Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera
nr zamówienia:
Skarbka z Gór 57
03-287 Warszawa
Jak to jest możliwe że kupujący wybiera One Kurier DPD - wy jako Allegro mu to puszczacie ale nie można już wygenerować etykiety bo " Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera" ?? I co ja mam teraz zrobić
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
DPD obsługiwali Box-y ale żeby jeszcze kuriera 🤔
@Flylip konsultuję zgłoszenie, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Flylip już wyjaśniam. Kod pocztowy, z którego nadajesz 39-120 nie jest obsługiwany przez Allegro One Kuriera.
Nie powinieneś mieć aktywnej w cenniku metody Allegro One Box, One Courier tylko tę, dla której paczki odbiera DPD i UPS.
Super informacja tylko gdzie o tym informujecie? Co ja jako sprzedawca mam teraz zrobić? Słucham i czekam na propozycje 🙂
Cześć, @Flylip. Taką informację podajemy w cenniku, po zaznaczeniu opcji One Kurier (własny kurier Allegro) dostawa do One Punkt i One Box, pod drzwi poniżej podświetla się łącze [Sprawdź, czy jesteś w zasięgu usługi One Kurier], jak na zrzucie ekranu:
Po kliknięciu w link, pojawi się pole do wprowadzenia kodu pocztowego miejscowości, z której nadajesz przesyłki.
W tej sytuacji powinieneś wyłączyć tę metodę dostawy w swoich cennikach, aby kupujący nie mogli wybrać jej przy kolejnych zamówieniach.
To już wiem - pytam co mam zrobić z moim zamówieniem 🙂
@Flylip, możesz skontaktować się z kupującym, wyjaśnić sprawę i zaproponować aby anulował zamówienie i zrealizował zakup ponownie, z wyborem innej metody dostawy.
@Flylip podczas dodawania do cenników łone kuriera jest informacja sugerująca weryfikację czy Twój kod pocztowy znajduje się w zasięgu przewoźnika ..tylko po co czytać ?
@MiMary @gdvorek a tak nawiasem ...zamiast walczyć z Inpost-em może pora wziąć się za rozszerzenie zasięgu łonkuriera ,bo widzę ,że cieniuśko Wam to idzie .
Dzięki za informację lecz aktualnie nie o to pytałem 😄
@Flylip nic z tym nie zrobisz , łonkurierem nie nadasz , możesz nadać we własnym zakresie lub przeprosić klienta i oddać kasę \
P.S. też mi się kiedyś daawno temu nie chciało przeczytać