi 10 dni. Została na Ciebie nałożona blokada wystawiania nowych ofert i wznawiania obecnych. Jeżeli któraś z Twoich ofert kończyła cykl 10 dni w czasie w którym została nałożona blokada, nie została z powodu blokady automatycznie wznowiona. Tyle

Szkoda tylko że moderacja nie wie tak podstawowych rzeczy, a brednie o zakańczaniu codziennie 1/30 ofert są doprawdy żałosne.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Ile płacą za taką fuchę? Wezmę tylko 5000 więcej. Za to to co napiszę będzie miało ręce i nogi, niech spółka to przemyśli.

oznacz moderatorów

Adwens1
#1 Nowicjusz

up.

oznacz moderatorów

MiroMarketStore
#8 Zapaleniec

Wow, jestem pod wrażeniem, właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem.
Bardzo dziękuję za pomoc @TechartGSM 

ps
Podpisuję się pod dalszą częścią wiadomości.

Pozdrawiam gorąco.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@MiroMarketStore zakończenie ofert nie ma związku z opłatami, zostały zakończone, ponieważ na Twoje konto były nałożone ograniczenia. Oferty te możesz wznowić. Podstawowe opłaty to np. prowizja od sprzedaży.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów