anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ocena negatywna za ,,Zamówienie nie zostało dostarczone"

DBESTSHOP
#10 Popularyzator

Witam. Otrzymałem ocenę negatywną ,,Zamówienie nie zostało dostarczone" za przesyłkę allegro mini 
z treścią 
"Wielokrotnie mogłem doświadczyć, że sprzedawcy korzystający zostaw Poczty Polskiej nie zdają sobie sprawy że przesyłka nigdy nie dociera na czas deklarowany w chwili dokonywania zakupu towaru"
Oczywiście termin doręczenia algorytm allegro podało 5 dni 🙂  Ocena z dania 29.10.2025, kupujący otworzył dyskusję i dosłownie kłócił się z Allegro o czas jaki pokazują itd. Przesyłka po złożeniu wniosku do Allegro protect w się znalazła i została doręczona w dniu wczorajszym, kupujący zakończył dyskusję. 
Dzisiaj postanowiłem wykluczyć ocenę ze średniej ocen sprzedawcy jak to robiłem zazwyczaj oczywiście z racji że poczta doręczyła przesyłkę nie w deklarowanym przez allegro 29.10 tylko 3.11 i ku mojemu zdziwieniu konsultant twierdzi że nie wykluczy. Początkowo konsultant pisał  o usunięciu oceny po czym go wyprowadziłem z błędu gdyż wiadomo że oceny nie da się usunąć. Wytłumaczyłem że chce wykluczyć ocenę z statystyk ocen i otrzymałem informację nie bo nie może. 

Może normalnie uznał bym że tak jest tylko ze takich sytuacji miałem już kilka w przeciągu 2 lat i nigdy nie było podobnego problemu, ocena była wykluczona gdy towar został doręczony. Wystarczyło opisać sprawę i już a teraz co chwilę inny konsultant, każdy pisze co innego... idzie się pogubić już w tym, czy możecie pomóc  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

lub ktoś z was sprzedawców miał podobną sprawę i dało się to jakoś rozwiązać? 

oznacz moderatorów
40 ODPOWIEDZI 40

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@DBESTSHOP

Z punktu widzenia Poczty Polskiej, ma to sens. Jakby usługa za 4 zł miała taką samą obsługę i czas realizacji jak za 17 zł, to jaki sens miałoby istnienie tej droższej. 

Poza tym zgodnie z prawem pocztowym, termin deklarowany to inaczej termin przewidywany. Nawet Allegro podaje że podany termin doręczenia jest terminem przewidywanym, tylko kupujący już tego nie doczytają, albo nie rozumieją, co znaczy przewidywany.

Oczywiście wg Allegro, jak kupujący jest debilem, to oczywiście winny jest sprzedawca. Myślę, że nawet średnio rozgarnięty szympans odróżnia pojęcia przewidywać od gwarantować. 

Przy okazji Allegro Mini Przesyłka nie jest nawet paczką. To zwykły list, tyle że z numerem. 

oznacz moderatorów