anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odstąpienie od umowy 14 dni ograniczenie prawa, stanowisko allegro niewłaściwe ile jeszcze razy ?

cFiat
#12 Orędownik

Proszę o interwencje bo klient zwrócił towar który jest wyłączony z trybu 14 dniowego bo jest to komputer samochodowy który po podłączeniu szczytuje kod i staje się jego nierozłączną całością co jest opisane i prawidłowo zaznaczone w ofercie i przez ostatnie 12 lat allegro zawsze to respektowało jak w końcu im to wytłumaczyłem. A u nagle w tym tygodniu niespodzianka i mnie obciążają kosztami że klient sobie zamówił, założył, sprawdził że nie to ma uszkodzone i każą mi na siłę zwracać pieniądze ! Przecież to jest kuriozum.

Pisze w dyskusji że proszę o kontakt do osoby przełożonej bo ta co się wypowiada z zespołu allegro nie zna obowiązującego prawa i nikt się nie kontaktuje a zostaje mi doliczone do rachunku opłata za nienależny zwrot!

Czy od tego roku prawo się zmieniło bo mi nic nie wiadomo na ten temat.

Już była z wami dyskusja na ten temat i myślałem że kolejny raz tego samego nie będę musiał przerabiać ale widzę że wy macie jakaś dziwną krótką pamięć.

Pani z waszej obsługi przy kontakcie meilowym pisze, że przyjęcie odstąpienia to "obowiązek sprzedawcy" ludzie tak jak jest ZASADNY a klient w momencie założenia sterownika już tą zasadę narusza i traci taką możliwość. W ofercie jasno i wyraźnie było zaznaczone co i jak się może znaleźć w tej zakładce to WY USTALACIE ja nie mogę tam nic więcej napisać !

all.png

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
43 ODPOWIEDZI 43

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pecela u kolegi allegro ma problem, że sprzedaje używane komputery samochodowe, które jakoś nie są połączone z pierwotnym produktem, a wcześniej były

paradoksalnie istnieje inny problem - allegro uznaje, że wtedy jak i teraz ma w tym temacie rację - mimo, że przepisy się nie zmieniły

oznacz moderatorów

cFiat
#12 Orędownik

Prosił bym sprawdzić co sie dzieje bo od kilku dni chyba miele nie dochodzą bo nadal nie otrzymałem odpowiedzi ani na meila ani tutaj, jak jej nie otrzymam będę sprawę kierował do RZPK oraz na drogę sadową.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @cFiat. Według informacji, które otrzymałeś w zgłoszeniu mailowym 58071866 sprawa została wyczerpująco wyjaśniona i nasze stanowisko w tej kwestii się nie zmieni.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cFiat
#12 Orędownik

Proszę w końcu zawołać kogoś kto potrafi czytać e zrozumieniem i przestać ignorować wiadomości oraz co jest napisane bo moja cierpliwość od was naprawdę sie wyczerpuję.

Spraw nie jest wyjaśniona bo po pierwsze łamiecie przepisy i nie podaliście żadnego argumentu obalającego moje oraz cały czas nie odpowiedzieliście na postawione przeze mnie pytania.

"Co się zmieniło w prawie od sytuacji sprzed 2 lat ?
Co się zmieniło w prawie od sytuacji sprzed roku ?
Co się zmieniło w prawie teraz?

Towar jest w 100% podlegający pod przepis który przytoczyłem a w ustanie nigdzie nie jest napisane że można go odciąć szlifierką to znaczy że nie jest "nierozłącznie połączony".

Paliwo czy olej wlany do auta także można z niego wypuścić

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów