anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niesłusznie pobierana kwota za podjazd DPD

Elite-24
#8 Zapaleniec#

Witam. Dlaczego Allegro pobiera "niesłusznie" opłatę za podjazd kuriera którego nie zamawiałem? Wszystko było ok do 6 września. 

W rozliczniach widnieje wpis "Zlecenie odbioru (dot. jednorazowego zlecenia 3 lub mniej paczek) 4,99zł"

U mnie 99% procent to inpost. DPD zazwyczaj jedna, góra kilka dziennie. Na chacie allegro powiedzieli że podjazd zamówiony przy tworzeniu etykiety, w DPD że to wina allegro, w baselinker że to w allegro. Więc piszę tutaj, bo z tymi głąbami na chacie nic nie załatwię. Jak to wyłączyć na stałe? Mam sortownię DPD dosłownie "za płotem" i nie mam zamiaru dopłacać do przesyłek . Dodam że żaden kurier nigdy nie podjechał.  

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Elite-24 Jeśli pojawiły się nieprawidłowości w naliczaniu opłat, złóż reklamację wybierając sposób odpowiedni do wybranej formy dostawy. Szczegóły znajdziesz w tym artykule.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Elite-24
#8 Zapaleniec#

Ok, Ale co mam zrobić żeby to się nie naliczało?

oznacz moderatorów

bosek_2804
#10 Popularyzator#

Jeśli nie oznaczysz w "NADAJĘ Z ALLEGRO" brak podjazdu, za każdy dzień nawet bez wizyty kuriera naliczy Ci tę kwotę właśnie Allegro. 

Byliśmy w DPD z awanturą. Pisaliśmy reklamacje do DPD. Przyjechała delegacja i wyparła się.

DPD nie pobiera tej dopłaty. To Allegro dorabia na boku. 

Wszelkie reklamacje jednakże odrzucają, gdyż używając cennika wynegocjowanego od DPD dla klientów Allegro jest to odrębna forma umowy. Za naliczanie odpowiada unikalny adres e-mail kupującego. Usunięcie go odpina śledzenie paczki i nie zaliczy to "jakości sprzedaży" całkiem nieźle ja burząc. Taki to kocioł z monopolistą 😉 

oznacz moderatorów

Elite-24
#8 Zapaleniec#

Dzięki za odpowiedź :), działam już jakiś czas, ale teraz całkiem zdurniałem, gdzie to mam odchaczyć? w allegro w którejś zakładce, czy w managerze dpd?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Elite-24 żeby opłata niebyła naliczana w statusie paczki pierwszy akcja musi być Nadanie przesyłki w punkcie ...

oznacz moderatorów