Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Otrzymałem ocenę negatywną ,,Zamówienie nie zostało dostarczone" za przesyłkę allegro mini
z treścią
"Wielokrotnie mogłem doświadczyć, że sprzedawcy korzystający zostaw Poczty Polskiej nie zdają sobie sprawy że przesyłka nigdy nie dociera na czas deklarowany w chwili dokonywania zakupu towaru"
Oczywiście termin doręczenia algorytm allegro podało 5 dni 🙂 Ocena z dania 29.10.2025, kupujący otworzył dyskusję i dosłownie kłócił się z Allegro o czas jaki pokazują itd. Przesyłka po złożeniu wniosku do Allegro protect w się znalazła i została doręczona w dniu wczorajszym, kupujący zakończył dyskusję.
Dzisiaj postanowiłem wykluczyć ocenę ze średniej ocen sprzedawcy jak to robiłem zazwyczaj oczywiście z racji że poczta doręczyła przesyłkę nie w deklarowanym przez allegro 29.10 tylko 3.11 i ku mojemu zdziwieniu konsultant twierdzi że nie wykluczy. Początkowo konsultant pisał o usunięciu oceny po czym go wyprowadziłem z błędu gdyż wiadomo że oceny nie da się usunąć. Wytłumaczyłem że chce wykluczyć ocenę z statystyk ocen i otrzymałem informację nie bo nie może.
Może normalnie uznał bym że tak jest tylko ze takich sytuacji miałem już kilka w przeciągu 2 lat i nigdy nie było podobnego problemu, ocena była wykluczona gdy towar został doręczony. Wystarczyło opisać sprawę i już a teraz co chwilę inny konsultant, każdy pisze co innego... idzie się pogubić już w tym, czy możecie pomóc @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
lub ktoś z was sprzedawców miał podobną sprawę i dało się to jakoś rozwiązać?
milczenie jest złotem
trzeba było zakończyć na pierwszym zdaniu.
"co może sugerować"- czyli nie wiecie nic, a pracujecie na domysłach, które psują opinie sprzedawcom. Nie fakty, ale wasze domysły. Może suerować, może tak może nie ale na pewno jednak tak.
Mao tego
Witam. Z ostatecznej decyzji którą wyprosiłem wynika że ten powód o którym Pani wspomina został już wykluczony z wcześniejszej decyzji co mnie cieszy. Skoro problem został wykluczony i ocena podlega wykluczeniu dlaczego aktualna decyzja po zmianie dalej blokuje możliwość wykluczenia ze średniej tą ocenę. Nie chce ingerować w ocenę kupującego chce tylko aby nie liczyła się do średniej bo winowajcą jest przewoźnik. Według regulaminu waszego oraz samego działu jakości ocen spełniam wszystkie warunki (potwierdził oto trzech konsultantów) Wszystkie opisałem tu 55245502, wskazałem na identyczne moje sprawy oraz podobne sprawy u konkurencji, z waszego konta allegro oficjalnie, a mimo to Pani od decyzji mimo zmiany decyzji dalej nie chce tego zrobić.
,,decyzji w sprawie oceny komar-1311. Wskazuje ona na niedoręczenie towaru, ponieważ kupujący jako uzasadnienie podał ''zamówienie nie zostało dostarczone''. W takich sytuacjach nie wykluczamy oceny."
na dzień wystawienia oceny 29.10 przesyłka była w transporcie. Kupujący opisał opóźnienie w ocenie, otrzymaliście dyskusje i i potwierdzenie doręczenia dnia 3.11 oraz macie zakończenie dyskusji. Macie moje zgłoszenie do przewoźnika zrobione przez was i jego decyzję o opóźnieniu, wykazało to kilku konsultantów. Pani w decyzji ignoruje wszystko zasłaniając się czymś co nie ma cię wpisane nawet w regulaminie bo widnieje tylko w dziale jakości.
Czy teraz jest Pani w stanie mi pomóc? Naprawdę chce zakończyć ten temat, wiem że jestem upierdliwy ale nigdy nie było takiego problemu. Ocena zawsze była wykluczana po spełnieniu określonych warunków które opisałem w zgłoszeniu. To nie jest pierwsza sprawa i a pierwszy tak uparty konsultant który totalnie olewa innych waszych pracowników i mnie
@Sa_nova zapomniałem oznaczyć 🙂
@DBESTSHOP nie, nie możemy nic więcej dla Ciebie zrobić w tej sprawie i wszystkie moje koleżanki, które wypowiedziały się w tym wątku, już Cię o tym informowały. Widzę, że złożyłeś odwołanie od decyzji pracownika w korespondencji 55404127, więc Twoja sprawa będzie teraz ponownie sprawdzana.
ok, zatem czekam 🙂
zawsze w takich przypadkach moderacja allegro zapomina
o innym swoim pkt regulaminu
11.6.
Oceny Sprzedającego i odpowiedzi powinny być zgodne z rzeczywistym przebiegiem Transakcji, nie mogą naruszać obowiązujących przepisów prawa (w tym praw podmiotów trzecich, dóbr osobistych, praw własności intelektualnej, danych osobowych, stanowić czynu nieuczciwej konkurencji)
Nawet czat GPT stwierdził że przesyłka podlega wykluczeniu po weryfikacji regulaminu i wszystkich danych jakie podałem z korespondencji i tego czatu 🙂 Najbardziej podoba mi się ostatnie stwierdzenie czatu
Allegro powinno pozytywnie rozpatrzyć Twoją prośbę, ponieważ ich zasady przewidują ochronę sprzedawców przed negatywnymi konsekwencjami opóźnień leżących po stronie firm kurierskich/pocztowych, na które sprzedawca nie ma wpływu.
Prosiłbym zatem ponownie o wykluczenie oceny tak abyśmy mogli spokojnie zakończyć temat i zaprzestać walki. Jeśli jednak dalej będziemy brnęli w to że komentarz sugeruje kontakt to oto odpowiedź czatu
@DBESTSHOP Ta ocena nie zostanie usunięta. Otrzymałeś tę informację od Sandry oraz w zgłoszeniu mailowym.
Jeśli masz nadal wątpliwości, kontynuuj korespondencję w zgłoszeniu 55245502.
Nie usunięta tylko wykluczona. Oceny nie da się usunąć! Można ją tylko wykluczać z średniej i o to wnioskuje. Proszę uzasadnić dlaczego i nie powoływać się na koleżankę, ona wymyśliła sobie kontakt z klientem na podstawie treści komentarza. Temat dałem tu aby każdy widział co wy wypisujecie bo sprawę będę ciągnął wyżej i wyżej bo nie ma podstaw aby oceny nie wykluczyć zgodnie z waszym regulaminem.
Regulamin Allegro, Dział 11, pkt. 11.2
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
w zgłoszeniu otrzymałem odpowiedź
kupujący x - informuje o braku doręczenia przesyłki opłaconej z góry.
i to jest wasze uzasadnienie.
a może to
,,przykro mi, ale nie wykluczymy oceny wystawionej do tego zamówienia. Powodem jest napisane stwierdzenie przez klienta "sprzedawcy korzystający zostaw Poczty Polskiej nie zdają sobie sprawy" - co może sugerować kontakt i odnościć się do tego"
to jest wasze uzasadnienie?
Proszę wydać decyzję i uzasadnienie!
@DBESTSHOP Ja nie podejmę niestety żadnych decyzji na forum. Proszę Cię, kontynuuj korespondencje w zgłoszeniu mailowym.
Też bym tak zrobił na Pani miejscu, czy udostępnienie korespondencji z zgłoszenia mailowego tu jest zabronione zatem?
Od wczoraj proszę się o decyzję ostateczną do mojego odwołania w zgłoszeniu 55245502 oraz uzasadnienie aby móc działać dalej. Kolejny wasz pracownik i kolejne kopiuj... wklej do wcześniejszej decyzji bez uzasadnienia. Bezmyślnie nie zapoznając się z sprawą bo gdyby tak było pracownik wiedziałbym że zgłoszenie dotyczy tylko jednej sprawy i do nie j się odwołałem.
Było was tak wielu i tak wielu uciekło z tonącego statku dając inną decyzję inne uzasadnienie że już nie wiem co mam zgłaszać dalej i na co się powołać, według prawnika mam sobie wybrać najgorszą?
Zatem czekam na ostateczną decyzję i uzasadnienie aktualne, nie powoływanie się na wcześniejsze bo były one różne tak jak różni konsultanci je pisali. Czy tak ciężko napisać
DECYZJA jest ostateczna ponieważ ...
Uzasadnienie...
Wtenczas mam decyzję, mam uzasadnienie oraz mam osobę którą wzięła tą decyzję na tz klatę i to na nią pójdzie skarga i na nią powołam się dalej. A teraz wygląda to tak ...bo jak się okaże że... to nie będzie na mnie tylko na innych.
decyzja może być tu może być w zgłoszeniu
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@DBESTSHOP Ta kwestia została już wyjaśniona przez doradców we wspomnianej korespondencji. Jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją, możesz złożyć reklamację.
Decyzja już kolejny raz się zmieniła ale w końcu jest ostateczna
Mam pytanie
Czemu tak bronicie się przed pomocą sprzedawcy? Wasz pracownik popełnił błąd we wcześniejszej decyzji... ok zdarza się, udało się to wytłumaczyć. Teraz to co wcześniej nie było problemem w wykluczeniu już się nim stało? Ciężko przyznać się do błędu i trzeba zrobić drugiej osobie na złość?
i własnie u mnie z takiego powodu miniprzesyłki wyleciały w kosmos... klienci spodziewali sie ze zapłacą 4 zl i nastepnego dnia dostaną przesyłkę kurierem !!! bo na allegro napisali ze następnego dnia bedzie u nich, ale juz nie doczytali ze to nie dotyczy miniprzesyłek !!!
Tak też o tym myślałem ale niestety starsze osoby preferują tą formę wysyłki. Sprzedaje małe przedmioty które mieszczą się w skrzynce. Dziennie wychodzi około 50 paczek tak wiec nie ma sensu strzelać sobie w kolano skoro ludzie to wybierają 🙂 Niestety trafiają się dzbany z tym trzeba się liczyć ale nigdy nie było problemu z takimi sytuacjami jak ta. Wykluczać ocenę ze średniej zawsze się da, po to allegro to wprowadziło! Aby nie karać sprzedawcy za przewoźnika... Każdą czynności wcześniej uzgadniam z konsultantami aby wiedzieć jak postępować w danej sytuacji, tym razem trafiłem na Panią która mimo danych wszelkich informacji jakie miałem i jakie wypracowałem z innymi, wyjaśnień wymyśliła sobie kontakt z kupującym i to ze chce ocenę usunąć.
Najbardziej boli to że zrobił to moderator który powinien mieć więcej wiedzę tym bardziej ze otrzymał przykładowe sprawy, dyskusje i zlał to wszystko bo od jej decyzji nie da się odwołać.