Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam zawieszone konto allegro. Stwierdził że jest uszkodzony układ chłodzenia. Podał sprawę do POK. Straszy i szantażem . Laptop był wysłany zgodnie z faktycznym stanem jak na zdjęciach i z opisem
Wartośc transakcji 338zl
Ultrabook Asus U32U z HDMI 3.0 USB AMD 13.3 kompl
Rzekomo serwis naprawił za 200zl
Pracownik allegro napisał żeby złożył o rekompensatę. Bez żadnych dowodów. Skanów. Nic.
No niestety, jeśli sprzedajesz na Allegro, odpowiadasz za sprzęt z rękojmi. Powinieneś oddać te 200 zł moim zdaniem - zobacz tu; https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/niesłuszne-uznanie-quot-reklamacji-quot-st...
Napisałem że chcę zwrotu laptopa. Wtedy zwrócę należności.
To dobre rozwiązanie?
Dobre. On oddaje sprzęt, a ty mu zwracasz cenę zakupu sprzętu + koszty przesyłek w obie strony + te 200 zł, które wydał na naprawę.
Nie ma dowodów że sprzęt był naprawiany ,kupujący zauważając usterkę powinien to od razu zgłosić a nie samemu naprawiać.
Dziękuję
@BaMag7 Nie napiszę, ale zgłoszę twój post. Tutaj nie można dyskredytować innych forumowiczów i nazywać ich trollami.
@xyz96Po raz kolejny wprowadza Pan/i w błąd nie znając przebiegu sprawy. Czy kupujący zgłosił reklamację? Na jakiej podstawie ma oddawać te 200 złotych?
Nie wysłał w dyskusji protokołu z naprawy. Nie wysłał bo żadnej naprawy nie było. Laptop wart 340zl i dać 200 za wymianę wentylatora głupka ze mnie robi?
@alwaro39 napisał: "dać 200 za wymianę wentylatora głupka ze mnie robi?"
200 zł nie wygląda na specjalnie wygórowaną cenę za naprawę w profesjonalnym serwisie:
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Cott666 Nie Pan się nie zajmuje moimi wypowiedziami, tylko niech Pan sam odpowiada na pytania zadane w wątku. Ja odpowiadam tak, jak to uważam za stosowne. Podaje też link, w którym komuś zablokowano konto za odrzuconą reklamację w podobnej sytuacji.
@xyz96Każda sprawa może być inna.
@alwaro39Czy kupujący próbował u Pana reklamować sprzęt, czy samowolnie naprawił?
Samowolnie naprawił bez wiedzy sprzedającego po 3 miesiącach. Teraz żąda 200zl bez żadnych dowodów
@alwaro39 Jeżeli jest faktycznie jak piszesz, nie musisz mu nic oddawać. A co było w dyskusji? Co pisał i co mu odpowiedziałeś?
Napisał że jest uszkodzony układ chłodzenia co było nieprawdą.
Napisałem że sprzęt wysłałem sprawny.
Ale odpisałem po 6 dniach.
Potem allegro zawiesilo konto.
A po 3 miesiącach żąda 200zl bez żadnych dowodów za naprawę
@alwaro39 Nie do końca wiesz, że nie było prawdą. Zepsuć się może w każdej chwili. Powinien odesłać, Ty powinieneś sprawdzić i uznać lub odrzucić reklamację. I najważniejsze pytanie: Chciał odesłać? Napisał, że reklamuje?
Nie chciał odesłać. Potem dyskusja została jako nierozwiazana.
Po 3 miesiącach żąda 200zl bez żadnych dowodów że sprzęt naprawił. I straszy mnie że złoży wniosek do POK
Straszy Straszy mnie komornikiem. A ja jestem na to wrażliwy. Mój brat miał komornika i 5 lat temu się powiesił.