anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odjęte punkty za wysyłkę mimo że dotarła w terminie

MAMY ROZWIĄZANIE!
Mido
#10 Popularyzator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Zamówienie 359b7690-6026-11f0-8c39-11b17e9d797a.  Dlaczego zostały odjęte punkty za wysyłkę w terminie? Tak, kurier odebrał ją w następnym dniu po deklarowanym terminie wysyłki, ale kupujący otrzymał ją zgodnie z prognozowanym czasem dostawy. A więc dlaczego?

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20
gdvorek
Moderator
Moderator

@Mido skonsultuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
Mido
#10 Popularyzator#

@gdvorek  Czekam....

oznacz moderatorów
Mido
#10 Popularyzator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

gdvorek najwidoczniej zaginął w akcji.  Czy któraś z moderatorek obecna na forum mogłaby  się przyjrzeć sprawie?  Mam mało transakcji więc ta JEDNA przesyłka uznana przez was nie wiedzieć czemu za opóźnioną  spowodowała że zamiast 100% nadanych w terminie , mam ich tylko 96%  i obniżenie punktacji z SUPER na DOBRY.  

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Mido dziękuję za cierpliwość. Nikt nigdzie nie „zaginął w akcji”. Mamy weekend, a to oznacza, że czas konsultacji i odpowiedzi może się nieco wydłużyć.

Sprawa jest nadal w toku, a gdy tylko otrzymam pełne informacje, niezwłocznie wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości. Zależy mi, żeby dokładnie to wyjaśnić.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
pecela
#19 Nestor#

@Mido

Bo tu liczy się kiedy kurier odbierze przesyłkę z punktu lub automatu. To że klient otrzymał przesyłkę na czas, nie ma znaczenia.

oznacz moderatorów
Mido
#10 Popularyzator#

@pecela troszkę nie na czasie jesteś.  Zdarza się, choć rzadko, że Allegro wprowadzi coś w miarę sensownego.

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@Mido to znak, że w ogóle nie jesteś zorientowany w tym, że te zmiany to działają tak raczej wybiórczo. 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@Mido @sl-aw-ek na spokojnie z takim wnioskami.

Zmiana o której piszesz wchodzi od 21 lipca czyli od dzisiaj. Od dzisiaj powyższe zamówienie jest liczone jako terminowe.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
Mido
#10 Popularyzator#

@gdvorek  o ile mnie pamięc nie myli  najpierw miały być wprowadzone wczesniej, tyle, że nie działaly.. i dlatego informowaliście jakiś czas temu że będą  -poprawione - działały od 21 lipca. Ale dziękuję.

oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@gdvorek ale dziś statystyki zostały policzone dokładnie tak samo jak wczoraj więc nic się nie zmieniło. 
Dodatkowo część zamówień nadanych w terminie i tak system nie zlicza poprawnie (i nie mowa tutaj o paczkach których w odpowiednim czasie nie zeskanował kurier tylko po prostu system allegro je źle policzył)

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@sl-aw-ek jeśli masz u siebie jakieś nieprawidłowości, podaj proszę nry zamówień nadanych w terminie, które nie zostały policzone poprawnie - sprawdzę to.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#
oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@sl-aw-ek Tak, jak napisała Sandra. Nie możemy udzielić Ci odpowiedzi na temat zamówienia, które należy do konta niepowiązanego z tym, z którego piszesz. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@w_kiwi ale to Wy oferujecie pomoc której nie możecie udzielić - ja w tym wątku o to nie prosiłem. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek jeśli to wchodzi od dziś to pewnie pierwsze przeliczenie będzie o 0:00 🙂 czyli jutro powinno się zmienić, u mnie też nic dziś się nie przeliczyło po nowemu 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@kostas11 i jak tam nowe przeliczenie? 🤣 było u Ciebie🤣

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek mam wszystko w terminie nadane 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
sl-aw-ek
#18 Luminarz#

@kostas11 masz 100% punktów za szybką wysyłkę? 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek nie ale do szybkiej wysyłki, liczą się tylko zamówienia złożone do godziny granicznej, więc tu bardzo ciężko zdobyć max 😞 tym bardziej teraz jak ludzie kupują wieczorami 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów