Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Czy to jest zgodne z regulaminem? https://allegro.pl/oferta/opona-bridgestone-blizzak-lm-30-195-65r15-91t-zima-13841594855
Cena produktu: 100 zł a dostawa 1000 zł, czyli 10x więcej niż produkt. W sortowaniu po najniższej cenie oczywiście na pierwszym miejscu. Czy takie praktyki nie miały być ukrócone?
@Martina_2009 może pomyłka przy tworzeniu cenniku a może celowe działanie . Pytałeś sprzedawcy?
Podkablowałeś to poczekaj na reakcje moderatorów. Ewentualnie zgłoś oferty ręcznie pod koniec strony masz przycisk
Zgłoś naruszenie
ten sprzedawca ma cenę wysyłki w innych ofertach również ustawioną na 1000 zł
Witam.
Ta "NOWA" opona ma 14 lat więc jej cena (100 zł) jest adekwatna do wieku. Zresztą stan w jakim jest sprzedawana opona nie spełnia warunków określanych przez Allegro jako NOWY.
"Nowy – ta wartość określa produkt całkowicie nowy, czyli kompletny, nieużywany, nieotwarty, nieprzepakowany i bez jakichkolwiek wad lub defektów. Musi znajdować się w oryginalnym opakowaniu, które jest nieotwarte i nieuszkodzone wraz z nienaruszonymi zabezpieczeniami lub identyfikatorami producenta (takimi jak plomby na pudełkach czy metki na ubraniach)."
Opona założona na feldze nie jest nowa w/g interpretacji Allegro.
Sprzedawca ustawił zaporowy cennik wysyłki zapewne świadomie. Wie, że nikt w tej cenie nie kupi i o to prawdopodobnie mu chodzi. Czasem sprzedawcy "biorą wolne" z takiego czy innego powodu (urlop, choroba) a nie chcą "zamykać ofert", by nie tracić na popularności. Zwykle podnoszą drastycznie cenę produktu, ale ten sprzedawca wpadł na lepszy pomysł. Zamiast "ręcznie" edytować cenę w setkach ofert, wyedytował jeden, a w najgorszym przypadku kilka cenników przypisanych do tych ofert, hurtem zmieniając ustawienia na zaporowe.
A przynajmniej tak mi się wydaje.
Wejdź w ofertę za kilka dni i zobacz, czy cena za wysyłkę nie spadnie do rozsądnych wartości.
Pozdrawiam. Marek.
u chińczyków na **piiip**s to bardzo popularna praktyka - walą niską cenę a wysyłka kompensuje różnicę - problem w tym że im więcej takich ofert tym gorzej cokolwiek znaleźć
Poza tym jak nie kupujesz ze smartem to zawsze można softować po cenie z dostawą
Cześć @Martina_2009, dzięki za zgłoszenie.
Podjęliśmy odpowiednie kroki w sprawie tej oferty.
To nie jest odpowiedź na pytanie... Pytanie było: Czy to jest zgodne z regulaminem?
Nie jest moją intencją tutaj zgłaszanie ofert do zablokowanie tylko szukanie odpowiedzi na pytania i wątpliwości. Jak to już ktoś napisał wcześniej mogę zgłosić taką ofertę i ew. naruszenie, ale ja pytam czy to jest naruszenie, bo ja tego nie wiem. Odpowiedzi nie dostałam. Także dzięki i smacznej kawusi
@Martina_2009 Z punktu widzenia Allegro - nie sądzę. Tak samo jak dla kupującego to żadna różnica ile kosztuje towar a ile dostawa - w razie zwrotu sprzedający i tak musi zwrócić koszt wysyłki. Allegro prowizję od kosztu wysyłki pobiera w takiej samej wysokości jak od produktu, więc dla nich to nie różnica. Tak samo przy wyborze "Top oferty" itp brana jest pod uwagę nie tylko cena produktu, ale koszty wysyłki i inne czynniki.
Tak jest to legalne, prawo tego nie zabrania. Do tego tam masz "dostawa przez sprzedawcę" co może oznaczać, że sprzedawca dowozi towar własnym transportem (i stąd tak wysoka cena).