anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oferty wielowariantowe

Direndo
#7 Wielbiciel

Chcę wystawić ofertę wielowariantową tego samego przedmiotu w dwóch różnych kolorach. Każdy z nich ma własny kod ean ale oba są podpięte do tego samego katalogu. Gdy próbuje wystawić nową ofertę z tym drugim wariantem to system ją odrzuca i nie chce jej stworzyć. (Domyślam się że system myśli że próbuje wystawić drugi raz ten sam przedmiot)

Konkretnie chodzi o te dwa kody ean: 

5902802332141

5902802332158

Co mogę zrobić w takiej sytuacji? 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Direndo skoro są to inne produkty, różniące się kodem EAN i kolorem, to powinny być w katalogu Allegro jako dwie osobne pozycje, nie jeden produkt. Tylko wtedy możliwe będzie stworzenie z nich wariantów produktowych. 
Czy możesz podać: kod producenta oraz przesłać zdjęcie dla tego drugiego koloru?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Direndo
#7 Wielbiciel

Kod producenta dla tego produktu to 5902802332158

obraz_2025-11-13_164143826.png

lagoo-rhino-5219.png

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Direndo W taki, wypadku zgłoś błąd w produkcie i wskaż, który EAN jest nieprawidłowy do tego produktu. Następnie, gdy EAN zostanie uwolniony, będziesz mógł stworzyć prawidłowy produkt w innej wersji kolorystycznej.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

w_kiwi

@Direndo Wracam do Ciebie z kolejną informacją. Usunęliśmy z powyższego produktu kod EAN 5902802332158. Teraz możesz stworzyć nowy produkt z prawidłową wersją kolorystyczną. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Direndo
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, 

Mam teraz podobny problem z innym produktem. 

Właśnie zdjęło mi ofertę (nr 18106638990) i wyskakuje komunikat "Tytuł lub główne zdjęcie oferty nie pasuje do wybranego produktu. Popraw dane lub wybierz właściwy produkt" ale tytuł i zdjęcie się zgadzają i nie wiem co tam może być nie tak. 

Zrzut ekranu 2025-11-28 135653.jpg

Domyślam się że znowu algorytm widzi różowe zdjęcie w katalogu a mój przedmiot jest niebieski a oby dwa kody ean (różowy i niebieski) są podpięte do tego samego katalogu. 

Zrzut ekranu 2025-11-28 135421.jpg

Czy mogę prosić o interwencje tak jak ostatnio i ewentualnie o rozdzielenie tych dwóch eanów (5902802332097, 5905279617681) tak jak poprzednio?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Direndo zgłosiłam temat do weryfikacji. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Direndo
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, czy są jakieś nowe informacje? Nadal nie mogę dodać tego przedmiotu bo wyskakuje komunikat że produkt nie pasuje do oferty. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@Direndo 

Sandra zgłosiła to do weryfikacji.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów