Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przesylka przygotowana , numer wprowadzony do systemu , klient odstępuje od umowy przed nadaniem .
Pytanie do @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ oraz sprzedających .
Jak system potraktuje transakcję jeśli usunę numer przesyłki i zwrócę środki natychmiast bo jeśli zostanie potraktowana przesyła jako niezrealizowana czy nie nadana w terminie klient będzie musiał zaczekać na środki do momentu aż przewoźnik uzna ją jako przeterminowaną .
@mdrogeria Czy Twoje pytanie dotyczy w takim przypadku jakości Twojej sprzedaży?
_HolaOla_tak dokładnie o to mi chodzi .🤔
@mdrogeria Klient nie musi czekać na żadną decyzję przewoźnika. Należy mu się po odstąpieniu niezwłoczny zwrot wpłaty, najpóźniej w ciągu 14 dni. System nie powinien w takiej sytuacji zaniżać jakości sprzedaży.
xyz96 to nie jest temat dla Ciebie ..... z całym szacunkiem swoje obowiązki i prawa klienta znam
@mdrogeria Skonsultuję taki przypadek z ekspertami w tej kwestii i jak tylko dostanę odpowiedź, wrócę do Ciebie z informacją.
_HolaOla_ dzięki . Klient może otrzymazć zwrot środków natychmiast , albo zaczeka tydzień jak to ma wpłynąć na jakość . W ciągu godzinki będzie kurier 🤔
@mdrogeria Mam już info, że w takiej sytuacji jeśli Kupujący anuluje zamówienie to my również anulujemy je w statystykach liczonych do jakości sprzedaży.
_HolaOla_ to nie było anulowanie , nie zdążył pewnie przed wprowadzeniem numeru przesyłki i dlatego otrzymałem odstąpienie od umowy .
@mdrogeria a jakbyś przypisał numer innej paczki?
Client:44052296 nie chcę kombinować , nie nadam jej ... zbynio mi nie zaszkodzi jeśli będzie to miało wpływ na jakość . Negatyw i ew. nierowiązana dyskusja to już katastrofa .
@mdrogeria Jeśli wystąpisz o zwrot prowizji i go otrzymasz, nie będziemy brali tego zamówienia pod uwagę w obliczeniach. W przeciwnym wypadku wysyłka w terminie będzie konieczna.
_HolaOla_🌼 dzięki za zaangażowanie , nie nadałem , zwróciłem środki , zwrot prowizji bez problemu . Podrawiam Cię Złotko 😀
@mdrogeria Polecam się na przyszłość i też pozdrawiam gorąco 😉
@mdrogeria Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale nie Ty decydujesz, co jest, a co nie jest tematem dla mnie.
często się to zdarza zakup o 9 anulacja o 15 paczka spakowana fv wypisana. Odbiór paczek mam o 16 .
zadałem pytanie kliku krotne pracownikowi Allegro skoro do średniej wlicza się szybkość wysalania paczki po wymuszaniu muszę korzystać z usługi NP UPS ALLEGRO gdzie kurier przyjeżdża kiedy chce czyli np o 11 co mam wtedy zrobić ? Wymuszacie wysyłanie paczek do 13 tego samego dnia .
SanexHurtowBHPno to podam dane swojego / sam już nie wiem jak nazwać żeby nie urazić /
Zakup 11:46
godzinę graniczną mam ustawioną na 12:00
przesyłka gotowa 12:00 z minutami
Odstąpienie od umowy 12:16
Odbiór kurierski dzisiaj był ok 13:30
Co do godziny granicznej , piszę o dnośnie cyt,,kurier przyjeżdża kiedy chce czyli np o 11 ,,
masz możlliwiść ustawienia godziny granicznej indywidualnie dla każdego rodzaju przewoźnika tu https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/ustawienia-dostawy.
Wysyłka tego samego dnia
Dla wybranych przewoźników przedmioty kupione do wybranej godziny wysyłam tego samego dnia.
ZMIEŃ