anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbiór przesyłek allegro smart DPD

bydlomarket
#1 Nowicjusz#

Witam. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak poradzić sobie z sytuacją kiedy DPD nie odbiera wszystkich paczek? Odział Kalisz twierdzi że nie są w stanie odbierać paczek i dopłacają do interesu i mam zmienić kuriera:) Dodam że większość paczek to paczki 22 i 26 kg. Allegro wymaga od Nas wielu przewoźników, cudownie kasują pieniądze za przesyłki dopłaty itd i właściwie wszystko  natomiast nie potrafi zadbac o klienta i nic nie potrafi zrobić żeby paczki były odbierane przez kurierów bo to tak naprawdę przesyłki allegro. Od nas wymaga się przesyłki na drugi dzień i to my później czytamy wiadomości oburzonych klientów i negatywy. Dodam że kurier DPD jest jedynym kurierem żeby był Smart bo paczki waża od 22 kg wzwyż i w innych przewoźników my się juz nie mieścimy wagowo. To allegro ma podpisane umowy z przewoźnikami i jeśli przewoźnik sobie nie radzi nie ma ludzi itd żeby odbierać wszystko zgodnie z planem powinien wylecieć z allegro smart. Proszę się zastanowić jeśli chodzi o allegro żeby jednak wprowadzić smart dla paczek powyżej 20 kg również dla paczkomatu to rozładuje na pewno trochę DPD bo paczkomat Inpsot przyjmuje paczki do 25 kg więc jeśli można by zrobić że ma się kuriera DPD np i paczkomat to też powinien być smart dla produktów o takiej wadze jak my sprzedajemy. Inpost paczkomat to jedyny punkt odbioru który przyjmuje paczki do 25 kg więc proszę o zwrócenie uwagi na problem i zmianę na korzyść klienta. Każecie mieć wszystkich kurierów właściwie żeby był smart ale nie wzięliści pod uwagę ograniczeń jakie maja kurierzy. Owszem jest furtka z DPD jako jedynym dostawcy i wtedy jest smart ale kołko sie zamyka bo odział nie odbiera paczek

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

mwmonety
#21 Demiurg#

Takie paczki są pewnie dla nich średnio opłacalne bo są spore wagowo i za dużo takich na furę nie wrzucą dlatego lepiej jest odbierać od innych co mają dużo i małych gabarytowo paczek.

oznacz moderatorów

cimass1
#7 Wielbiciel#

Dopłacam w allegro za te paczki dodatkowo coś koło 7 zl

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

ja ,,se,, poradziłem , jak trzeba i 2 razy w ciągu dnia podjedzie 🙄

oznacz moderatorów

cimass1
#7 Wielbiciel#

W jaki sposób?:)

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Nie bądź lew. Podpowiedz. 

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#11 Animator#

To jest konsekwencja kombinacji allegro z kurierami. Pierwsi sekretarze KC Allegro wiedzą lepiej od kupującego i sprzedawcy jakim ma iść kurierem i takie i inne sytuacje są niestety nieuniknione. Centralne planowanie nigdy nie zdaje egzaminu na dłuższą metę...

oznacz moderatorów

bydlomarket
#1 Nowicjusz#

Niestety tak to wygląda. Sprzedający ma narzucane jakich kurierów musi mieć czytaj wszystkich . Kupujący nie może wybrać jakiego kuriera sobie życzy i tak kółko się zamyka. Potem pretensje wszystkich wkoło a to paczki nieodebrane a to niedostarczone .  Marzę tylko o jednym dniu związanym z allegro obym doczekał:)

oznacz moderatorów

bydlomarket
#1 Nowicjusz#

To pytanie do moderatora allegro czy Państwo zamierzacie coś z tym zrobić? Skoro kurier z którym macie umowę się z niej nie wywiązuje to albo się zrywa umowę albo kurier płąci karę? Zaraz by odbierali wszystko. I co do opcji żeby był paczkomat i DPD w smarcie dla sprzedawancyh produktów powyżej 20 kg. Tylko Paczkomat jako punkt odbioru takie paczki przyjmuje cała reszta tylko do 20 kg. 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@bydlomarket  jeśłi macie dużo takich paczek to niech podjeżdza ciężarówka paletowa. U nas zarówn Inpost jak i DPd jesli dzienne nadania przekraczaja 500kg to podjeżdzają paletówki.

oznacz moderatorów

bydlomarket
#1 Nowicjusz#

Podjezdza paletowka bierze maks dwie palety:) mamy okolo 100 paczek to jest czesto ponad 2 tony. Bierze z 40 paczek do tego kurier z 20 i tak to wyglada. Ja rozumiem wiele rzeczy i to też że nie mają sił przerobowych ludzi samochodów itd jednak Nas to nie powinno obchodzić bo allegro podpisuje umowy to przesylki allegro i to allegro powinno dbać o to żeby sprzedawca się nie przejmował tym co powinno. Do tego te paczki może im się nie opłacają też mnie to nie interesuje ale ja dopłacam do każdej od 5 zł wzwyż przynajmneij tak kasuje allegro. Generalnie neistety allegro lubi nas tylko brzydko mówiąc łoić a nie pomaga w żaden sposób właściwie tylko ciągle utrudnia. Piszesz dzwonisz dl allegro ich odpowiedź z wczoraj proszę usunąc tego kuriera z cennika:) Potem po chwili refleksji że mam dzwonić i się dogadać bo oni nic nie mogą. Ja już sie dogaduję drugi rok na tyle że po wczorajszej interwencji prośbach rzeczowej rozmowie dziś kurierzy oznajmili mi że maja brać jeszcze 20 paczek mniej. Tak to wygląda w DPD po złośliwości:)

oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#11 Animator#
oznacz moderatorów