anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obniżka ceny w ofercie bez wiedzy sprzedającego.

architekt_hurt
#8 Zapaleniec

Witam,

Jest to chyba spowodowane kampanią allegro days lecz niektóre obniżki jakie sobie zrobiliście to już jest totalny absurd. 

Przykład:

Sprzedaje całe opakowanie sezamków (w środku 27 batoników) za 39,90 zł. Wy obniżacie do 1,76 zł... Chyba się Wam pomyliło z ceną za 1 batonik.

Druga sprawa to, że przy tym przypadku nie ma informacji o wyrównaniu dla sprzedającego. Nie mam zamiaru płacić za takie obniżki - zwłaszcza jak je nie zgłaszałem. Za nim się zorientowałem to poszły 32 sztuki.

32 szt *39,90 = 1276,80

Według was to:

32 szt *1,76 = 56,32 zł

Kto zwróci mi różnicę 1220,48 zł?Zrzut ekranu 2025-09-10 104211.png

Załączam zdjęcie.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

TechartGSM
#14 Krzewiciel

Nie masz przypadkiem GTIN dla jednej sztuki w ofercie i nie zaznaczoną informację że sprzedaję wiele sztuk produktu i wpisane że 32? Bo na to dokładnie mi to wygląda - zdjęcia nie widzę bo moderacja musi potwierdzić.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@architekt_hurt proszę o cierpliwość, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

architekt_hurt
#8 Zapaleniec
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@architekt_hurt Proszę Cię o cierpliwość. Nie mamy jeszcze odpowiedzi. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

architekt_hurt
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Jeśli myślą Państwo, że przeczekanie sprawi że zapomnę, to się mylicie. To jest ewidentny błąd waszego systemu za który nie mam zamiaru płacić. Na logikę jak można obniżyć coś co kosztuje 39,90 zł do 1,76 zł. No jak. Przecież tu nie ma za grosz logiki. Sprawdzałem, że nie mam wyrównania do tego produktu. Czyli wychodzi na to że ja zasponsorowałem obniżkę allegro więcej niż 95% co jest chore.

Sprzedane zostały 52 sztuki po 1,76 zł = 91,52 zł

A powinno być: 52 sztuki po 39,90 zł = 2074,80 zł

To jest kolosalna różnica, którą żądam aby została mi zrekompensowana.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@architekt_hurt otrzymałem informację, że sam zgłosiłeś się do kampanii i wprowadziłeś cenę 1,76 zł. Następnie zrezygnowałeś z tej kampanii.

Również wspomnę, że obecnie ta oferta nie znalazłaby się w kampanii, ponieważ zestawów nie bierzemy pod uwagę. 

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

architekt_hurt
#8 Zapaleniec

Słucham? Nie zgłosiłem się do żadnej kampanii a już na pewno nie wprowadziłem takiej chorej ceny. Jeśli według was się sam zgłosiłem to pokażcie mi dowód tego. Produkt owszem sam wycofałem z kampani po tym cyrku. Żadnych swoich produktów nie zgłosiłem do kampanii allegro. Sami to robicie, a ja nie mam zamiaru tego sponsorować.

Czyli jeśli przy danym produkcie nie mam wyrównania a allegro samo obniżyło mi cenę to ja za tą obniżkę płacę?

Jesteście po prostu perfidnymi i do tego kłamliwymi oszustami. Wykorzystujecie swoją pozycję monopolisty. Bardzo bym chciał aby jakiś inny portal w końcu pokazał gdzie jest wasze miejsce.

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka

@architekt_hurt w naszym systemie widnieje informacja o utworzeniu zgłoszenia do kampanii 08.09.2025 o godzinie 17:30:13.

Ofertę do kampanii mogłeś zgłosić:

• w zakładce Kampanie i programy – wybierając kampanię Allegro Days z odpowiednią datą i ceną promocyjną dla wybranych ofert,
  • przez API.
   Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

architekt_hurt
#8 Zapaleniec

Powtarzam że tego nie zrobiłem i nikt inny również nie zrobił. Program magazynowy który używam nie ma nawet takiej opcji aby przy kampaniach coś robić.

A z tym pytaniem:

Czyli jeśli przy danym produkcie nie mam wyrównania a allegro samo obniżyło mi cenę to ja za tą obniżkę płacę?

oznacz moderatorów

architekt_hurt
#8 Zapaleniec

Nie zgłosiłem żadnego produktu do programu allegro days, a jednak dużą część mojego asortymentu jest zgłoszona. Jak to się mogło stać? Czy allegro samo zgłasza produkty, bo ja tego nie zrobiłem. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka

@architekt_hurt nie kwalifikujemy automatycznie ofert partnerów do kampanii Allegro Days - w systemie widać, że zgłoszenie zostało wykonane przez zakładkę "Kampanie i Programy".

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

architekt_hurt
#8 Zapaleniec

To w waszym systemie jest błąd, bo allegro zajmuję się ja a ja nie zgłaszałem żadnych produktów do żadnej waszej złodziejskiej kampanii. Teraz już wiem, że po prostu jak zbliżają się te wasze kampanie, to trzeba kontrolować czy magicznie same nie wpadną...

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka

@architekt_hurt dla ofert zakwalifikowanych do akcji naliczamy dodatkową prowizję od sprzedaży w kampanii. Ta dodatkowa prowizja wynosi zawsze 60% prowizji od sprzedaży towaru. Jednocześnie równowartość tej dodatkowej prowizji przekażemy Ci w formie pakietów Wyróżnień.  Szczegółowe informacje znajdziesz tutaj

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów