Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowne allegro
Zgłosiłem Wam, że inny sprzedający oferuje zamiennik naszego produkt pod naszym numerem EAN, pod naszym kodem, ze zmienionym parametrem „producent”. Co więcej, właścicielem zdjęć, które wykorzystał sprzedający w ofercie 16979952216 , jest nasza spółka.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Oświadczyłem Wam, że "Jako producent w/w produktu oświadczam, że oferowany produkt - numer oferty 16979952216 - jest podróbką naszego produktu numer katalogowy TP14, zarejestrowanego w bazie GS1 pod kodem EAN5906506362572."
Link do bazy GS1 https://www.eprodukty.gs1.pl/catalog/05906506362572
To jest nasza oferta na produkt własnoręcznie montowany przez nas, na który dajemy gwarancję. Produkt który otrzymał 114 ocen oraz 14 recenzji. https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-powietrza-pneumatyczny-trojnik-rozgaleznik-do-kompresora-14-13...
Natomiast tu jest produkt konkurenta, który nie jest naszym produktem: https://allegro.pl/oferta/trojnik-rozdzielacz-pneumatyczny-rozgaleznik-do-kompresora-powietrza-1-4-1...
Zgłosiłem Wam również, że w ciągu ostatnich 30 dni sprzedający, dzięki platformie Allegro, wprowadził w błąd 13-stu kupujących, dostarczając być może produkt podobny, ale na pewno nie ten, który jest widoczny na zdjęciach pod numerem EAN5906506362572 oraz pod kodem producenta TP14.
Szanowne Allegro. W tickecie odpowiedzieliście, że to ja mam udowodnić Wam, że produkt jest moją własnością, pomimo, że wszystko widać w bazie GS1.
Proszę szczerze odpowiedzieć wszystkim sprzedającym.
1. Mając dowód w postaci bazy GS1 oraz nasze oświadczenie, że to my jesteśmy producentem produktu, dlaczego nie zapytacie sprzedającego z oferty 16979952216, aby to on dostarczył dowody na oryginalność produktu o kodzie EAN5906506362572?
2. Skoro to my utworzyliśmy produkt o numerze EAN5906506362572, kod producenta TP14 oraz wskazaliśmy w trakcie tworzenia produktu "MARKA: Inna (Martech-Pneumatyka), to dlaczego drugi sprzedający, podpinając się pod nasz EAN, może zmienić nazwę producenta, ewidentnie wskazując, że jest to produkt inny. Czy tu również nie widzicie, że nazwa producenta (Marka) w ofercie 16979952216 nie jest zgodna z kodem EAN oraz numerem katalogowym producenta wskazanym w GS1 oraz nazwą marki widoczną z poziomu produktu?
Rozumiem, gdy drugi sprzedający podepnie się pod nasz EAN z wszystkimi parametrami, wykorzysta nasze zdjęcia oraz nasz opis oferując nasz produkt. Ale Wy umożliwiliście sprzedającym podpięcie się pod kod EAN oraz numer katalogowy produktu konkretnego producenta, pobranie zdjęć oraz opisów wykonanych przez tego producenta, oraz UWAGA zostawiliście możliwość zmiany nazwy producenta na dowolną.
Oczywiście, my tego tak nie zostawimy. Skontaktujemy się bezpośrednio z tym sprzedającym. Dodam tylko, że Państwa praktyki nie są zgodne ze stanowiskiem GS1.
Kopiowanie numeru EAN, który przypisany został do innego produktu jest czynem wprowadzającym klientów w błąd co do tożsamości producenta lub produktu. Co więcej, według stanowiska GS1 zmiana istniejącego produktu to każda modyfikacja, mająca na celu zastąpienie produktu, który do tej pory istniał w ofercie producenta i był dostępny na rynku, co stanowi o obowiązku zastosowania innego kodu EAN (GTIN) do innego produktu a zarazem potwierdza okoliczność naruszania praw Spółki. Ponadto, działania konkurencji w postaci podpinania się pod oferty Spółki doprowadza do dezorientacji kupującego w zakresie autentyczności sprzedawcy i wypracowanej przez niego jakości sprzedaży oraz może być uznane za złą praktykę reklamową. Tym samym, konkurencja Spółki na platformie Allegro, poprzez bezprawne użycie w ww. ofertach zarejestrowanych numerów EAN Spółki do innych produktów wraz z podpięciem tych ofert pod oferty Spółki, w ramach produktyzacji, dopuszcza się czynów nieuczciwej konkurencji oraz pośrednio narusza prawa Spółki.
Witam ponownie.
Jednak allegro potwierdziło we wcześniejszym mailu, że odepnie wspomnianą ofertę od naszego produktu, za co dziękujemy.
Jednak, proszę o zastanowienie się, czy nie warto by było zablokować możliwość zmiany parametru "Marka" przez sprzedającego, który podłącza się pod kod EAN wygenerowany dla produktu konkretnej marki.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.