anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwa ocena kupującego – negatyw mimo jasnego opisu

Happyshopek
#8 Zapaleniec#

Witam,

Chciałbym poruszyć kwestię nieuczciwej oceny kupującego, która w moim przypadku znacząco wpłynęła na ocenę konta.

Kupujący zakupił u mnie żyrandol sufitowy, który zgodnie z opisem oferty nie zawierał żarówek. Informacja ta od początku istnienia oferty była jasno podana zarówno w specyfikacji technicznej zaznaczona dodatkowo w nawiasie, jak i wyróżniona na końcu opisu. Mimo to kupujący zadzwonił do mnie z pretensjami o brak żarówek. W rozmowie wyjaśniłem, że od początku nie były one częścią zestawu, co było wyraźnie zaznaczone w ofercie.

Ostatecznie kupujący zwrócił produkt, ale dodatkowo wystawił mi negatywny komentarz pt ("W zestawie jest żyrandol plus żarówki Led których brakuje.") . Jako że jestem jeszcze sprzedawcą prywatnym, ten jeden negatyw spowodował spadek mojej oceny aż o 20%, co wydaje mi się bardzo niesprawiedliwe, ponieważ wypływa to na rozwój mojego konta jak i mojej marki.

Czy istnieje jakakolwiek możliwość interwencji w takiej sytuacji? Czy można odwołać się od tej opinii, skoro była ona wystawiona w sposób nieuzasadniony?

Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc.

Pozdrawiam,

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Happyshopek Możesz skontaktować się z nami w tej sprawie przez formularz.

Pamiętaj jednak, że nie usuwamy ocen i komentarzy, które kupujący wystawili:

- w wyniku nieporozumienia ze sprzedającym – o ile są zgodne z naszymi zasadami
- za niezgodność towaru z opisem, a także jakość towaru
- za obsługę i kontakt ze sprzedającym
- gdy problemy z dostarczeniem paczki były po stronie przewoźnika.

Więcej informacji znajdziesz na tej stronie. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Happyshopek jesteś sam sobie winien  ,wiadomo ,,wszem i wobec ,, że klienci opisów nie czytają , a Twoją rolą jako sprzedawcy jest umieszczenie najistotniejszych informacji w obszarze tytułu oferty oraz miniaturki . Wszystkie Twoje oferty żyrandoli  zawierają w miniaturce żarówki , baa .. nawet świecące , natomiast nie ma tytułach wzmianki o ich braku 

oznacz moderatorów

Happyshopek
#8 Zapaleniec#

Witam

Ma Pan też racje w takim wypadku poprawie owe oferty aby miało to jakiś sens, dziękuje za konstruktywna uwagę.

oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik#

Nic nie poradzisz, nic z tym nie zrobisz, ten kretyński serwis i ludzie którzy go obsługują nie pomogą tobie wcale a nawet wręcz swoimi beznadziejnymi odpowiedziami utrudnią życie bo ty pytasz o jedno a oni odpowiadają zupełnie na inny temat. 
Komentarz od kupującego to subiektywna ocena na którą nie masz wpływu, choć byś był najuczciwszą osobą na świecie to jak kupujący nakłamie w komentarzu to oni tobie nie pomogą

oznacz moderatorów

Happyshopek
#8 Zapaleniec#

Witam

Jak najbardziej, prawda żadna wiadomość ani żaden e-mail nie pomógł, pozdrawiam

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@Happyshopek Niestety marne-szanse..... jak napisali poprzednicy. No i mój ulubiony przykład tym razem dla @N_Nitka28  Kupujący kupuje łopatę, dostaje łopatę i wystawia negatywny komentarz o treści: nie dostałem roweru.  Allegro nie usunie bo komentarz prawdziwy (rzeczywiście nie dostał roweru), a że nielogiczny... cóż....

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Happyshopek
#8 Zapaleniec#

Jak najbardziej prawda 🙂 

oznacz moderatorów