Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co sądzicie o wprowadzeniu przez allegro filtru w wyszukiwaniu na wysyłkę natychmiast,jeden dzień roboczy i dwa,to zdecydowanie wspiera największych sprzedawców!
@gokuran20 dokładnie, sam rozważam zmianę czasu wysyłki z 4 dni na 24 godziny przez ten filtr, najwyżej się nie wyrobię, ale uważam, że wielu klientów będzie z tego korzystać, po co czekać 4 czy 5 dni jak mogę dostać w 24 h.
Może nie jest to wspieranie największych sprzedawców, ale ciche wymuszanie skrócenia czasu dostaw.
ale z tego co wiem,allegro ma chyba samo ustalać w naszych aukcjach czas dostawy na podstawie średniej wyliczonej z poprzednich przesyłek... w skrócie mniejsi sprzedawcy są w d....
@gokuran20 nom, ma, ale ja sprawdziłem dzisiaj nasze konta filtrując nowym filtrem. Wysyłamy zwykle w 24 h od zakupu, ale w 80% przesyłek mamy ustawiony czas na 4 robocze. Według nowego filtra pokazało tylko te aukcje, gdzie mamy czas wysyłki ustawiony na 24 h, resztę pominęło, czyli z 4000 aukcji wyświetliło się raptem 120.
A te duże firmy mają wystawione natychmiast a w ich rozumieniu potrafi wyjść po kilku dniach hhaha po co to komplikować
Tak czy siak może to mocno uciąć sprzedaż.
Pytanie jaki procent klientów statystycznie filtruje...
Jeśli nie sprzedajesz mocno specjalistycznych przedmiotów, tylko przedmioty popularne gdzie masz setki np. tusz do drukarki,. to uwierz na słowo, 80% klientów nowych i starych.
Sam kupuję większości rzeczy do firmy na Allegro, pierwsze co włączę to dostawa Smart za 0 zł, potem dopiero szukam po cenie, a jak mam teraz filtr dostawy w 2 dni tez będę go używał.
Sprzedający bez Smarat i szybkiej wysyłki spadną na koniec listy Allegro, takie jest moje zdanie i myślę, że taka jest polityka Allegro i taki ich dążenia, ale to moje prywatne zdanie.
I wszyscy widzą wysyłka w 24 ,a myślą że dostawa jest w 24😐
Znając życie swoje niedoczytanie odbiją w komentarzach 😜
A gdzie jest informacja jak to jest liczone? My mamy czas wysyłki 24h, wysyłkę tego samego dnia przy zamówieniach do 12tej i oferujemy przesyłki kurierskie doręczane w kolejnym dniu roboczym. Mimo to wszystkie nasze oferty są oznaczone jako "do 2 dni".
Co jeszcze trzeba zrobić, żeby oferty były oznaczone jako "dostawa do 1 dnia roboczego"? @msniezek @_HolaOla_
A możesz tak wyrywkowo sprawdzić jaki był czas dostarczenia paczek?
Ja mam w pewnej ofercie wysyłkę Natychmiast, paczkomaty trafiały na następny dzień, oferty i tak nie mogę znaleźć przez ten filtr. 🙂
@ejczbi @DarkStoorM @PHUABIB2 A ja jestem ciekawy kiedy wg Allegro przesyłka jest wysłana?? 🤔 Ostatnio już kilka razy mi się zdarzyło że numer przesyłki miałem nadany w ciągu 24H ale realnie przesyłka wyszła od nadawcy nawet po tygodniu!
@pinsplash Tutaj w troszkę bardziej szczegółowe info
Z drugiej strony mam POK InPost, to ciekawi mnie czy przyjęcie paczki na POK FAKTYCZNIE zaliczy jako WYSŁANA, bo teoretycznie, paczka została przekazana dalej, tylko oczekuje na kuriera 😄
@DarkStoorM Ale ja miałem tak że sprzedawca ręcznie odhaczył "wysłana" ale w rzeczywistości była tylko nadana etykieta.
@pinsplash te ręczne odhaczenie w zakładce zamówienia to jest chyba tylko dla sprzedawcy, żeby mógł sobie sprawdzić czy faktycznie zrealizował zamówienie, bo kurier musi zeskanować paczkę, żeby zaliczyło ją do wysłanych (do statystyk) i to tylko u przewoźników, których allegro obsługuje (poczta, inpost, dpd i inne), tylko nie wiem jak z pobraniem. Posiadając podstawowy abonament zamówienie automatycznie otrzymuje status Wysłane po wprowadzeniu listu (jeżeli zaznaczono odpowiednią opcję na koncie).
Fajnie jakby ktoś potwierdził, że status w zakładce zamówienia w żaden sposób nie wpływa na ten czas dostawy czy inne statystyki. @nat_not może? 😄
@DarkStoorM Potwierdzam, że wiążące są te informacje o przesyłce, które widnieją na stronach przewoźników.
@nat_not skoro wiążące są informacje na stronie przewoźników, to jakim cudem u firmy, która oferuje wysyłkę Pocztą Polską (gdzie doręczenie to 72h i to pod warunkiem nadania paczki do godz.15:00) czas dostawy pokazuje o 1 dzień szybciej, niż u mnie, gdzie mam paczkomaty i kuriera !!!
Oboje mamy wysyłkę w 24h, więc tutaj punkt wyjścia jest ten sam.
Więc coś tutaj kombinujecie...
Ustawiasz czas wysyłki natychmiast i jesteś w 1 grupie
@sl-aw-ek tak właśnie zrobiłem, a czas pokaże, jak to działa w praktyce 🙂
@ejczbi ustaw wysyłkę natychmiast i masz z głowy.
Pytanie, co się stanie, jak się nie wyrobisz.