anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Numer oferty w Zestawieniu Sprzedaży

eston24pl
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  próbowałem w zestawieniu sprzedaży uzyskać numer oferty, który widnieje w możliwych zmiennych do umieszczenia w pliku csv. W kilku próbach nie udało się tego zrobić. Dla ułatwienia zostawiałem tylko tą zmienną w generowanym pliku i wówczas pojawiła się na zestawieniu (no ale wówczas zestawienie jest okrojone). Czy ktoś miał podobny problem? zs.jpg

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@eston24pl czy możesz przesłać wygenerowany plik w którym brakuje numerów ofert na adres spolecznosc@allegro.pl?

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

eston24pl
#7 Wielbiciel#

Z tego co teraz zauważyłem, to jest numer oferty w zestawieniu ale strasznie to zagmatwane, ponieważ system generuje w arkuszu dwie tabele. W pierwszej jest większość zmiennych zaznaczonych w parametrach a w drugiej już tylko parametry przedmiotów. Druga tabela jest poniżej wyników z pierwszej więc nie było jej na pierwszy rzut oka widać. Jeśli sprzedaż jest duża i chcemy zestawienie za cały miesiąc to trzeba sporo na dół zjechać aby tabelę z numerami ofert odszukać. Nie chce mi się wierzyć, że taki był zamysł projektanta. Zestawienie przykładowe wyślę na email, tylko w jaki sposób oznaczyć email, bym nie musiał ponownie tłumaczyć o co chodzi i by ktoś z pracowników go z tą sprawą?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@eston24pl tak, właśnie podejrzewałam, że to się stało. 
Tak to wygląda: w zestawieniu zobaczysz najpierw dane zamówienia (order); następnie dane ofert w tym zamówieniu (lineItem); na końcu znajdziesz usługi dodatkowe dla danej oferty (additionalService), ale jeśli przefiltrujesz plik po OrderId, zobaczysz wszystkie dane dotyczące zamówienia – także dane oferty i usługi dodatkowe, pogrupowane według zamówień.
Więc to może filtrowanie będzie tutaj przydatne. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów