Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Mam kilka paczek w tygodniu nieodebranych z paczkomatu które wracają do mnie (sprzedawcy).
Zakup w ramach smart konkretnie chodzi mi o Inpost PACZKOMATY
przykładowa transakcja 9c5b0bd3-d5c9-11ef-91ec-238fd80419d6
https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=683340979505082124431715
Kupujący się nie odzywa, brak kontaktu.
Anuluję transakcję, bo towar chcę ponownie wciągnąć na stan magazynu, nie może mi zalegać dużej niż 4dni bo zrobi się bałagan.
Tylko kwestia opłat, gdzie i po ilu dniach od odbioru przezemnie zwrotu mogę sprawdzić ile ta przesyłka zwrotna mnie kosztowała, tak abym mógł obciążyć kwotą przesyłki powrotnej kupującego i pomniejszyć zwrot kasy dla kupującego??
A może w ramach Smart Paczkomaty inpost nie pobierają od sprzedawców dodatkowych kwot od nieodebranych wysyłek?
Podobno inpost za paczkomaty nie pobiera. Przynajmniej tak tu zwykle piszą. Ale ja mam zwrot raz na 2 miechy to nawet mi się sprawdzać tego nie chciało i głowy nie dam. Różne dziwne dopłaty to forum już widziało w końcu...
@DROGERIE24_pl przy nie odebranych paczkach allegro pacKomat inpost i allegro one box nie naliczają się dodatkowe koszty
Zwroty są darmowe ale przecież sprzedajacy ponosi koszty wysyłki i to powinno byc odliczane przy zwrocie za towar kupującemu
powinno a nie jest, czyli w plecy przy nieodebranych wysyłkach i tak to co dopłacamy do smarta do każdej paczki.
Niedługo będą zwracać ale raczej na tym stracimy, bo dopłaty wzrastają...
Tak, koszty ponoszą wszyscy, teraz kupuje się dla "jaj" abo chwilą uniesienia i tak działa dziś ten cały grajdołek.
@DROGERIE24_pl To się akurat zmieni. Od marca przy zwrotach, dopłaty będą zwracane.
Allegro powinno udostępnić znowu -czarną liste-tak jak było kiedys jak by ktos dostał z 50 blokad na zakupy to by był porzadek