anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ograniczenia sprzedaży na koncie

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator

Co dzisiaj dostałem od allegro ? 

'''Dzień dobry Babyworld_Polska,

Czasowo ograniczyliśmy sprzedaż na Twoim koncie, ze względu na brak kontaktu z szymon1990g w dyskusji. Problem, który zgłosił kupujący jest nierozwiązany.

Co zrobić?

Pilnie skontaktuj się z kupującym w dyskusji i rozwiąż jego sprawę.'''

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Drogi Allegro !!! To jakiś żart ???? Jak miałem rozwiązać reklamację kupującego jak kupujący nie chciał udostępnić towaru do celów reklamacyjnych a jedyne żądanie kupującego to zwrot 250 zł ??? Proszę przeczytać książkę w dyskusji napisaną przez kupującego. Ten kupujący nękał mnie od maja tego roku a allegro wywoływał ok 60 razy. Allegro wywoływało przez to też mnie w dyskusji dziesiątki razy. Zawsze odpowiadałem. Zawsze chętny do rozwiązania reklamacji kupującego. A wy nakładacie na mnie ograniczenie z powodu iż nie rozwiązałem jego reklamację. Mam wrzucić tutaj zrzuty ekranu żeby pokazać innym allegrowiczem czy nie było kontaktu z kupującym ??? To jest chore i niepoważne !!!!

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@Babyworld_Polska 

Pytanie zasadnicze, czy uznałeś reklamację za bezzasadną przed upływem ustawowego terminu 14-tu dni od zgłoszenia, a jeśli tak, to jaki podałeś powód?

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator

Czekałem pełne 14 dni na to aby kupujący udostępnił mi towar do celów reklamacyjnych. Wysyłałem dwukrotnie kuriera po odbiór towaru. Towar nie został przekazany kurierowi. Zaproponowałem wymianę lub naprawę oraz kuriera w dwie strony tylko i wyłącznie na swój koszt. Wszystko kupujący odrzucał i jedynym jego żądaniem był zwrot w kwocie 250 zł. Nawet teraz prowadzi monolog w Dyskusji klikając co chwilę pomoc allegro. Tak jest od dłuższego czasu. Nie uznałem reklamacji za bezzasadną przed upływem 14 dni. Ale po upływie 14 dni wydałem decyzję reklamacyjną. Odrzuciłem reklamację. Powodem odrzucenia reklamacji było nieudostępnienie towaru do celów reklamacyjnych przez kupującego. 

Teraz widzę że moje konto sprzedawcy na allegro zostało odblokowane. Zastanawiam się czy wrzucenie tutaj mojego posta oraz odznaczenie moderatorów to spowodowało. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Babyworld_Polska  myślę, że tak jak nasiał Marek, nie ważna jest książka którą napisał kupujący, ważne jest to co Ty pisałeś w dyskusji  

oznacz moderatorów

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator

Zawsze postępuję zgodnie z prawem ponieważ wiem z doświadczenia że bez tego łatwo się allegro narazić. Pracuję 16 lat w ten sposób. Mam też zasadę i to jest w moim regulaminie na każdej mojej ofercie iż nie dokonujemy częściowych zwrotów pieniędzy. W dyskusji za każdym razem prosiłem o udostępnienie towaru do celów reklamacyjnych. Za każdym razem dawałem możliwość kupującemu wyznaczyć datę odbioru towaru do celów reklamacyjnych. Za każdym razem wskazywałem iż wszystko czyli kurier do mnie oraz kurier ode mnie do kupującego będzie na mój koszt. Wydaje mi się iż to było celowe działanie kupującego. A docelowym celem było dostanie 250 zł z programu ochrony kupujących. Allegro nie przyznało mu tych pieniędzy. Jest mega wkurzony i cały czas kontynuuje dyskusje. Ja osobiście już w tej chwili nie uczestniczę w tej dyskusji. Po wydaniu decyzji reklamacyjnej zaprzestałem odpowiadać na wpisy kupującego. Allegro przestało w końcu mnie wywoływać w dyskusji. Zauważyłem iż około 2 godziny od mojego posta tutaj na gadane o blokadzie konta allegro odblokowało mi konto. Ciekaw jestem czy odznaczenie moderatorów miało na to wpływ.  

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#14 Krzewiciel

Witam.

@Babyworld_Polska 

Niestety rzesza konsumentów "uczciwych inaczej" rośnie coraz bardziej. Ewidentnie nabywca chciał uzyskać nienależne świadczenie stąd brak współpracy przy odesłaniu przedmiotu.

Podałem przez sms swój adres @. Proszę do mnie napisać.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@Babyworld_Polska to błąd po naszej stronie, za który przepraszam. Odblokowaliśmy już Twoje konto. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator

dziękuję

oznacz moderatorów

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator

dziękuję

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Babyworld_Polska  przed HolaOla  daj jeszcze "małpę @" , no i możesz edytować swoją wypowiedz😉

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Babyworld_Polska tak, oznaczenie nas tutaj miało na to wpływ, ponieważ interweniowałam w zespole w Twojej sprawie i już ją wyjaśniłam, czego efektem jest odblokowanie Twojego konta 🙂 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator

oznacz moderatorów