Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ rozumiem że od czerwca obowiązkowo w smart będzie
Pytam żeby to dodać wcześniej i sprawdzić jak działa 😄
@folkowy-slesin Orlen ma własne samochody do odbioru paczek (białe z czerwonymi napisami i jak byk Orlen paczka, takie podobne do poczty), nawet gdzieś było do sprawdzenia, czy obsługuje dany rejon.
@folkowy-slesin przesyłki ORLEN paczka będą obsługiwane przez kurierów ORLEN paczka, podjazdy będzie można zamówić w Wysyłam z Allegro.
W tym wątku w nadchodzącym tygodniu znajdziecie wszystkie pytania i odpowiedzi z webinaru. Dopytuję jeszcze o cenę podjazdu i wrócę do Was również z tą informacją, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
@folkowy-slesin podjazdy i Allegro One i ORLEN Paczka będą darmowe. Jak najbardziej można będzie nadawać przesyłki w punktach odbioru i nadań ORLEN Paczka, można je wyszukać tutaj: https://www.orlenpaczka.pl/pokaz-punkty/
Poinformujemy o włączeniu programu co najmniej dwa tygodnie przed startem.
Rewelacja !!!!!
Jeszcze więcej samochodów, jeszcze więcej podjazdów!!!!
Dzięki wszystkim ulepszeniom Allegro z ciągu tego roku z 20-30 przesyłek dziennie zeszliśmy do 5-6 i bywa tak:
1 paczka DPD obowiązkowa
2 Inposty
jakaś Poczta - no ta nie generuje podjazdu, muszę sama na nogach na pocztę zanieść
One DPD (ufff, kurier z DPD zabiera i swoje i Onowe jednym podjazdem)
One UPS - kolejne auto jedzie po 1 paczuszkę
Czasem FEDEX jak jakiś klient zauważy, że tez za darmo, a nie Smart
I... tadam... Orlen jeszcze do tego.
E- KO- LO- GIA !!!! E- KO- LO- GIA !!!!
@la_nika Link jest nieprawidłowy, bo pokazuje punkty odbioru. Niestety nie w każdym punkcie odbioru można nadać paczkę (tak jest u mnie, 2 punkty odbioru, a można nadawać tylko w jednym). Co więcej, gdzieś Orlen miał możliwość sprawdzenia, czy dany rejon ma odbiory paczek z podjazdem.
A tak jeszcze w sprawie odbiorów Orlen.
Uruchomiłam to jeszcze na Shooopee. I jak szybko uruchomiłam tak szybko zdjęłam po tym gdy na kuriera czekałam 4 dni i nikt ani portal sprzedażowy, którego to była dostawa, ani infolinia Orlenu nie potrafiła mi odpowiedzieć: gdzie ten kurier
@drekenzes gdy Allegro Delivery wystartuje, ORLEN paczka zapewni odbiory z każdego kodu pocztowego. Czy możesz podać te dwa punkty odbioru i napisać z którego nie można nadać paczki?
A moralne to wogole zawierac jakie umowy z Orlenem i wymuszac to na wszytkich.?? Ja nawet przez ten zarzad i ich dzialania tam nie tankuje!!
@ZakupyMaawSport przecież teraz jest już lepsza zmiana, i będą nowe twarze w Orlenie. A w zasadzie już są 🙂
Witam!
Co mam zrobić jak Orlen nie obsługuje mojego kodu pocztowego? Właśnie się przenieśliśmy i w poprzednim miejscu spokojnie można było zamówić kuriera, tutaj nie i robi się problem. Czy w takim przypadku można usunąć Orlen paczkę z oferty i nie stracić SMART?
Pozdrawiam
Michał
Cześć Michał! @omed24 gdy wystartuje usługa Allegro Delivery Kurierzy ORLEN będą odbierali przesyłki z każdego adresu.
Właśnie tak mi się wydawało, że miało być. Tylko kiedy to będzie? Miałem wrażenie, że od czerwca.
@omed24 tak, w czerwcu, ale nie na samym początku miesiąca. Poinformujemy Was o starcie usługi w Aktualnościach.
czy podjazd po paczkę Orlen Paczka będzie płatny, czy darmowy ?
@invite13 przeczytaj cały wątek to się dowiesz .
@invite13 podjazdy kuriera w ramach Allegro Delivery, czyli również ORLEN paczki jest darmowy.
Słabo i nieprofesjonalnie to wyszło. Informacje na ten temat powinny być gdzieś w widocznym miejscu podpięte albo zebrane razem.
W tej chwili nie wiem, kto i kiedy oraz za ile podjeżdża. Strona orlenu ledwo chodzi, nie wyszukuje po kodzie, nie wszystkie orleny te paczki przyjmują.
Nie da się w ten sposób pracować. Ja lubię mieć poukładane. W tej chwili mamy klasyczne testowanie na produkcji, zatentegowanie i jakoś to będzie.
Także do pakietu obowiązków dorzucamy teraz wycieczki na orlen (ale ponoć nie każdy), bo kurier pewnie raz przyjedzie, raz nie, raz za kilka dni, raz rano, raz wieczorem, za każdym ktoś inny, raz w prywatnym Matizie, raz busem, raz mu nie odpali. A czas wysyłki w terminie będzie liczony, niezależnie od jakości pracy Poczy Polskiej.
a'propos odpowiedzi @ko_alka na powyższe... lepiej by było przeczytać "wprowadzamy lepszych kurierów i sprawniejszy system" zamiast informacji o zmianie okienka, do którego się będzie składać skargi... co z tego, że wygodniejsze, skoro nie o to chodzi. CZY ORLEN JEST LEPSZYM KURIEREM... TO JEST MERITUM TEMATU