Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam,klient odesłał produkt uszkodzony,bez możliwości jego dalszej odsprzedaży przez nas. Oczywiście że klient zgłosił sprawę do allegro bo nie widzi w sobie refleksji i do tego dał negatywa,którego rzecz jasna allegro też nie usunie bo klient ma na allegro prawo być nieuczciwym i chamskim i oczywiście jeszcze żąda pieniędzy. Allegro żąda zwrotu części kosztu. Jako sprzedawca mamy jak najbardziej prawo odmówić zwrotu jeśli są ku temu podstawy. W tej sytuacji ponieśliśmy całkowity koszt gdyż nie możemy już wystawić produktu na sprzedaż,zgodnie z prawem możemy więc odmówić w takiej sytuacji zwrotu. Zmuszanie sprzedawcy do zwrotu jest niezgodne z prawem.
Dodatkowo dodam,że produkt też ma w ofercie dodane ograniczone prawo zwrotu co klienci też mają gdzieś.
@petinek_pl "W tej sytuacji ponieśliśmy całkowity koszt gdyż nie możemy już wystawić produktu na sprzedaż,zgodnie z prawem możemy więc odmówić w takiej sytuacji zwrotu"
Prosiłbym Cię o przytoczenie artykułu ustawy o szczególnych prawach konsumenta który pozwalał by na odmowę przyjęcia zwrotu ze względu na uszkodzenie/zniszczenie czy tam coś jeszcze produktu. Jestem bardzo ciekaw co to za nowy artykuł z którym nie zdążyłem się zapoznać.
A tak będąc poważnym jeśli uważasz, ze produkt jest całkowicie zniszczony i nie przedstawia żadnej wartości (nie zapominaj, że ,np. metalowe elementy można spieniężyć w skupie złomu) zwróć 1gr i po temacie.
@sl-aw-ek Nie możesz oddać metalowych części na skup, chyba że masz pozwolenie. Taki rozbiór produktu, to przetwarzanie odpadów. Jak nie masz pozwoleń i wpisu w BDO, to nie możesz na swoją łapkę tego robić. Jak nie wierzysz, to zrób sobie wycieczkę do urzędu marszałkowskiego po poradę.
@petinek_pl Zwrot musisz przyjąć - możesz potrącić wartość zwrotu a to zasadnicza różnica.
@NipponShorty napisał(a):
@petinek_pl Zwrot musisz przyjąć - możesz potrącić wartość zwrotu a to zasadnicza różnica.
@NipponShorty A co jeśli zwrot powinien wynieść 0 zł? Nadawanie wartości odpadom choćby 1 grosz powoduje, ze nadal mają status niby produktu.
@drekenzes Nie ja ustalam reguły gry i prawo.
@petinek_pl zwróć 5 groszy, uzasadnij stanem produktu i poniesieniem dodatkowych kosztów za utylizację śmieci, które otrzymałeś i żyj dalej. Zrób ewentualnie zdjęcia dla Allegro. Miałem taki przypadek, zakup za 450 zł - zwrócone 1 zł - klient zwrócił produkt jak wyjęty z kombajnu. Dostaliśmy negatywa i na tym się skończyło. Wielu takich cwaniaków po Allegro grasuje.
@petinek_pl sprzedający może pomniejszyć zwrot o określoną przez siebie kwotę, jeśli zwrócony produkt został uszkodzony lub nosi wyraźne ślady użytkowania. Informacje o tym, kiedy sprzedający może odmówić przyjęcia zwrotu znajdziesz w tym artykule.
@RaBarbar_ka Klient ustawowo ma zwrócić towar - produkt, który zakupił. Zniszczony produkt to odpad. A odpadu nie musi przyjmować sprzedawca. Szkoda całkowita też może wystąpić, więc w jaki sposób zwrócić na allegro klientowi 0 zł? Przecież ustawowo klient odpowiada za pomniejszenie wartości produktu. I tutaj mamy sytuację - zwrot odpadu i wartość 0 zł.
@petinek_pl Pomijając niestosowne zachowanie klienta zastanawia mnie tylko jedno , jakim prawem ograniczasz zwrot szelek dla szczura czy królika? ..
@mdrogeria bo jest to produkt w zapieczętowanym, oryginalnym opakowaniu? W sklepie stacjonarnym tez nie rozrywasz opakowania żeby wyjąć produkt i go sobie przymierzyć. To że jest to dla zwierzęcia nie znaczy że można sobie przymierzać i używać. A ludziom jak się wprost nie napisze (choć i to w 50% przypadków nie działa) to zachowują się jak dzikusy i odsyłają używane rzeczy. Błąd że zamieściłam post gdyż moderatorzy wiadomo zero pomocy ale zaskoczyła mnie nieprzyjemna reakcja nawet ze strony innych sprzedawców. Liczyłam na inną reakcję,tym bardziej że w każdym artykule który się znajdzie pisze wyraźnie że sprzedawca ma prawo odmowy zwrotu jeśli ponosi 100% koszt. Sami macie takie sytuacje i myslałam że spotkam się z większym zrozumieniem.
@petinek_pl Już podejmowałem ten temat, ale nikt z moderacji ani administrator nie raczyli odpowiedzieć nawet 1 słowem. A to oznacza, że mam racje - zwraca się towar, a nie odpad. A nawet towar może być tak zniszczony, że jego wartość wyniesie 0 zł. Bo sprzedawcy nie mają instalacji ani pozwoleń na przetwarzanie odpadów (choćby po to, by odzyskać części czy wartościowe elementy, choćby na złom).
To klient odpowiada za utratę wartości towaru. A jego wartość może wynieść 0 zł. Ustawa tego nie zabrania, a odpowiedzialność jest określona.
Nadanie wartości zwrotowi nawet 1 grosza stawia kupującego w uprzywilejowanej pozycji.
@drekenzes zgadza się, dzięki za przychylną odpowiedź. Nawet w każdym pierwszym artykule jaki się otworzy prawnicy wypowiadają się że sprzedawca ma prawo odmówić zwrotu jeśli towar jest uszkodzony. To oczywiste,że jeśli nie możesz go sprzedać- to ponosisz całkowity koszt. Więc niby z czego robić zwrot.
@petinek_pl z tymi zwrotami to nie do końca tak jest - znalazłem kiedyś wyrok sądu, w którym stwierdzono, że taki towar ma zawsze jakąś wartość (podawałem sygnaturę tutaj na forum)
wyrok był dość stary i nie obejmował obecnych "nowości" dla konsumenta
uokik opierał się w swoich interpretacjach o podobne rozumowanie
W obecnym statusie prawnym taki towar to dla firmy prawdziwy kłopot, do którego musi jeszcze często dopłacić oraz przeprowadzić czasochłonną procedurę papierkową oraz ponieść koszta takiej obsługi.
uokik jest tak zacofany, że nawet nie zauważył, że może to wygenerować koszta przewyższające wartość towaru.
nie możemy już wystawić produktu na sprzedaż,zgodnie z prawem możemy więc odmówić w takiej sytuacji zwrotu. - podaj podstawę prawną, bo mocno się tutaj mylisz